Dit vindt F1-baas Brawn van het jaar van Verstappen

Auteur: , 16 Reacties

Een van de knapste koppen in de sport doet zijn zegje over de Nederlander.

Dit vindt F1-baas Brawn van het jaar van Verstappen

Er zijn maar weinig figuren in de Formule 1 die zoveel verschillende taken hebben gehad als Ross Brawn. De 64-jarige Brit maakte in de jaren ’70 zijn debuut in de autosport en kon bij menig Formule 1-team aan de bak als techneut. Pas in de jaren ’90 vond hij zijn draai bij Benetton, waar hij met Michael Schumacher een puik team vormde. Later vertrok hij samen met Der Weltmeister naar Ferrari, waar ze hun namen definitief konden vestigen in de sport. In de periode na het succes van de Scuderia bracht hij zijn magie naar Honda, maar pas een jaar later (in 2009) wist hij de overblijfselen van het vertrokken Japanse fabrieksteam om te toveren tot een succesverhaal, onder zijn eigen naam. Toen het team werd overgenomen door Mercedes, bleef Brawn aan om de boel te overzien. Aan het eind van 2013, enkele maanden voordat de nog altijd voortdurende dominantie van het team begon, vertrok Brawn uit de sport, om in 2017 weer terug te keren als ‘F1 motorsport boss’.

In andere woorden: de beste man weet van wanten.

Heel vreemd is het dus niet dat de organisatie bij Brawn op de deur heeft geklopt om terug te blikken op het afgelopen seizoen, en met deze kennis in het achterhoofd een aantal zaken aan te wijzen om komend seizoen in het oog te houden. Brawn gaat o.a. in op het feit dat Red Bull in 2019 écht zijn kans moet grijpen, Ferrari zijn zaken op orde dient te krijgen, Hamilton op zijn piek opereert en dat Charles Leclerc hét talent is van de nieuwe generatie coureurs. Het verhaal begint echter met Max Verstappen. Net als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel geeft nu ook Ross Brawn te kennen dat de paddock volgend jaar ernstig rekening moet houden met de Nederlander. Volgens Brawn heeft Verstappen dit jaar bewezen dat hij gemaakt is van wereldkampioenschapsmateriaal.

“It’s easy to forget how young he is. If you think of yourself at that age, with the exposure and pressure, what he is doing is pretty special. What we are seeing with Max is a great maturing of his approach, losing none of his speed and aggression but just being a bit more tempered in terms of how he attacks things. 2018 was another big step forward for Max. In the right car and right team, he’s world champion material for sure.”

Dergelijke kwaliteiten maken hem niet alleen voor zijn tegenstanders een kracht om in de gaten te houden, ook voor zijn eigen team kan Verstappen volgens Brawn veel betekenen. Zo besloot de Brit zijn verhaal met de volgende uitspraak:

“Max will be the known reference in the team in 2019. That is always helpful in a team to have that continuity, if you have a troublesome car or you have some things to sort out, knowing the driver, knowing how to qualify what he says is very helpful. So I think it is great for the team.”16 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik hoop toch zo enorm voor Red Bullzl, Max en Honda dat ze alle verwachtingen waar kunnen maken… The only way is down…
Max is mentaal minstens 30 jaar oud. In het eindejaarsinterview met Ziggo vertelde hij dat hij geen mental coach heeft en dat alleen z’n vader hem nog zenuwachtig kan krijgen. Overigens ook dat hij warme dranken niet binnen kan houden…
@kunstomdathetmoet:

Kijk nog eens naar bovenstaande foto dan ..
Die gaat mentaal gezien verlopig niet de 13 levensjaren overschreden ..
@lincoln: Gewoon wauw. Even offtopic: wanneer komt er een special over ons aller Lincoln. Deze persoon weet zich toch telkens weer op een zeer bijzondere wijze te onderscheiden in de comments.
@comapatient: hij hep met se seer volwasse reaxi al wel elluf stemmu gekrege as we speak (ook ik maak spelfoute ;-). Van z’n kleuterklasgenoten.
@lincoln:

..overschreiden..
@erik2907: het is toch echt “overschrijden”, en dit zeg ik als turkse nederlander.
@c63s: oké, helemaal gelijk (met dank aan autocorrectie).

Dan nog een tip van mij: tussen ‘overschrijden’ en het woord ‘en’ plaats je geen komma;

En ‘turkse nederlander’ schrijf je als Turkse Nederlander, met hoofdletter dus..

@kunstomdathetmoet: Je hoort Kamphuis zeggen dat Hamilton die wel heeft maar is helemaal niet waar.
@bassx: ik denk dat dat blonde grietje hem op sommige plekken best goed coacht
@kunstomdathetmoet: toevallig gisteren zitten kijken, is best een leuk interview maar ook best tekenend. Rob vraagt op een gegeven moment of het klopt dat Max altijd iets anders de schuld geeft en nooit zichzelf. Dat antwoord ontwijkt Max en op verschillende plekken in het interview (zoals ook bij de uitspraak die jij aanhaalt, waar ik een beetje met gemengde gevoelens naar luisterde) blijkt wel dat Max vooral vindt dat Max het allemaal goed doet en alle fouten door iets of iemand anders komen. Alleen China (met Vettel) en Monaco (FP3) neemt hij de schuld op zich, maar die waren ook wel zo overduidelijk.

Vanaf het begin van het seizoen heeft hij tegen de kritische pers gezegd dat hij zijn rijstijl niet aan zou passen, en juist dát heeft hij wel gedaan en dat heeft zijn resultaten enorm geholpen. Vergis je niet, ik hoop echt dat hij binnen de kortste keren wereldkampioen wordt en ik ben groot fan van hem, maar dan moet hij wel wat realistischer worden en wat vaker naar zichzelf kijken denk ik.
goed gebrawn dus van Max
Dit vindt Appeltaart is lekker van het jaar van Max Verstappen: “Niemand intresseseert wat ik van Max Verstappen vind, en terecht ook”.
@appeltaartislekker: niemand dwingt je om artikels over hem te lezen, laat staat om erop te reageren…
@appeltaartislekker: ha! Het interesseerde me lekker wel wat appeltaartislekker daarvan vond. Lekker puh!
#ontslaJackPlooij dat vind ik er van…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).