Dít is de jongste Saab op Marktplaats

Auteur: , 39 Reacties

Kleine hint: hij is jonger dan je zou denken.

Van sommige dingen kun je moeilijk geloven dat ze niet meer bestaan. Denk aan Sinterklaas, Johan Cruijf of een kuise Patricia Paaij. Met auto’s is dat precies hetzelfde. Denk aan merken als Rover, Lancia, Talbot of nog iets recenter: Saab. Dankzij het Hollandse tintje van de immer wederkerende Victor Muller plus de lange lijdensweg zijn we nog altijd begaan het met de auto’s van het merk.

Dat niet alleen. Ook het feit dat het gewoon puike auto’s waren. Comfortabel, luxe en ingetogen. Precies wat specifieke maar trouwe groep Nederlanders waarderen, want dankzij Saab-specialisten in het hele land zie je ze nog genoeg rijden. Nadeeltje: ze worden er niet jonger op. Saab stopte in 2011 met het bouwen van auto’s. Een eenvoudige rekensom leert ons dat de jongste Saabs dus al zo’n 6 jaar oud zijn. Maar er zijn een paar uitzonderingen.

Na het debacle met Spyker heeft het Chinese NEVS de boel overgenomen. Spyker mocht geen gebruik maken van GM-technologiën (die zwaar verouderd waren, maar dat terzijde) dus besloot NEVS om de Saabs nieuwe techniek te geven. Gezien de naam (National Electric Vehicle Sweden) was de intentie vrij duidelijk. De Saab 9-3 (aankoopadvies) zou voorzien worden van elektrische aandrijving. Om dit plan voort te kunnen zetten en te kunnen oefenen met het bouwen van auto’s heeft NEVS een kleine serie Saabs 9-3 gebouwd met ouderwetse verbrandingsmotor. 162 stuks om precies te zijn. Deze zijn eind 2013 gebouwd en verkocht als modeljaar 2014. En dit is één van die laatste serie Saabs.

Saab 9-3 Aero 2.0T Aut. NEVS

Volgens de verkoper is dit exemplaar zelfs de allerlaatste van die serie. Het betreft een zwarte 9-3 Sport Sedan in Aero uitvoering. Dat betekent in dit geval een 2.0 turbomotor met 223 pk. Deze is gekoppeld aan een automaat die de krachten overbrengt naar de voorwielen. Aan kleine details als de bumpers, wielen en het logo in het stuurwiel kan de Saab-kenner zien dat dit niet zomaar een Saab 9-3 is. De stand op de teller bedraagt een maagdelijke 1 kilometer. Dat de verkoper in kwestie doorheeft dat het een unieke auto betreft blijkt wel uit de prijs. Met €44.500 is deze Saab niet alleen de jongste op Marktplaats, maar ook de duurste.39 reacties

Leuk ..
Eindelijk een echt begeringswaardige auto ..
Voor een bijzonder schappelijke prijs ..

Ik ga em niet kopen .. maar ben absoluut jaloers op degene die dat wel doet ..
@lincoln: Zit jouw punt-toets al een tijdje vast?
@basv: Die gebruiken trollen niet.
Ik blijf het zonde vinden dat Saab niet meer bestaat.
Het dashboard is wat verouderd, maar ontwerp en detaillering zijn en blijven prachtig.

Toch kijk je elke keer weer als je een mooie Saab ziet (zal wel met mijn leeftijd te maken hebben en het feit dat je ze ‘life’ hebt meegemaakt).
@c350cdi: *live
Bijna 45 mille, maar het is wel een gloednieuwe…

Totdat je de showroom uitrijdt…

Dan rij je ineens in een vier jaar oude bak die in één klap tien-vijftien mille minder waard is. Ik zou voor een mooie 900 turbo steilneus gaan, minstens zo uniek en tenminste nog een echte Saab.
@moveyourmind: Je voelt je ook ineens een stuk ouder wanneer je het interieur ziet. Vreselijk verouderd. Zonde want de auto zelf is prachtig. Mooie neus en prachtige velgen.
@moveyourmind:

DE LAATSTE SAAB ..
Zou het voor de laatste oldsmobile Mercury Pontiac zo neerleggen ..
Kan me 2 weken geleden de duurste Saab herinneren.. altijd weer wachten op de eerste kudgrap over Müller van @lincoln..
@fmgarcia:

Man heeft toch geen schuld bij mij ??

Hij heeft alleen nog wat uit te leggen aan al die emo fags die Saab een warm hart toedragen .. papadagkneuzen die ineens verbonden zijn met die Opels ..
@lincoln: Minder minder
@lincoln: de nuance is zoals gebruikelijk weer ver te zoeken. Was wel lekker weer vandaag voor achter op de scooter zitten, niet? Heb je de bontkraag al kunnen verwisselen voor een top tot teen Adidas tenue?
De achterkant van die laatste modeljaren staat zó goed, helemaal met die dubbele pijpjes! Ziet er nog altijd fris uit.

Overigens staan er ook nog een paar 9-5 Estates en 9-4X’en op internet te koop. Kosten een godsvermogen, maar als je iets unieks wilt, moet je daar ook even maar kijken!
Kijk dat interieur en vooral dat zakje op de stoel zitting. Lijkt wel alsof ik naar een auto uit 1999 aan het kijken ben. Niemand met gezond verstand koopt zoiets.
@Donstil: Als iedereen maar weer hun gezond verstand gebruiken bij het aanschaffen van een auto dan zien we alleen maar poepsaaie meuk. Bij een hoop dingen gebruik ik mijn gezond verstand maar bij het kopen van een auto vaak niet. Mijn auto moet mooi zijn. Een lust voor het oog zijn. Jammer dan dat een andere auto in hetzelfde segment beter is. Bij mij is een mooiere auto al vaak de betere auto.
@viezefreddyw: Goed verhaal, lekker kort ook.
@Donstil: Wat is dat nou weer voor een reactie, het is een keurig tegenargument op jouw reactie, namelijk dat verstand niet altijd het leukste is. Lijkt er een beetje op dat juist jij je emotie hier laat varen in plaats van je verstand gebruikt ;)
@viezefreddyw: Dan moet je in ieder geval niet deze auto kopen, een lelijk interieur, en ik vind die witte achterlichten ook helemaal niks. Voor dit geld koop je een hele mooie jong gebruikte 5-serie die lichtjaren voorop loopt op deze saab.
@slickrick: Klopt, maar die heeft ‘iedereen’ al. Neemt niet weg dat de F10 een prachtig ding is die ook nog eens zeer goed is. Met veel plezier duizenden kilometers op een 530XD gezet.
@viezefreddyw: @slickrick: voor dit geld koop je al een Ferrari. Om maar wat te noemen…
@e1000bmw523i: Met een minstens ‘zo mooi’ interieur!
@Donstil: dat zakje heeft mijn nieuwe v40 ook nog… verdomd handig!
@donstil: Ik zie dit interieur liever dan het interieur van de gemiddelde nieuwe auto. Analoge klokken, geen veel te groot touchscreen en een iets wat saaie kleur met een subtiel randje, heerlijk rustgevend.
@donstil: 1999? Bijna juist. Hij werd voorgesteld in januari 2002. Ze hebben hem een slordige twaalf jaar in productie gehouden (een grondige facelift niet te na gesproken).
via Android app
Qua design blijven dit toch echt prachtige wagens. Interieur neem je voor lief lijkt me, als je deze wagen koopt. Is en blijft een merk met klasse.
Victor Muller, KOOP DAN!!!
Blijven geweldige en aparte auto’s die Saabs!
Rij er zelf een van de facelift waar wat aanpassingen aan gedaan zijn!
Ook nog een standaard versie van de facelift en daarnaast nog twee oude Saabjes!
Via internet kan je in Zweden nog gewoon een nieuwe Saab kopen. Rechtstreeks uit de fabriek.
Staat vast nog wel even te koop…. Veel liefhebbers online…. Maar weinig die het volgens mij ook echt kopen…. Was natuurlijk sowieso een punt bij saab, ze zijn weg met een reden. Hebben saab en alfa publiek toch nog iets gemeen: kijken kijken, niet kopen.
Niet slecht voor een veredelde opel vectra …
@autodrome: precies, stuk fraaier dan die andere veredelde Vectra, de Alfa 159. Of die veredelde Golfs, de Audi’s, of die veredelde Fiats, de Maserati ‘s…
@autodrome: diepe zucht… Je bedoelt dat SAAB in handen was van GM? en dat er onderdelen van GM gebruikt werden in auto’s van SAAB? Klopt inderdaad. Net zo’n constructie dus als VAG, PSA, de FIAT groep en al die andere samenwerkingen. Niks raars dus. Deze Saab is net zo min een Opel als dat het een Chevrolet een Cadillac of een Buick is. Al met al een simpele opmerking en echt origineel inmiddels ook niet meer…

er bestaat geen ‘Vectra platform’. Dit is een GM2900 platform. Gebruikt voor Opel, Saab, holden, chevrolet, saturn etc. Net zoiets als het hedendaagse MQB platform. Dus SAAB heeft gewoon onderdelen van GM gebruikt, zoals ieder andere samenwerking in de auto-industrie
Schandalig hok, vooral het dashboard. Ik vond de laatste 95 wel mooi maar ook met zo’n klungelig mislukt dashboard.
@sracert: grappig, eigenlijk. Ik vind net het dash bij SAAB bijzonder geslaagd. Zo zie je maar… :-)
@bara: mooi toch, gelukkig is er verschil in smaken.
Kilometerstand: 341 km
Als ze.nou geen GM techniek meer mochten gebruiken, waar is het ding dan mee opgetuigd??
@davelepeef: Om precies te zijn : de restjes. Ze hadden nog een flink aantal motoren, versnellingsbakken, etc. over, en hebben daarvan een aantal auto’s gebouwd die verder aan de nieuwe eisen voldoen (geen Griffin logo’s bijvoorbeeld)
Handig vooral als je garantie wil

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).