Chevrolet maakt enorm veel verlies per verkochte Corvette

Auteur: , 33 Reacties

Jazeker, General Motors is dus eigenlijk een automotive weldoener.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible Z51 Package (C8) '20

Een van de grote verrassingen van 2019 was de Chevrolet Corvette van de zogenaamde ‘C8-generatie’. De Corvette is compleet nieuw en dat is te zien. De Corvette heeft sinds kort de beschikking over een zogenaamde ‘middenmotor’. Dat wil zeggen, de motor bevindt zich in het midden van de auto, in dit geval achter de voorstoelen, maar voor de achteras.

Een dergelijke layout zien we voornamelijk bij heel erg dure sportwagens. Het is een vrij complex platform om te ontwikkelen en je gaat er niet enorme aantallen van weg zetten. Ergo: een auto met middenmotor is buitengewoon kostbaar. De prijs van die nieuwe Corvette deed de wenkbrauwen fronsen, want de vanafprijs is meer een soort weggeefprijs: omgerekend 54.451 euro. Daar komen nog afleverkosten bij, uiteraard. Ook heb je de basis-uitvoering, met goedkope allseason banden. Natuurlijk kom daar in Nederland nog 232.240 euro (wilde gok) aan succes-BPM bovenop, maar feit blijft de basisprijs van de Corvette érg laag is.

Chevrolet Corvette Stingray Coupé Z51 Package (C8) '20

Die prijs is in dusdanig laag, dat de geruchten al snel rondgingen. Volgens sceptici is die prijs slechts een stunt en zal GM de komende maanden dan wel jaren de prijzen alsmaar laten stijgen tot het gewenste niveau. Het zou niet de eerste keer zijn. Bij de Corvette C7 deed Chevrolet namelijk exact hetzelfde. Per jaar werd er 2.000 euro bovenop de vraagprijs geteld. Maar daar gaat GM niet mee redden. Volgens het zeer goed geïnformeerde Motor Trend worden er behoorlijke verliezen geleden op de nieuwe Corvette. Een ingewijde laat weten dat elke Corvette voor 20.000 dollar onder de kostprijs wordt aangeboden. Aanvankelijk wilde General Motors de Corvette een vanafprijs geven van omgerekend 72.602 euro.

Chevrolet Corvette Stingray Coupé (C8) '20

Dat moest eigenlijk ook gebeuren, want General Motors heeft torenhoge investeringen gedaan met de nieuwe Corvette. Alleen de motor is doorontwikkeling van de oude, voor de rest is alles nieuw. Naar het schijnt wilde Chevrolet de oude klanten niet te veel afschrikken, waardoor ze de Corvette aanzienlijk lager geprijsd hebben. Aan de andere kant mogen ze Chevrolet wel een lesje upselling bij Porsche, BMW of Audi volgen. Want ondanks dat het Z51 pakket (zomerbanden, Brembo’s, sper, strakker onderstel en korte eindoverbrenging) een optie is, zijn de opties veel te goedkoop en kun je best aardige kleuren (ook metallic), bekledingen (rood leer) en velgen (19″) kiezen zonder dat er ook maar 1 dollar boven de standaardprijs uit komt:

Chevrolet Corvette Stingray Coupé (C8) '20

Of de auto ook naar Nederland komt, is niet bekend. Laat staan hoe vaak de prijs over de kop gaat als de BPM erover geheven wordt.33 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Dit lijkt me er vanuitgaande dat ze allemaal zonder opties verkocht worden.
Beetje als zo’n all you can eat “restaurant” waar ze pas na de eerste twee drankjes break even draaien.
@foramen: all you can eat restaurants draaien woekerwinsten mits er genoeg tafels vol zitten al zonder drank. Inkoop ontstijgt de 10€ zelden, en je betaalt snel een veelvoud daarvan.

Dat gezegd hebbende denk ik niet dat dit verhaal klopt. Als ze er weinig verkopen zal het nooit uit kunnen, maar dit wordt een volumeknaller en daardoor komt er vanzelf een omslag naar winst. Met de stijgende prijs zal dat punt eerder benaderd worden.
Ik vind het een lelijk ding, die mij de oude ZO6 maar. Wat een geweldig ding was dat.
@sketcher: die mij? Doe mij.
@sketcher: doe mij die kan dan ook nog, ach spelling wie ledt daar nu op?
@porker: iedereen maakt wel eens een spelvaudt tog
@sketcher: wees niet zo streng voor jezelf, geniet van het leven. Loop die kantjes er vanaf.
@sketcher: ik zou hem 60 k gelijk kopen. Helaas in Nederland niet te betalen. Ik heb de laatste model geredem in Miami. Top ding. Stuurt goed , dubbel sticksel, je zit goed, head up. Comfortabel! Dus je kan ook als je wilt kan je lange stukken pakken. Voordeel was dat je laatst model ook stoelen beter naar achter kon schruiven. Nadeel is baggage. Want als je open dak ging rijden moest je de dak achter plaatsemln
@elemento: Was een leuke vakantie samen met thuglifee36 ofnie dan bro.
@elemento: de dak, de laatste model, de laatst model. Sommige schrijffouten ontstaan door haast en niet controleren, maar “de” waar “het” correct is, geeft geen goede indruk.
Of de auto ook naar Nederland komt??? Mag het hopen!!
@brammetjedeb: en dan? Zie je er een of 2 op groen kenteken rijden
@rolov: als ik een Ferrari of McLaren op groen kenteken zie word ik ook blij. En Amerikaanse sportwagens hebben wel wat. Waar het in de jaren 90 en 00 volledig misging met Amerikaans design zijn ze de laatste tijd tof bezig. Lincoln aviator, corvette…
@brammetjedeb: je vergelijkt nu een ferrari met een chevrolet? Dan begrijp je het niet.
@rolov: hij vergelijkt nu één auto waar hij blij van wordt met een andere auto waar hij blij van wordt. Is dat zo raar? Ik wordt zelf al blij van het zien van een 205 gti maar ook van een Chiron. Of begrijp ik het dan ook niet?
@danone: Je hebt de dt-regel in ieder geval niet begrepen ;-).
@SimonMc: grotendeels toch wel
@SimonMc: hehe, zie het nu ook. En ik begon nog zo goed…
@rolov: prima dan…
En ook nog eens de allerlelijkste Corvette ever. Huuu.
Ik vind dit niets meer met een Corvette van doen.
En het is ook nog eens een verschrikkelijk lelijk ding.
Mooi ding, jammer dat er geen handbak in zit. Ben benieuwd welke prijs ex belastingen er aan komt te hangen in Europa. Zou mooi zijn als deze rond de 70k uitkomt.
@thjvanvlerken: Zou niet verkeerd zijn als er maar 70k belasting bovenop komt nee.
@thjvanvlerken:
blijven dromen. Auto wordt eerst klap duurder omdat er meer garantie op moet in de EU. Dus reken op 70k of iets in die richting. Dan 10% invoerbelasting. Is 77k. Dan 21% btw. Is 92k. Dan de co2 toeslag. Ik las bij Motortrend dat de verwachte uitstoot 0.99gram/mile is. Dat is omgerekend 279 gram co2 per km ongeveer. Is ruim 64k bpm is dus een nieuwprijs in NL van 156k.

Succes met de wedstrijd. Dat wordt ‘gewoon’ een Porker als het budget er is.

Bron uitstoot;
https://www.motortrend.com/news/chevrolet-corvette-c8-2020-car-of-the-year
Eigenlijk qat iedereen al wist. Voor die prijs die auto wegzetten was al te mooi om waar te zijn. En dat was het dus ook.
Verhaal klopt niet. Want je weet helemaal niet hoeveel stuks er gebouwd gaan worden. De ontwikkelingskosten waren vast torenhoog, maar dit platform zal vast nog 2, 3 generaties mee gaan.
@jorden: net als bij de veyron toendertijd
Boeken ze het verlies toch gewoon over op de balans van Saab…

Probleem opgelost.
Kostprijs van het bouwen? Of kostprijs incl afschrijving ontwikkeling? Want in het geval van dat laatste is het verlies al gemaakt. Bovendien weet niemand hoeveel er verkocht gaan worden dus is de werkelijke terugverdientijd onbekend.
Snel kopen zolang ze zo goedkoop zijn!
Hmm het model groeit me wel :)
Geruchten zijn dat ze er volgend jaar al $5000 bovenop doen dat gebeurde nl ok met de C7. Ze gaan dadelijk wel geld eraan verdienen imo ten eerste door de grote aantallen die verkocht gaan worden 30.000-40.000 per jaar makkelijk maar vooral als de ZO6/ZR1 uitkomt die doen ze zo $20-30K/50K erop gooien. En idd dit platform gaan ze nog wel een aantal generaties gebruiken.
Mooi verhaal, maar gewoon onzin.
1: De dealers in Amerika, die Corvette’s willen verkopen, zullen op de een of andere manier voor een groter gedeelte eerst Corvette’s krijgen met een zooi opties; die al een stuk duurder zijn. Ze zullen er een paar krijgen met het basispakketje; maar die zullen als reclamezuil dienen en/of geflipt worden aan ‘bekenden’ van de dealer die ze daarna doorverkopen met winst.

2: als Chevy daadwerkelijk meer dan 55k euro’s spendeert puur aan het in elkaar schroeven van een extra Corvette (en die bij een dealer af te leveren), dan heeft Chevy een probleem. En dat is natuurlijk niet zo. Er zijn natuurlijk investeringen gedaan; die kosten worden verdeeld over een fictief aantal auto’s en hoppa: “kijk, per Corvette kost het meer dan 70k om er 1 te maken”. Maar goed, die kosten worden afgeschreven (precies zoveel dat het belastingtechnisch interessant is); en daarna is zijn de Corvette’s weer reuze winstgevend. Tegen die tijd hebben ze weer een andere investering gedaan waar ze ‘Camaro’s of Impala’s voor een habbekrats verkopen’.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).