Dit is de Renault Talisman Estate

Auteur: , 63 Reacties

Na de onthulling van de Talisman sedan kon de Estate natuurlijk niet uitblijven. In deze combi gaat half leasend Nederland in het D-Segment zich de komende jaren voortbewegen.

Wat we voorgeschoteld krijgen is een lekker volwassen ogende pakezel. Donkerblauw, met nette velgen, alles. Renault shopte hem in een vliegtuighangar, en overigens ook in dat bekende Noorse bruggetje. Omdat het kan.

Bij zijn introductie, tijdens ‘de eerste helft van 2016’ (dat kan januari zijn, maar ook juni,) kan je kiezen uit 5 motoriseringen:

Twee bezninemotoren:

De Energy TCe150 en Energy TCe 200, gekoppeld aan 7-traps EDC-transmissie met dubbele koppeling.

Drie diesels:

Energy dCi 110, met handgschakelde zesbak of zestraps EDC.
Energy dCi 130, met handgschakelde zesbak of zestraps EDC.
Energy dCi 160 twin-turbo met zestraps EDC.

De Talisman Estate komt er in 4 verschillende uitrustingsniveaus, maar ook als extra luxe Initiale Paris, zoals we op de laatste foto zien. Il contient le swag du pourpre, zogezegd. De auto wordt komende maand op de IAA aan het grote publiek voorgesteld, video op autojunk.63 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik vind m geslaagd, vooral in deze kleur!
@jurdespotter: erg mooi getekend, kunnen ze bij VW nog een puntje aan zuigen. De passat oogt nu al gedateerd. Het woeste front moet wat lijken maat is vooral erg grof
Volkswagen Passat Variant.
@ThomasBol: Doe mij dan toch maar de Passat. Vind ik een veel strakkere auto. Die gekke LEDs en rare lijntjes… Te geforceerd. Dan liever de strakkere Passat met bijzonder stoer front.
@stfu: Ik rij liever een auto die kwa olieverbruik niet 1l op 1000km doet. verder is deze renault weer om door een ringetje te halen. ‘Onze’ Laurens doet wonderen verrichten daar.
@Soulmaster: hieruit veronderstel ik dat je er geen hebt en er ook nog nooit in gereden hebt
@thomasbol: opel insignia combi biturbo
@ThomasBol:
Nee dank u.


Elke werkdag olie bijvullen, vind ik te gortig.
Doe mij dan deze prachtige Fransoos maar.
@thejerk: jullie snappen mij niet of ik ben onduidelijk. Kijk eens naar het profiel van dit model. Middels versaaing en gebrek aan inspiratie lijken modellen en types, ongeacht fabrikant, steeds meer op elkaar. Zo ook deze Talisman, net een Passat. Nee, doe mij de 90s< maar! (Of een fraaie Mazda 6).
@ThomasBol: Welkom in 2015, waar elke auto zowat op elkaar lijkt. Kijk naar alles uit het Golf-Segment, neem je Renault het echt niet kwalijk dat ze ook eens iets “gelijk” stylen. Bovendien zie ik hier weinig Passat in.
Toch best wel mooi, zeker als estate!
Prachtige kar. Ik vond de sedan ook al mooi. Wat een verademing in vergelijking met de laatste Laguna.
Ziet er gewoon goed uit. En beter dan de Passat.
Maar ik wacht wel op de Giulia SportWagon.
@trustmeiamanengineer: groot gelijk, hopelijk is die er binnen de twee jaar dan moet ik terug wisselen van auto.
@trustmeiamanengineer: Ik zou hetzelfde doen, maar volgens mij wordt de Guilia Sportwagon wel een stukje minder ruim van binnen (vooral kofferbakruimte) dan deze Talisman. Niet dat dat voor mij een probleem zou zijn, maar het gros van de saaie leaserts hechten wel waarde aan die paar liter extra kofferbakruimte
Best leuk dat er zo veel elementen van de RS.01 in de talisman zitten. Ik vind ‘m ook als estate bijzonder geslaagd. Wel is het jammer dat de concurrentie snellere diesels heeft, maar ik zou als de tijd weer rijp is zeker bij de Renault-dealer gaan kijken
Slimme move om eindelijk die imago schade naam “Laguna” af te stoten. Los daarvan is het gigantisch hoge Renaultastische plastic gehalte ook aardig weg geshopt, nu hopen voor Renault dat dat in de praktijk ook uitblijft. Verder een mooie koets om te zien en ik lazer direct van mijn geloof wanneer ik dat van een Renault zeg.
@mannetje: Ben overigens wel errugg benieuwd hoe de kaal uitgeruste leasesletjes voor het oog uitvallen.
@mannetje: gaat vies tegenvallen denk ik. Beetje zo’n net niet premium look.
@bmwkevin:
De Audi look wordt hier op AB anders hogelijk gewaardeerd.

Dus kom maar door met die “net niet premium” look dan.
Niks mis mee. Niet meer, niet minder.
Blijf die achterlichten wel leuk vinden. Wat mij betreft hadden ze ook wel helemaal mogen doorlopen.
Mooie auto, samen met de Mazda 6 en de Insignia de mooiste auto in zijn klasse vind ik. De vraag is of ik ‘m zou willen hebben als ik in dat segment zou shoppen, en het antwoord is nee. Ik vind de Mazda 6 nét wat mooier en ook de motoren spreken mij meer aan. Daarnaast denk ik dat de Mazda betrouwbaarder zal zijn (nee, niet omdat de Renault slecht zou zijn) maar dat zal de tijd uit moeten wijzen. Ik hoop wel dat we deze veel gaan zien want het is zeker geen doorsnee ontwerp.
@ej20g:
Géén doorsnee ontwerp?? Meen je dat nou echt?
@stationcar: ja, dat meen ik. Een Passat is doorsnee. Een A4 is doorsnee. Een Peugeot 508 is doorsnee. Deze Talisman zeer zeker niet. Heel anders dan de rest in het D-segment, net zoals de Alfa Romeo Giulia anders is dan de rest in deze klasse.
@ej20g:
Ik heb nog eens goed de foto’s bekeken maar kan eigenlijk niks ontdekken wat ik zou classificeren “niet doorsnee” is…

Ja, de doorgetrokken achterlichten en de losbandige ledverlichting voor dan. Maar dat zijn wat pietluttige details, dan zou ik elke auto wel “niet doorsnee” noemen….

Voor de rest een doodnormale stationwagon. Niks mis mee, het moet immers een zo’n breed mogelijk publiek aanspreken.
@Rob: ik vind ‘m niet bepaald doorsnee overkomen. Dat kan uiteraard aan mij liggen (blijkbaar is dat zo) maar hij komt minder saai en doorsnee op mij over dan de meeste auto’s uit deze klasse. Dat heeft waarschijnlijk zelfs meer met de uitstraling te maken dan met het daadwerkelijk lijnenspel.
@Rob:
Twee keer zelfs… Dat was nu ook weer niet nodig
@ej20g:
‘net zoals de Alfa Romeo Giulia anders is dan de rest in deze klasse.’
Je kan ook overdrijven…
Voor de rest adviseer ik je om toch de rest van deze klasse eens goed te bekijken :-)
@stationcar: de rest van het D-segment ken ik. De enige auto’s die ik eruit vind springen qua ontwerp zijn de Mazda 6, Alfa Romeo Giulia en deze Talisman. Maar dat is en blijft persoonlijk en ik ben wel gewend om te horen dat mensen het niet met me eens zijn. Ik heb blijkbaar een nogal aparte smaak qua auto’s.
@ej20g:
Bij deze ben ik het met je eens, sta je niet alleen.
Het ziet er goed uit, net als de sedan, maar wel redelijk anoniem.
Al had iemand mij verteld dat dit de nieuwe Hyundai I40 was geweest had ik het ook gelooft, of de nieuwe Opel Insignia, of de nieuwe Peugeot 508. Beetje onderscheidender had van mij gemogen.
Schitterende achterkant!! Zou bijna van Bertone kunnen komen! De voorkant is iets te druk vind ik.
“Jij bent precies een franse auto, mooi en onverslijtbaar volgens de reclamespot
Maar als de motor nog wil lopen, dan is het plaatwerk al verrot”
@gertjan2012: Bron: Het goede doel
Echt een schitterend ding. Ik ben niet zo van de Franse wagens maar deze is schitterend.
Ziet er erg mooi uit!
Laurens weet mooie auto’s op papier te zetten, maar erg Frans doet het niet meer aan. Toch wel jammer, een beetje eigenzinniger mag wel. (Dat verkoopt helaas niet in dit segment, ik weet het)

Die doorgetrokken achterlichten richting het logo vind ik dan wel weer grappig.
@motoragent: Precies.
Het is kiezen. Of Laurens tekent ook de Samsungs, of hij heeft alleen een paar merk-logo’s mogen ontwerpen.
Want dit lijkt veel meer op een SM5 of SM7 dan op een Renault. O ja. Om het ingewikkeld te maken is er ook nog een Chinese Renault Talisman, een rebadge van de Samsung SM7, maar dat is dan weer net niet deze Europese Talisman, want een maatje groter.
Beetje gek dat ze een Amerikaans toestel gebruiken met Duitse registratie voor de shoot.
Wel mooi gelijnde Fransoos :)
@umadbrah: ook Renault gaat multicultureel denken.
Best een stijlvolle auto!
Ik wil het EIGENLIJK niet toegeven, maar hij ziet er echt geslaagd uit!!
Mooie auto. Nu nog maar eens aanzien of de techniek net zo mooi is, en blijft.
Die ligt een partijtje goed op het netvlies als je het mij vraagt.Zeker in donkerblauw.
Ze moeten ook een super snelle RS versie uitbrengen die echt goed is. Dat krikt het imago flink omhoog van deze leasert. Zou hem goed doen.
Wellicht een leuke opvolger voor me megane :-)
Mooie kar wel!
insignia is mooier als de passat en dit 😀
Is er een Opel Designer aangenomen bij Renault?
Erg mooie wagen hoop hem vaak te gaan zien
Zo dan, wat istie verrassend mooi! Prachtige lijnen, heel erg geslaagd. Stukken mooier dan de sedan vind ik. Dik, stijlvol en tijdloos.
Mooie auto maar ik zou niet langs de kant van de weg willen stil staan, doe maar zo’n nieuwe Avensis met een BMW diesel!
@mastemaker: geef mij dan toch maar het benzineblok! Misschien wat “sloom” voor de gemiddelde AB’er maar een heerlijke cruiser (spreek uit ervaring!)
Wat een geslaagde auto zeg! Renault is goed bezig de laatste tijd!
Ziet er heel goed uit!
Ziet er goed uit, wat een verschil met de huidige Laguna. De vergelijkingen met de Passat begrijp ik maar zet de plaatjes er maar eens naast en zie dat de Passat een heel anders gestileerde auto is dan deze. Vind deze Renault in alle opzichten mooier en met de kwaliteit van Renault zit het tegenwoordig ook wel goed.
Waarom maken ze een Passaat na? Een van de meest kleurloze auto op de wegen. Een eigen design mag best. Vrees ook met veel gebruik van hardplastic.
Wat een ontzettend gave bak! Heeft imo “heuplijn” Vd kadjar en Clio estate.
Kleur staat m ook geniaal, ik ben verliefd
Als ik geen VAG zou willen rijden dan wist ik het wel!
Zo’n Frans hok komt er absoluut never ne jamais niemahls meer in!
En dat zeg ik niet alleen omdat ik nu met zo’n Frans ruimtehok van net 2 jaar van het zelfde merk met 3 storingen op vakantie sta in zuid Europa, waarvan 2 motorisch…dus of ik de terugreis ga halen blijft een vraag…
Net niet alles, design,afwerking,souplesse,functionaliteit,klasse,kwaliteit,prestaties !!!
Binnen no time niets meer waard maar dat maakt de lease rijders vast niet uit, design idem snel niet meer tijdloos of modern, wel goed voor de werkplaats omzet van de Renault dealers!
En ook al heeft is wellicht allerlei Spielerei, in het zakelijk verkeer wordt je volgens mij ook niet voor vol áangezien met zo’n gedrocht.
Neemt niet weg dat ik ze graag zie rijden want ik wil ook wel wat te lachen hebben als ik onderweg ben.
Doe mij liever een 3 serie met wat leuke opties of een nieuwe Superb combi als je toch ongeveer 40K mag stuk slaan!

Houdt toch op met die Samsung klonerij en waag het niet om er nog een Nissan variant van te maken…zonde om de kwaliteit van dat merk nog verder ten gronde te richten!

Snap niet dat iedereen oe en aan roept! Denk eens even teug en kijk náar de vorige modellen!
Schandalig en zum kozen vind ik het!
Desnoods moest ik 5 liter op een dag bij vullen…. Vele malen liever als die franse elende! Autos van een half jaar oud waar je dashboarden versnellingsbakken enzovoort van kunt uitbouwen…. Prachtig zon fransoos
Nette wagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).