Dit is de laagste Focus van Nederland

Auteur: , 81 Reacties

Inderdaad, daar kan geen vinger meer tussen.

‘One of a kind!’, ‘Van deze vind je geen tweede!’ en ‘UNIEK!!1!’. Het zijn termen die geregeld gebezigd worden bij een gemiddelde Volkswagen Golf GTI 1.2 TSI R-Design GTE-uitgevoerd. Vaak betreft het dan een standaardauto met een paar gare versiersels die het eigenlijk alleen meer erger maken. Imitatievelgen van een jongere generatie, generieke spoiler en een setje booskijkers maken het plaatje af.

Dat is nu niet het geval. Want tijdens een zoektocht naar een leuke occasion kwamen wij deze Ford Focus tegen. Het betreft een Focus Coupé-Cabriolet, sowieso al een vrij zeldzame auto. Ford was relatief laat ingesprongen op de trend van cabrio’s met een stalen klapdak. De auto kwam pas in 2007 op de markt, net op het moment dat dit autotype op zijn retour was. Daarbij had de Ford een tweedelig klapdak, terwijl concurrenten Opel (Astra TwinTop) en Volkswagen (Eos) een dak hadden dat uit meerdere delen bestond. Dit alles voor een (iets) eleganter uiterlijk, want dat hele dak moet natuurlijk weggewerkt kunnen worden. Daarom heeft de Focus CC een voorruit die enorm voor doorloopt en een achterkant die Sir Mixalot zelfs als ‘fors’ zou omschrijven.

Maar in dit geval let niemand op die kenmerkende proporties. De Focus CC kon destijds besteld worden in het bruin, maar dit is een compleet andere tint. De auto is ge-airbrushed in een kleur die men normaliter krijgt van het rijden in een 911 GT2 RS: 50 tinten bruin. Zelfs de velgen zijn meegespoten in diverse bruintinten. Eerlijk is eerlijk: het ziet er zeer origineel en professioneel uit. Om het kunstwerkje goed te kunnen tonen werden badges, logo’s en opschriften verwijderd. Een bodykit, KW-schroefset en airride zorgen voor een lage stance. Qua motor valt het tegen: het ging enkel om de show. Ondanks de vier vuistdikke uitlaten huist er een bescheiden 1.6 viercilinder onder de motorkap. Om het vermogen nog enigszins indrukwekkend te laten lijken, zullen we het voor je uitschrijven: honderd paardenkrachten.

Het is zo’n typisch geval van een rapport halen waarbij alle cijfers precies een 4,2 is. Heel knap om dat zo af te stemmen, maar uiteindelijk heb je er niet zoveel aan. Denk jij er anders over? Voor minder dan 20 mille is deze bruine schicht de jouwe. De advertentie check je HIER.81 reacties

kijk Bentley Aston Martin McLaren Rolls Royce ..

bij deze paintjob kan je liegen dat er 800 man/uren in zitten ..
Waarom zou je dit in godsnaam doen?

@fetsertje:

om dat je dacht dat het een goed idee was ..
en omdat je extreem handig bent en dat idee ten uitvoer kan brengen ..
en het geld kon missen ..
@lincoln: wauw. Jij moet filosoof worden
@lincoln: ben jij de eigenaar van deze auto?
@st33fie:

bedankt dat je denkt dat ik zo handig en geduldig ben ..
ben wel oprecht jaloers op het vakwerk en de paintjob ..
zou echt willen dat ik dat kon ..

dit is een hobbyproject van een autospuiter / schadehersteller geweest .. (neem ik aan) ..
iemand die veel in California geweest is bij Mexicaanse auto meetings ..

het hele plaatje klopt gewoon 100% ..

en of ik het mooi vind ??
ik vind het vakwerk iig ..
Ik vind het best gaaf gedaan!
Ik snap de keus voor een focus cabrio niet met die paintjob. Neem dan een mustang .
@rolov:

nope ..
deze auto klopt gewoon bij het hele “cholo” idee wat de maker voor ogen had ..
@lincoln: rijden die cholos geen oude Amerikanen of Honda’s ?
@rolov:

rondige auto,s vooral ..
dus vind de CC een prima basis ..
@rolov: de CC is wel een auto waarvan als je er wat aan doet de boel flink kan opknappen.
@mashell: dat is hier dus niet gebeurt .
je moet er van houden, ik vind het niks.
Wow, van elke euro die erin is gestopt is ie denk ik 10 euro minder waard geworden :-(
@punicaoase: daar dacht de taxateur anders over, maar die heeft er ongetwijfeld een lekker kistje wijn aan overgehouden.
Ik wist niet eens dat er een cabrio versie van was. Nooit eerder gezien. Vind de kofferbak maar schamel uitgevoerd tov de rest van de auto.
Waarom.. Afschuwelijk
Als hij slim was geweest had hij de taxateur 100 Euro extra in de hand gedrukt om in het taxatierapport te vermelden dat dit de auto was waarmee Elvis in 1973 van hotel naar hotel reedt om wat bij te schnabbelen.

Was hij zomaar 50 mille waard geweest.
@moveyourmind: een Ford Focus Cabrio van 2007… in 1973 bereden door Elvis… Plausibel🤔
@roberto: Daar heb je wel een punt, in 1973 was Elvis al te ver uitgedijd om in een Focus te passen. 1970 is geloofwaardiger.
@moveyourmind:

in deze auto heeft ie het nummer “one for the show two for the show” geschreven ..
Economen hebben hier een woord voor: kapitaalvernietiging
@bennyweisz:

daarom rijden economen in een leasebak ..
Classic Car Taxaties … maar op welke manier is deze auto een klassieker?
@daihatsucuore:

misschien hadden bij Ford Focus CC Taxaties effe geen tijd ..
Het is typisch zo’n geval van een rapport halen, waarbij alle cijfers precies een 4,2 is?? Ik niet begrijpen!
@thomassnelweg: Het is nog best een kunst om te zorgen dat al je cijfers precies een 4.2. Probeer maar eens. Echt lastig. Onder aan de streep heb je er niet zo veel aan ;-).

Hetzelfde geldt voor deze Ford Focus. Razendknap, maar je hebt er onder aan de streep weinig aan.
Dat het nog bestaat die auto tuning.

Heel soms zie je ze nog. Precies zoals je ook nog wel eens een gabber ziet.
@hamerhaai: zag net nog een 8 serie
Wel handig, die drie schermpjes in de kofferbak. Word je tijdens het rijden ook niet afgeleid.
Wat een gedrocht zeg…
Voor 15.000 of iets aan paintwork en dan geen euro meer voor het rubber hebben. Nankang is toch het goedkoopste van het goedkoopste, niet ?
@jochen: Dit is waarschijnlijk een auto waar toch niet/nauwelijks mee gereden word. Er word vaak voor Nankang gekozen als het een aparte bandenmaat betreft, Nankang is 1 van de weinige die niet veel voorkomende bandenmaten maakt. En zo heel slecht is Nankang niet.. De NS2 die hier onder zit is niet veel soeps, de AS1 en NS20 zijn gewoon prima banden (heb ze zelf onder verschillende auto’s gehad) Ik heb Michelin’s gehad die slechter presteerden…
@jochen: wat techniekmeneer zegt, Nankang is helemaal geen slecht rubber..
@jochempie: ik rep toch ook niet over kwaliteit ? Het gaat om geld, specifieker : goedkoop.
@jochen:

slechtere banden kopen voor veel meer geld ..

ik denk dat je zomaar een gat in de markt hebt ontdekt ..
Wil jij de reden weten waarom er op nangkang gereden wordt, dat ons het feit dat er dusdanig kamber op de willen zitten dat ze na 3000 km versleten zijn dus als je idd van je geld af wil moet je duren banden kopen ☺️@jochen:
Lol @ taxatierapport, ik bied 5 euro
@mojopin:

5 euro toekrijgen, en dan ben je nog niet blij
@mojopin:

lukt jou nooit om deze auto na te maken voor 35.000 euro ..
@lincoln: gelukkig niet
@lincoln: dat wil toch niemand serieus . Deze eigenaar is aan de gang gegaan en op een gegeven moment was er een point of No return. En kon hij niet meer terug dus maakte hij hem maar echt horrible
via Android app
Ik vind het gaaf!
Uniek
Holy shitballs! Daar heeft iemand serieuze centen op stuk geslagen. Misschien is Twan het wel geweest.
@silverscope: of @lincoln….. met zn verkooppraatjes
Haha, zo’n Focus Cabrio is sowieso al een van de lelijkste auto’s die je als uitgangspunt kunt nemen…. Maar goed, wel respect voor de hoeveelheid werk (en geld) dat erin zit.
Erg professionele taxatie wel. Raar geformuleerde zinnen, random hoofdletters. Seems legit.
Wel mooi gedaan deze focus
Ook de allerlelijkste.
Eerst snapte ik niet waarom iemand dit zou doen bij een Focus CC. Maar eigenlijk snap ik het wel, die auto kan alleen maar mooier worden.

Totdat je dan weer naar het gedrocht kijkt. Dan snap je het weer niet. De auto speelt met je gevoelens, snap je?
Lincoln is fan!!
@lincoln lekker bezig pik, pfffff wat n lading reacties..😂😂
Ik begrijp niet helemaal waarom sommige mensen zo negatief zijn. Dit is een auto waarvan maar 1 is, puur op smaak gemaakt en daarmee enkel voor autoshows is gebruikt. 7 jaar lang is deze auto verbouwd geweest elk jaar iets erbij of veranderd, puur smaak van diegene die hier in heeft gereden. En daarmee is een droom uitgekomen ( er kan gezegd worden ik heb het ooit gehad dan had ik het maar gehad)

De airbrush heeft 9 maanden in beslag genomen en alle afbeeldingen zijn werkelijke beelden of bestaande personen. Bedenk niet wat je er zelf van vind bedenk je dat hier een droom mee waar is gemaakt.
Helaas doordat negatieve mensen het niet konden laten om iemand anders zijn droom te verwezenlijken is deze hobby abrupt gestopt. Bedenk bijvoorbeeld aan kinder op een motorkap zetten voor een foto, volwassenen die aan de lak krabben om te kijken of het een sticker is, volwassenen die zonder te vragen achter het stuur gaan zitten. Dankzij hun is deze hobby gestopt.

Dus voor de nagatieve onder ons, denk even na voordat je iets tot op een grond afbrand, en vraag je jezelf is af ben jij in staat om een droom te verwezenlijken want ik denk dat de meesten in een standaard lease bak rijden waarvan er nog 1000 rijden 😜
@denniswarbout: Een van de reden waarom ik niet meer naar meetings. Het was nooit genoeg en altijd wel een opmerking van iets of iemand of je eigen clubleden. Of erger voldeed niet aan de clubleden/ bestuur zijn eisen. Dan waren het de velgen, daarna de rijhoogte.Heeft het voor mij wel verpest. Heb wel leuke meetings gehad moet ook gezegd worden maar die zijn op een hand te tellen.Ben hierdoor er mee gestopt. Nu rij ik ook met een deels aangepaste auto, omdat ik het de aanpassing mooi vind.
@denniswarbout: “Ik begrijp niet helemaal waarom sommige mensen zo negatief zijn. Dit is een auto waarvan maar 1 is, puur op smaak gemaakt”

Ga je ook naar de ijsboer en bestel je ijs met hotdog smaak met een beetje sambal d’r op en vraag je je dan af waarom zoveel mensen negatief zijn over je ijs-keuze terwijl die mensen gewoon saai vanille of pistache ijs bestellen?
Lekker voorbeeld, als je nou kinderen zou hebben zou jij het dan tof vinden als je te horen krijgt dat je kinderen lelijk zijn@torsen:
@denniswarbout:
Compleet kromme vergelijking, een stuk staal vergelijken met kinderen…
Het is maar een auto man.
@e28forever: ja dat vind jij, voor sommige mensen betekend een auto ook iets emotioneels, mensen die geen kinderen hebben of kunnen krijgen zoeken het in iets anders misschien. Dus zo lompe vergelijking is dat niet.
@denniswarbout: Personaliseer jij je kids naar je eigen smaak?

Als ik nou m’n kids elke dag in cowboykleren naar school zou laten gaan zou het mij niet verbazen als ik scheve blikken van andere ouders op het schoolplein krijg.
@torsen: dat is het verschil tussen jou en mij, ik kijk niet naar de mode ik volg wat ik zelf wil, als ik kinderen zou hebben en die willen in cowboy kleding lopen moeten ze dat lekker doen, zijn ze kind voor. Maar als jij je wil laten leiden door de maatschappij moet je dat doen!
@denniswarbout: Hoe kun je dan zeggen dat je niet begrijpt dat er zoveel mensen negatief over deze Focus zijn terwijl je je er van bewust bent dat dit niet de smaak is van het gros van de maatschappij?
@denniswarbout: Mooie opmerking ook. Net alsof mensen alleen kunnen volgen wat ze zelf willen door af te wijken van de meerderheid.
Hipster mentaliteit :’)
@torsen: ja je moet volgen wat je zelf wil en niet wat andere willen. Is toch jou leven of niet soms? Als ik zin heb 80.000 euro uit te geven aan een auto doe ik dat en hoe ik hem dan maak is aan mij. Niet aan andere.
Maar als ik het zo lees doe jij dat wel wel jammer kan ik je zeggen.
Realize your dreams !!! Life is to short 👍🏻 Doe er wat mee zou ik zeggen
@denniswarbout: Waar lees je dat dan? Ik zeg toch nergens dat je je iets van de mening van anderen aan moet trekken?

In één en dezelfde zin zeg je dat je negatieve reacties niet begrijpt op iets wat volledig naar eigen smaak is aangepast en vervolgens ga je precies hetzelfde lopen doen de andere kant op.
@torsen: de discussie wordt redelijk uit zijn verband getrokken, het gaat erom dat ik niet snap waarom mensen altijd zo negatief zijn over ander mans spullen, toen werden er opeens ijsjes bij gehaald en haalde ik er iets bij waarvan misschien wel begrepen wordt dat het soms niet leuk is als je iets hebt waar je je ziel in hebt gestopt vol afgekraakt wordt, dat is hetzelfde als dat er gezegd wordt je kinderen zijn lelijk( nogmaals soms is materiaal wel belangrijk voor iemand net zo belangrijk als voor een ander een kind is)

Vervolgens komen een andere dingen bij waaruit helemaal het verband weg is.
@denniswarbout: Met die ‘ijsjes’ vergelijking probeerde ik duidelijk te maken dat jouw smaak zo afwijkt van de massa dat het vrij voor de hand liggend is dat veel mensen jouw smaak niet zullen delen.

Dat er veel mensen zijn die een andere smaak hebben kun je neem ik aan best begrijpen.

Dat mensen op internet zonder een blad voor de mond te nemen hun mening gaan ventileren hoort er nou eenmaal een beetje bij. Niks van aantrekken.
@denniswarbout: Doe geen moeite joh. Bekrompenheid is een Nederlands woord.
@tge1: bekloppt is Duits .
@denniswarbout: Ach, je kent de meeste Nederlanders toch? Je hoeft maar een klein beetje buiten de lijntjes te kleuren en 95% schreeuwt al moord en brand. Laat toch zo joh.
@tge1: zeker waar
Misschien ben ik de enigste die dit wel mooi vind,alleen de zwarte randjes op foto zes om de welcome tekst lijken wel te zijn geschildert door iemand met een borrel op
Bizar dat er zoveel positieve reacties hier zijn over een zoveelste camo wrapje of weet ik het wat voor krijtborden matzwarte meuk wat langskomt en dat wanneer er een daadwerkelijk echt gespoten kunstwerk, want dat is dit gewoon, langskomt dat het wordt afgekraakt. Vind ik echt onbegrijpelijk. Tuurlijk heeft ieder recht op zijn of haar mening maar kom op zeg.

Ik vind deze de paintjob echt geweldig! Op de foto’s kan ik mezelf al verliezen in de details, laat staan als ik hem in het echt zou zien. Dit is in mijn ogen dan ook pure kunst en zou alleen op tentoonstellingen moeten staan, ondanks dat ze wat mij betreft de verkeerde auto hebben gekozen. Had naar mijn idee zoveel beter gestaan op een 350/370Z. Maar dat is dan ook het enige.
wow! echt letterlijk ALLES wat fout is zit op deze wagen! hahaha! beetje te fout oeps! en dan het geld wat ze er voor vragen! koop liever een Golf MK1 cabrio die 100% origineel en Nederlands geleverd!
@midas: oke. Vet man.
@rikus: ja! echt super vet man! vooral die wagen!
Mag ik het leluuuuk vinden? Vrijheid van meninsuiting …
Zoals vaker in de tuningscene kan ik het vakwerk waarderen maar vind ik het niet zo mooi. Uniek is het absoluut! Zeker die paintjob is knap gemaakt.
@gulli: kijk dat is nou een eerlijke mening en normaal verwoord!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).