Dit is de Nissan Ariya Concept

Auteur: , 10 Reacties

Nissan schakelt naar het volgende niveau.

Op elektrisch niveau was Nissan een pioneer met de Leaf. Ondanks het vernieuwen van deze auto, hebben we vanuit de koker van Nissan op het ogenblik nog weinig andere dingen gezien. De Japanse autobouwer laat met dit nieuwe concept in Tokyo zien wel degelijk te werken aan andere projecten.

Dit is de Ariya Concept. Een volledig elektrische crossover met twee elektromotoren en een accupakket. Het uiterlijk van de Ariya is een voorproefje op toekomstige modellen van Nissan. De naam Ariya staat voor doelgerichtheid. Informatie over de aandrijflijn is helaas niet bekend.

Het concept trekt in Tokio de aandacht door zijn blauwe kleur. De tint, die Suisei Blue heet, is van een afstand diepblauw met een matte finish. Van dichtbij heeft de lak juist veel reflecties. De daklijn heeft een koperen kleur gekregen.

Het interieur doet denken aan de Honda’s die we vanmorgen zagen. Er zijn twee schermen en enkele aanraak knoppen voor de climate control. Het is duidelijk dat fabrikanten deze richting van minimalisme opgaan. Tesla en Mercedes zijn wat dat betreft voorlopers als het om het schermencircus gaat.

De auto is 4,6 meter lang, 1,9 meter breed en 1,6 meter hoog. Deze auto zal het niet tot het productiestadium schoppen maar is wel een voorbode voor wat komen gaat.10 reacties

Audi Q8 acherkant?!
@standeman: Meer mensen die hebben opgemerkt hoe AziĆ« en Europa qua design stuivertje hebben gewisseld? Ik bedoel maar, BMW heeft tegenwoordig modellen waar zoveel onzin tegenaan geplakt lijkt, dat die niet zouden missstaan in een Koreaanse showroom van…. 15 jaar geleden. M.n. Nissan en Mazda maken tegenwoordig strakke gevalletjes waar je nou eens niet meteen een toeval van ADHD van krijgt.
Hallo Lexus
Meh
Grote grille (waar is dat voor nodig in een elektrische auto) en koplampen welke erg lijken op de elektrische modellen van Mercedes. Ach, het is tenslotte een concept om de mening van het publiek te peilen, dat is gelukt.
@dutchdriftking: de grille lijkt gewoon dicht te zijn er meer een esthetisch onderdeel te zijn. Anders smoelt het niet echt.
Bye, bye Qashqai, hallo Ariya. Dit ziet er geweldig uit en ook het interieur design (geen Nissan speerpunt anno nu) is top.
Iemand bij Nissan is fan van Game of Thrones.
Ik ben niet gauw te porren voor een crossover of een SUV, maar als ik hiernaar kijk, dan vind ik dat de toekomst er bijzonder goed uitziet. Zeker voor een merk als Nissan, waarvan ik vorige modellen echt niet interessant vond. Of de techniek mij zou passen kan ik nu nog niet bepalen, omdat er m.b.t. de actieradius en de laadsnelheid nog helemaal niets bekend is. Maar als ik naar het design kijk, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het mij bijzonder goed bevalt. Voor wat mij betreft kan ik alleen maar zeggen: Top, Nissan! Modern en toch mooi! En dat is de mening van een uitgesproken liefhebber van klassieke sedans…..
Een Grandland X met 3008 neus en Q8 achterlicht…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).