Dit is hoe Circuit Zandvoort er straks uit komt te zien

Auteur: , 21 Reacties

De planning voor de Dutch Grand Prix, die over zes maanden van start gaat, is natuurlijk vrij krap.

Bouwbedrijf VolkerWessels laat er dan ook geen gras over groeien. Alle tegenwerking ten spijt is de verbouwing nu in volle gang.

Wouter was vorige maand al ter plaatse om het een ander uit te leggen over de verbouwing. Dankzij nieuw beeldmateriaal van het bouwbedrijf kunnen we nu een overzicht zien van hoe het verbouwde Circuit Zandvoort eruit komt te zien.

De meest spraakmakende aanpassing is natuurlijk de Arie Luyendijkbocht, die een kombocht wordt met een hellingshoek van maar liefst 18 graden. Zoals op de beelden te zien is, zal de Hugenholtzbocht eveneens een kombocht worden, hoewel ietsje minder spectaculair. Daarnaast wordt de baan breder gemaakt en wordt in totaal meer dan de helft van de deklaag vernieuwt.

Uiteraard moet het circuit ook de enorme toestroom aan mensen straks aankunnen. Om de schare Max-fans het circuit op te loodsen worden er daarom om te beginnen twee nieuwe prefab voetgangerstunnels van 40 meter geplaatst. Er komt ook een compleet nieuw medisch centrum in de vorm van een houten prefab gebouw.

Ook het pitsgebouw wordt uitgebreid met een 1-laagse aanbouw van 8 meter breed en 150 meter lang. Het dak hiervan zal straks dienst doen als VIP-tribune. Daar kunnen we straks bijvoorbeeld onze koning zien zitten. Verder komt er een nieuw paddockterrein om plaats te bieden aan het hele circus.

Om dit alles te realiseren hebben de bouwvakkers nog zo’n zes maanden de tijd, aangezien de race op 3 mei op de kalender staat. Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk, maar de Nederlandse Grand Prix begint nu toch echt vaste vormen aan te nemen.

Bron: VolkerWessels21 reacties

Ik begin alvast met rijden! #zodanhebben wedieopmerkingalvastgehad #zinin
Voor die bocht is een hoop zand voort nodig
Komt het circuit in zee te liggen?🤪
Aan zand geen gebrek in ZANDvoort..
@caprio: Bedankt voor de verduidelijking met hoofdletters!!
@caprio: goh… hoe denk je dat Zandvoort aan haar naam komt dan?


(de naam is afgeleid van Sandevoerde. In die oude naam ziet u twee woorden: ‘Sande’ en ‘Voerde’. ‘Sande’ betekent de duinen of het zand. Een ‘Voerde’ of ‘Voorde’ is de aanduiding van een doorwaadbare plaats.)
Zijn er wel genoeg tribunes?
Heel benieuwd hoe het festijn uiteindelijk zal uitpakken. I’ll enjoy it at a distance, maar hoop voor degenen, die erheen gaan, – en voor MV33 – dat het onvergetelijk wordt.
@amghans: Praat Nederlands met me, Even Nederlands met me.
@chills: zijn username is in ieder geval nederlandser dan de jouwe amigo
@chills: hij kijkt het vanaf zijn tv maar wenst iedereen die daar gaat kijken en Max Verstappen zelf een onvergetelijke dag. Ik hoop dat de anderen die thuis gaan kijken ook een onvergetelijke dag mogen hebben ;)
Gelukkig staat Assen standby
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Gaat toch wel een spectaculaire baan worden denk ik. Misschien niet voor de F1, maar de baan wordt wel de 21ste eeuw in gekatapulteerd. Gaan ze nog lang profijt van hebben, zeker de tribunes en betere pitstraat.

En puristen zullen het misschien niet eens zijn met de veranderingen in de baan zelf, maargoed Zandvoort heeft al tientallen iteraties gehad dus het hoort er een beetje bij.
Het gaat wel hard met die zeespiegelstijging! Helemaal omgeven door water!
Moet eerlijk zeggen dat ik mijn mening moet bijstellen. Toen het Zandvoort werd dacht ik dat we voor joker zouden staan met de vergane glorie maar ik wist dan ook niet dat ze het zó rigoureus zouden aanpakken.

Als ik dit zo zie dan kan het weleens een hele interessante en leuke race worden.
Zijn toch het worden toch wel allemaal grind bakken je?
@mrrallycross: jaja er komt een Jos Verstappen grindbak!
Mag ook wel, veel investeerders die in dit project geloven. Denk dat het ook succes zal worden.
Ze zijn lekker bezig!
Mooi Infraworks modelletje, ziet er altijd gelikt uit. Geinig gedaan. Als wegontwerper is dit toch wel een speciale klus om te maken, gaaf hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).