Massa zegt sorry voor rake klappen tijdens kartfeestje

Auteur: , 5 Reacties

Bam! Knal! Hoek! Dat moet wel pijn doen...

BAM

De 500 milhas de kart op kartodromo granja viana in Brazilië kende dit jaar extra veel actie. Kersvers F1-pensionado Felipe Massa leidde de race comfortabel, toen achter hem de strijd losbarstte tussen een teamgenoot van Massa en de man op de tweede plaats. En met ‘strijd’ bedoelen we in dit geval een ordinaire knokpartij naast/op de baan.

De op de tweede plaats rijdende Tuka Rocha, in het verleden achtief in onder andere de World Series by Nissan en de A1 GP, werd opgehouden door achterblijver Rodrigo Dantas. Dantas kwam uit voor hetzelfde team als leider Massa in een andere kart. Bij gebrek aan de mogelijkheid om ‘blue flag’ te schreeuwen besloot Rocha daarop het heft in eigen handen te nemen en Dantas de baan af te rossen. Beiden klapten daarbij ‘de muur’ in.

Maar daar hield het nog niet mee op! De twee kemphanen gingen vervolgens op de vuist. Aanvankelijk leek het gevecht een beetje op Piquet vs Salazar in 1982 op de Hockenheimring.

Piquet

Vervolgens kreeg Dantas naar verluidt echter de overhand en verkocht hij Rocha nog een paar rammen op zijn helm terwijl de laatstgenoemde op de grond lag. Dat zal ‘m leren! Een paar veiligheidsmensen moesten de twee uiteindelijk uit elkaar trekken.

Fight

Aan het einde van het verhaal werden beide teams volledig gediskwalificeerd. Dat betekent dus inclusief de op de eerste plaats rijdende Massa, die de gang van zaken volgens Autosport betreurt:

From what I saw, the whole team should be disqualified. But that did not happen, and what happened next was a war inside the track. For me, this is very sad and sadder still to see my team within that. It was not my decision – I was driving the [leading] kart – but I apologise to everyone for what happened, because I have never seen anything like it in my career. The competition is inside the track, but never in this way.

Waarvan akte. Doch waar twee honden vechten om een been…gaat Rubens Barrichello ermee heen. Door de diskwalificaties kwam na een kleine 12 uur rijden Rubinho’s team bestaande uit hemzelf, Felipe Giaffone, Rafael Suzuki, Gary Carlton, Diego Nunes, Beto Cavaleiro, Porto Kiko, Arthur Leist, Rafael Martins, Dudu Barrichello en Joao Cunha als eerste over de finish. Voor Rubens was het extra speciaal om te winnen samen met zijn zoon in hetzelfde team:

It’s a unique and incredible situation to win the 500 Miles with my son. I love him so much and all of our team are to be congratulated for the great work they have done.

Ah sport, teleurstelling, vreugde, haat, liefde…mooi.5 reacties

Slaan op een helm heeft vast wel nut.

Maar goed, in dit korte stukje hebben we al meer actie gezien dan tijdens het F1 seizoen van dit jaar.
@viezefreddyw: uit mijn ervaring kan ik je vertellen dat klappen op een helm welliswaar niet dezelfde impact hebben, maar met genoeg kracht is fijn nog steeds anders.
@viezefreddyw: nou ja, meppen op een helm kan aardig voldoening geven, en nog op een veilige manier. Ik denk dat ik er eentje rond m’n werkplek ga bewaren, voor m’n collega’s…
Mooie Telegraaf kop weer…
Inderdaad, newsflash hij heeft een helm op. En zelf heeft ie een mega plaat voor zn kop, waarschijnlijk dat ie het daarom niet wist/zag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).