Tesla kiest dame als opvolger Elon Musk in bestuurdersrol

Auteur: , 35 Reacties

Het is te hopen voor Tesla dat deze mevrouw geen gekke dingen Twittert en een rustiger temperament heeft in vergelijking met haar voorganger.

Tesla kiest dame als opvolger Elon Musk in bestuurdersrol

De tweet van Elon Musk dat hij Tesla van de beurs wilde halen heeft de nodige gevolgen. Eerder oordeelde de Securities and Exchange Commission (SEC) dat Elon Musk de komende jaren zijn rol als voorzitter van het bestuur van Tesla moest opgeven. Musk zal nog wel aanblijven als CEO van het automerk, maar men moest wel op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Vandaag (Nederlandse tijd) is bekend geworden dat Robyn Denholm de taak van Musk zal overnemen. Deze mevrouw is op dit moment financieel directeur bij het Australische Telstra. Een telecombedrijf. Naast haar functie als financiële baas, is ze sinds 2014 lid van het bestuur van Tesla. Nu ze voorzitter van het bestuur bij Tesla gaat worden, heeft Denholm haar baan bij Telstra opgezegd. Ze zal fulltime bij Tesla aan de slag gaan. Andere bedrijven die op het CV van Denholm staan zijn Juniper Networks, Sun Microsystems, Toyota en Arthur Andersen & Co. In vrijwel alle gevallen ging het om financiële of strategische posities.

In de periode van haar overgang van Telstra naar Tesla zal Elon Musk haar bijstaan. Denholm zal haar voormalige werkgever niet met lege zakken verlaten. Een woordvoerder van Tesla laat tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNBC weten dat Denholm jaarlijks 8.000 Telstra-aandelen zal ontvangen. Bovendien ontvangt ze nog eens 300.000 dollar salaris van het telecombedrijf bij haar afscheid.

De positie van Denholm is tijdelijk. Ze blijft de komende drie jaar voorzitter bij Tesla. Na die periode zit de straf er voor Musk op en zal hij vermoedelijk het stokje van de topvrouw overnemen.35 reacties

Paar miljoen dollar per jaar aan aandelen alleen al is al een reden om direct ‘ja’ te zeggen.
@miata93: liever een paar miljoen in mn zak. Aandelen kunnen zomaar niks waard zijn…
@peug206: als ze goed presteert dan gaan ze weer omhoog. In haar positie heeft ze dat zelf in de hand.
@miata93: kan ze die coupe i wanna see the manager ook fixen
Die lacht zich een bult zo te zien
@str8six: ik wilde het niet zeggen maar inderdaad zeg, kom op, is een kwartiertje werk en dan ben je er van af.
Een gouden handdruk van 3 ton valt me mee?(!)
@pomoek: privaat bedrijf geen, geen Nederlandse overheid.
Ohh shit we moeten snel een nieuwe voorzitter van de raad van commisarissen hebben. Waar moet die persoon aan voldoen? Ervaring hebben bij een bedrijf dat lijkt op Tesla! Ok, hier heb ik iemand die werkt bij Telstra…
@mashell: Het had ook zomaar iemand van onze eigen Telstar kunnen zijn dus? Gemiste kans…
@joostie: gemiste kans voor ons belgen/nederlnaders ze mochten onze rutte en michelle hebben, die kunnen een heel land besturen(uhm) auto bedrijf lukt ook.
@joostie: of iemand van TelSel das nog veel interessanter :O
Verbeeld ik het me nu of ziet ze er uit als een Model 3 die net een kei door zijn voorruit heeft gekregen?
@rhellema: zo veel verdienen en er nog zo uit zien
@rhellema: en zit wel een lelijk plekkie op ja!
-edit: bijzonder nutteloze bijdrage-
Ik wist niet dat alle AB reaguurders onderdeel waren van hntm!
@alassad: het kan aan je naam liggen maar ik snap geen hol van wat je bedoelt.
@bmwfreak038: Van een bron genaamd mijn vriendin staat HNTM voor Holland’s Next Top Model.
@smoked: ook oog nu je het zegt ja.
@bmwfreak038: oooooh moet dat zijn
@alassad: jurylid hier. Wel vanaf de bank.
Molly, molly, molly, molly, molly….
@jaso013: vind jij haar geschikt voor de Liqui Moly kalender?
Wat een puberale reacties hierboven, zeg! Alsof zo’n vrouw in een dergelijke positie benoemd zou moeten worden op basis van haar uiterlijk. Alsof ze zou moeten lijken op die chicks die zich voor het maken van een blotekont werkplaatskalender lenen. Bekijk eerst eens haar opleidingsniveau en wat ze tot nu toe heeft bereikt! En vergelijk dat eens met je eigen prestaties. Wedden dat de meesten niet eens in haar schaduw kunnen staan? Zulke domme reacties zeggen ook veel meer over de betreffende reaguurders en hun zeer beperkte sociale vaardigheden. Ik doe alleen maar mijn petje af voor een vrouw van dit niveau! Succes Robyn!
@9000cse: meen je deze vlaag van politiek correctheid nou, of zit je ons te dollen? Niemand kent deze dame. Niemand kan er inhoudelijk iets over zeggen. Je kunt concluderen dat de overstap van een financiele positie bij een telco de overstap naar voorzitter van de raad van toezicht bij Tesla een niet heel logische is en dat ze te maken gaat krijgen met een lastige oprichter en CEO. Als zij haar werk goed wil krijgt het ze het waarschijnlijk moeilijk, ik weet niet of ze moeder is maar ze zal als een boze moeder moeten gaan roepen “Voor de honderste keer Elon, stop met twitteren en ruim je kamer op!”.
@mashell: Ook al slachtoffer geworden van de hype om alles wat niet overeenkomt met jouw mening af te doen als “politiek correct”?
@9000cse: femenist
@hollandbest: Als je wil gaan skelden, probeer dan eerst eens om dat woord juist te spellen………..
@9000cse: dat zeggen wij toch ook helemaal niet. Ik mag haar toch zeker wel niet knap vinden…. of ze de geschikte vrouw is voor die baan dat zal ongetwijfeld.
Als de voorkeur naar een vrouw uitgaat neem dan Carmen Elektra, die vind ik wel bij Tesla passen.
@kobus1967: oeps elektra moet electra zijn, whatever.
Ah Elon heeft een geschikte marionet gevonden dus?
Er zitten er hier ontieglijk veel die nix maar dan ook werkelijk 100% nix van het internationale bedrijfsleven begrijpen. Maar in een bepaalde post-puberale periode zijn blijven hangen.
Ze heeft deze job gekregen omdat men bij Tesla van mening is dat ze gewoon het beste is voor de onderneming, Musk kan eenvoudigweg zo’n onderneming niet leiden, hij is goed in het opzetten van en het realiseren van zijn ideeën. Maar heel weinigen, zoals een Gates of een Ford of Renault waren goed genoeg om een onderneming in de volgende fase te besturen.
@desjonnies: yup, er zijn ook te veel jochies hier die het nog allemaal moeten leren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).