Dit is het interieur van jouw volgende Mercedes

Auteur: , 43 Reacties

Allemaal willen we stiekem een Mercedes-Benz.

Eigenlijk is het best opmerkelijk dat Mercedes-benz interieurs anno 2019 zo barok eruit zien. Waar Audi en BMW elkaar proberen af te troeven met de meest klinische en strakke interieurs, heeft Mercedes-Benz het enkele jaren geleden over een compleet andere boeg gegooid.

Het binnenste van een Benz is juist lekker bont en druk vormgegeven met veel chroom en wat retro-details. Of je het mooi vindt of niet, het is herkenbaar Mercedes-Benz en in de juiste kleurstelling best bijzonder. Mercedes is er zelf ook redelijk tevreden over, want ze hebben al wat schetsen vrij gegeven van het interieur van de EQ Concept, die gaat debuteren op de IAA in Frankfurt volgende week.

Mercedes EQ-concept

Na de EQC SUV en het EQV busje is de EQ Concept de volgende elektrische Mercedes-Benz. Volgens de geruchten moet het een soort elektrische S-Klasse worden. De eerste schetsen doen echter vermoeden dat het meer om een ‘vierdeurs coupé’-achtig model gaat. Dus een soort CLS met elektrische aandrijving, iets wat eerdere geruchten ook al aangeven. Dat zou vrij logisch zijn, want dan is het een rechtstreekse concurrent voor de Tesla Model S en de Porsche Taycan.43 reacties

Potver, ik begrijp dat, waar ik nu met mijn 2.09m nog hoofdruimte heb in een MB, daar spoedig verandering in komt. Lekker ruimtelijk gevoel zo met die hoofdsteunen plusminus tegen het plafond…
@geenidee1975: doe je toch ‘gewoon’ het schuifdak even open …. lekker fris ….
@autodrome: zal dan wel wat factor 30 op uw bolleke smeren als ik jou was
@geenidee1975: ga je toch lekker achterover liggen. Tegen die tijd bestuur je de auto toch niet meer zelf.
Nee hoor…. Volgende wordt weer eentje met een houten middenconsole met veel knoppen en een echte automaat pook in het midden. En de instrumentenpaneel bestaat uit een grote kmteller in het midden, rechts de toeren en links de temp en brandstofmeter. Dat is tegenwoordig niet meer zo……
@Homer55: lekker retro
@Homer55: w124 op het oog? Groot gelijk man!
@tenaci: heb nu 8 jaar een W201 en daarnaast een S202 280… volgende wordt wellicht een 211 of 204. De 124 is nog de baas maar wil nu wel iets moderners…
Weetjewat? Als dit het interieur van de Mercedes van de toekomst wordt, laat dan maar zitten.
Dit is toch gewoon hondslelijk?!
Dit ziet er nie uit zo, lijk net alsof ik in een ziekenhuis zit zo klinisch als het is….
@spykerboy: ik zie iedereen de populaire term klinisch erin gooien in de comments, maar zeg je dat nog steeds als het niet wit is maar een combinatie van beige en bruin? Affikken omdat de kleur je niet bevalt is wat anders dan de vorm toch
@el-loco: Ja, ik vind het allemaal te klinisch, klinisch voor mij is niet een kleur, maar het feit dat alles strak is zonder knopjes, of frutseltjes of wat het is allemaal “shaved” als het ware, net als een auto zonder typebenaming en logo erop, ziet er ook niet uit, dat is hier hetzelfde voor mij, een interieur moet voor mij stuk drukker zijn, teslas vind ik ook klinisch van binnen
Die associatie met kwallen komt me als een beetje ongelukkig gekozen voor . . .
Ook hierin zal de soep niet zo heet gegeten als deze opgediend wordt…. Mercedes had in de jaren “70 en “80 het mooiste interieur. (W123) Halverwege jaren “90 tot begin “00 heeft BMW dat overgenomen. (e36/38/39/46) Sinds de B6 generatie van de A4 heeft Audi dit overgenomen, en zal voorlopig wel zo blijven. Bij Mercedes is het mooi, maar na een paar jaar heel erg uit de tijd, en soms wel een erg hoog ‘kampergehalte’. BMW is technisch goed, I-drive is geniaal, maar het digitale instrumentenpaneel is verschrikkelijk. Erg benieuwd hoe dat van de Alpina B3 er uit zal zien op de IAA. Hopelijk ronde klokken…..
@dutchdriftking: ik vind dat Mercedes op dit moment verreweg het mooiste interieur heeft. Zoveel mooier en morderner dan BMW en Audi. Ben een hele lange tijd Audi fan geweest maar kan dat de afgelopen 4 a 5 jaar niet meer zeggrn. Ben op dit moment Mercedes gek (als het om interieur design gaat).
@dutchdriftking: Tja, mercedes interieurs zijn gewoon afschuwelijk, mn pa was in de markt voor een AMG GT, is gillend weg gerend toen hij het interieur zag (wat ik volledig begrijp), al die interieurs van de huidige mercedessen passen alleen nog thuis op het kamp….
Ik zou bijna spontaan een 5-serie kopen als dit het interieur gaat worden.
@viezefreddyw: en dat wil wat zeggen! Ik vond het overigens prachtig dit concept. Ruimtelijk en chique tegelijk.
@viezefreddyw: Gelukkig is dat van je 159 nóg mooier :)
@viezefreddyw: niks mis met een 5-serie
@lekkerlinksrijden: Don’t get me started!
Ga maar weer ffkes terug naar de tekentafel Mercedes.
Iedereen wil stiekem een Mercedes? Nou nee hoor! Dit interieur ziet er niet uit. Vind het dashboard in mijn Range Rover al strak genoeg zo en na mijn bezoek aan het ziekenhuis vanochtend, doet dit interieur veel klinischer aan.
Wéér dat rechthoekige stuur wat er nooit gaat komen
@koekwaus: hoho…. De Austin Allergo had er tussen 1972 en 1982 echt een hoor!
@autoblog, jullie hebben een spellingsfout gemaakt “Allemaal willen we stiekem een Mercedes-Benz.” moet zijn, allemaal willen we stiekem geen Mercedes-Benz 😉
Beter dan die barokke bordelen interieuren die ze nu maken 😅
https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/4834551/seat-mercedes-en-toyota-verkopen-meer-autos

Kennelijk doet Mercedes het toch wel heel goed. Denk dat het interieurdesign juist heel veel mensen aantrekt
@laarhovenn: ja heel het land lijkt overspoeld te worden door de nieuwe A-klasse en A-klasse sedan en ook de C facelift rijdt al in grote getale rond.
“Alten preußischen Beamten Zimmer“, stond lange tijd voor een Benz. Dit toekomst model lijkt vanbinnen op van die boten die aan de Côte liggen.
Heb het geluk om er te hebben maar dit is echt afschuwelijk lelijk en onpraktisch…
Mercedes maakt op dit moment inderdaad by far de mooiste interieurs. Deze concept is echter nog iets te uhh strak en wit.
Even iets anders; om 15:00 wordt de Porsche Taycan live gepresenteerd. https://youtu.be/NFIefz3xkrU
Zit een stuur in van een Peugeot.
De kinderen kunnen wel mooi hun broodkruimels, half opgegeten bananen en kleurpotloden kwijt in die rol onder de stoelzittingen.

Ik vind moderne Mercedes-interieurs trouwens de mooiste van de Duitse drie. Zeker de E- en S-klasse.
@frederik: ja, volledig nee eens, maar da’s pas gekomen na de huidige ‘sklasse. Wat was de vorige generatie lelijk zeg!
@brammetjedeb: Absoluut! Het is pas sinds kort zo goed.
Gezellig!
Nah, geen Mercedes voor mij
Waarom nog de moeite nemen dit soort artikelen te plaatsen? Elke fabrikant maakt zo’n concept-interieur, ze zien er allemaal vrijwel hetzelfde uit en de uiteindelijke productieauto’s lijken vanbinnen in de verste verte niet meer op het concept.
En zie hier hoe dat er in productie (2020 S Klasse) eruit ziet: https://images.app.goo.gl/Ve4p5V26FGpPxymQ7
@breinstein: word dit jaar nog onthuld toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).