Dit neemt Spyker mee naar Genève

Auteur: , 32 Reacties

Tot onze grote verbazing zagen we dat het merk een stand had op de Zwitserse beurs. Gelukkig weten we inmiddels welke toekomstige klassieker daar onthuld wordt.

Da’s namelijk de C8 Preliator Spyder, die precies een jaar na z’n gesloten broeder aan het publiek wordt voorgesteld. De onthulling van die coupé (hier op video) had nogal wat voeten in de aarde. Onze fotograaf ontdekte op de stand namelijk dat de banden onder deze gloednieuwe auto al zeven jaar oud waren. Ook was het chassisnummer vakkundig afgedekt. Daarmee willen we niet suggereren dat Spyker de boel liep te flessen, maar het zaakje riekte behoorlijk en de aanname dat de C8 Preliator simpelweg een verbouwde Aileron was lag voor de hand.

Van de C8 Preliator moesten 50 exemplaren worden gebouwd. Daar hebben we helaas weinig meer over gehoord. Mogelijk gaan we daar volgende week in Genève achterkomen.

In elk geval hebben we absoluut niet het vermoeden dat Spyker het dak van de enige bestaande coupé heeft gezaagd om zo tot een “nieuwe” Spyder te komen. Echt niet. Onder de kap zal overigens nog steeds de 4.2-liter V8 van Audi liggen, goed voor ergens tegen de 530 pk. Er doen trouwens wel geruchten de ronde dat De Boksbeugel de motorendeal heeft opgezegd, omdat de facturen niet werden betaald. Gaan we uitzoeken. We zullen trouwens voor de zekerheid ook even checken uit welk jaar de bandjes komen, als we tenminste niet van de stand worden gebonjourd.32 reacties

Heeft VM ondertussen niet zijn eigen luchtkasteel gekregen ipv zijn eigen stand?
@berlinetta: dat nemen ze dus mee een springkussen
Het houdt niet op, niet vanzelf.
Je kan zeggen wat je wil, maar VM geeft in ieder geval niet makkelijk op
@jeroen13: Hij kent “Speltip 9: Weet wanneer je moet stoppen” overduidelijk niet.
Waar halen ze toch het geld vandaan? Zo’n beurs is niet goedkoop, zeker Genève niet.
@raymster:

Some say that he almost immediatly Goes bunkrupt when playing monopoly but in the end he always wins the game.

All we know is, he’s called The Vic!
@ghost: Dan hoop ik voor hem dat hij dan ook een verlaat-de-gevangenis-zonder-te-betalen kaart bezit… ik vermoed nl. dat Slick Vic vroeg of laat hier gebruik van zal moeten gaan maken.
@sezz: hier is niks strafbaars aan zolang je alle schuldeisers heb (af)betaald. Leg eens uit dan?
@ghost: Hier doelde ik op :

http://www.quotenet.nl/Nieuws/Victor-Muller-staat-voor-het-gerecht-in-Zweden-190727

Waar rook is, is ook vuur, alhoewel erbij bij VM eerder van smoke and mirrors sprake zal zijn.
@raymster: door niet echt een autofabrikant te zijn en eigenlijk alleen maar oude conceptcars telkens om te bouwen bespaar je natuurlijk flink geld.
@mashell: Maar het geld dat aan die conceptcars is uitgegeven kan dan ook niet van verkochte productie auto’s zijn gekomen.
@raymster: Ik denk een achteraf hoekje naast de toiletten. Dat moet niet zo duur zijn
Achja, we zijn die concept wagen (samen met de B6 concept) wel over een jaar of 50 verschijnen op Pebble Beach, waar een trotse verzamelaar leuke anekdotes over de auto en Victor Muller vertelt ;-)
@Rob: juist. Dit is gewoon een goed verhaal in de maak. Over 15 jaar kopen en de boel vanaf het begin goed documenteren. Leuk voor de kinderen.
Net onkruid dat Spyker.
Je kunt er veel van zeggen, maar ik hoop dat Spyker ooit weer auto’s gaat bouwen. Het waren/zijn toch bijzondere ogende auto’s.
Ohw AB: ik wil zo graag het interview zien.
Misschien kan Martijn zijn baard zwart verven, een Djellaba / Kandoorah / Dubai-Jurk aantrekken en een beetje op zn accent oefenen en doen alsof ie interesse heeft als zandbak erfgenaam?
@gregorius: Met lekker pijpmondje?
@gregorius: nog beter, schakel Aimee hiervoor weer eens in..!

Mensen die hier al wat langer komen weten precies wie ik bedoel.. heb je geen idee, Google dan maar eens :)
Uitermate benieuwd welk (werkelijk) doel het hebben van een stand op de Salon van Génevé voor Spyer heeft, auto’s aan de man brengen kan het niet zijn . . .
Onkruid vergaat niet zullen we maar zeggen..

Hoop toch dat het merk het ooit gaat redden, het zijn wel pareltjes om te zien!
Wel knap hoe Victor elke keer Victory schreeuwt en weer een auto uit de hoge hoed tovert.
@gregorius echt een super idee laat @autoblog iets dergelijks alsjeblieft doen!
Hij hoeft er maar 1 auto te hebben staan… hopelijk dat het aanslaat…. aanbetalingen binnen te krijgen en dan gaat alles weer lopen, toch?
Die wagens zijn gewoon niet om aan te zien, geen wonder dat alles flopt. Aan de contouren op de foto te zien is dit geen uitzondering.
Hij heeft een stand met een beamer en een Powerpoint presentatie ergens in een hoekje, neem ik aan?
@stephane8200: ja zo ziet het d’r wel naar uit, als maar weinig Euronen zijn krijg je zo’n hoek toegewezen. En de toeschouwers eerder dagjesmensen ipv. journalisten die VM z’n niet meer willen horen. Was wel een beetje een leraar voor een kleuterklas presentatie, dan die foute kerels die dat lapje mochten wegtrekken… Jammer van dit merk met mooie history.
Helemaal mooi van dat merk, steeds weer die fantasierijke namen maar niks presteren. Daarom graag een dikke s65 amg hiertegenover zetten
Is gewoon z’n Saab verleden, dat merk maakte ook de mooiste concept cars maar geen nieuwe productiemodellen.
Stop er gewoon lekker mee man

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).