Dit kun je ook doen met een Audi A7

Auteur: , 16 Reacties

Waarom zo subtiel blijven?

De Audi A7 is een iets sportievere Audi A6. Dikkere motoren en een strakkere lijn zorgen ervoor. Mocht dat niet voldoende zijn, is er zelfs een Audi S7. Dat is in Nederland weliswaar een diesel, maar hij is ietsje sportiever dan de gewone A7. Op een RS7 zullen we echter nog eventjes mochten wachten.

Net als de eerder onthulde Audi RS6 wordt de RS7 waarschijnlijk een stuk breder en heftiger dan het model waarvan ‘ie is afgeleid. Mocht je niet kunnen wachten, dan heeft Prior Design een tussenoplossing in de vorm van ‘PDA700’ widebody kit voor de Audi A7 (C8).

Prior-Design Audi A7 Sportback quattro (C8) '19

Uiteraard krijg je een stoere voorbumper met flinke voorspoiler c.q. splitter. Het meest heftige en opvallende zijn echter de wielkasten. Die zijn namelijk niet zomaar ietsje breder, maar echt flink aangezet. Tsja, als je het toch doet, waarom zou je het subtiel aanpakken? Met alle liefde neemt Prior Design de montage en het spuitwerk op zich.

Prior-Design Audi A7 Sportback quattro (C8) '19

Die wielkasten geven ruimte aan grotere wielen, dus heeft Prior Design dat meteen geregeld. Of het om 21″ of 22″ gaat zien we niet duidelijk, maar de PD5Forged-velgen zijn groot genoeg om er in Amsterdam apart parkeergeld voor te vragen. Uiteraard is de Audi A7 Prior Design een stuk verlaagd. Dankzij een setje sportveren van H&R is het laatste beetje comfort er waarschijnlijk uitgehaald.

Prior-Design Audi A7 Sportback quattro (C8) '19

Een dingetje zal jullie zijn opgevallen en dat is dat deze Audi A7 net als de standaard A7 niet uitgersut is met zichtbare uitlaten. Gelukkig heeft Prior ook daar een oplossing voor in de vorm van een uitlaatsysteem met vier dikke, ovale pijpen. Prijzen zijn op aanvraag.16 reacties

Niet helemaal mijn stijl maar het blijft een enorm die bak
Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie die uitlaten nog steeds niet. Verder niet mijn ding, al vind ik de nieuwe generatie a7 mooier dan de vorige.
@marijn90: Je kunt ze wel bestellen, maar het exemplaar op de plaatjes heeft de uitlaten (nog) niet. Waarschijnlijk toch iets omslachtiger dan gedacht ;)
Heerlijk zeg! Vooral die uitlaatloze achterkant ziet er verrassend dik uit!
@Jochempie: lijkt net een EV
@flatsixx: Ja doet me denken aan de e-tron GT Concept. Echt een hele dikke bak.
Vind het wel lekker dik zo.
De jaren 90 belde dat hij ze vier ovalen pijpies terug wilt. Voor de rest wel dope.
Niet helemaal mijn ding, maar het is wel een serieus dik ding.
Gekke opplak randjes. Smeer en dan iig filler op en spuit alles opnieuw zodat het mooi overloopt. Dit is gewoon een aliexpress kitje met dure lak eroverheen
@allesmetturbo: Zou ik juist niet doen. Deze vorm wielkasten kun je nooit mooi over laten lopen in dete vorm auto. Enkel een RS7 widebody gaat er goed uitzien. Deze dingen zijn niet OEM genoeg. Lekker los laten.
Jongens, edit voor de titel: Dit MOET je doen met een A7.
Ben normaal geen widebody man, maar moet zeggen dit ziet er zeer gelikt uit!
Naar mijn smaak zijn grotere velgen niet altijd mooier dus doe mij maar een maatje kleiner aub.
Andere velgen eronder en ietsjes terug omhoog, staat net iets te laag imo.
Verlaging klopt niet aan de voorkant. Spatbordlijn loopt niet meer parallel aan wiellijn.
Aangezien het origineel lelijk is, is dit een verbetering… Maar liever een RS 6 of TT RS…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).