Dit wordt de nieuwe Volkswagen Tiguan Allspace

Auteur: , 16 Reacties

All your space, are belong to us!

Allspace

Zojuist heeft Volkswagen ons een voorproefje gegeven op de Tiguan Allspace die volgende maand officieel onthuld zal worden op de North American International Autoshow in Detroit. Het goede nieuws voor mensen die een Tiguan (rijtest) eigenlijk wel zien zitten, maar ‘m toch nét een tikje te krap vinden, is dat de Allspace niet alleen geleverd zal worden in ‘Murica. De langere versie van de midi-SUV wordt vanaf volgend jaar zomer leverbaar in zowel Amerika als in Europa en Azië. Fun fact: de toevoeging ‘Allspace’ in de naam is alleen voorbehouden aan onze markt.

De Allspace heeft een elf centimeter langere wielbasis dan de reguliere Tiguan en kan daarmee plaats bieden aan zeven personen. Daarmee kan de kleine broer van de Touareg de strijd met de Skoda Kodiaq waarschijnlijk weer wat beter aan. Aan de ene kant logisch, daar Skoda het grote Volkswagen niet mag overvleugelen binnen de VAG-hiërarchie. Aan de andere kant vraag je je af wat de onderscheidende waarde van al die merken nog is als ze allemaal hetzelfde spul maken. Was er eindelijk een beetje onderscheid…

Tiguan

Enfin, binnenkort dus de echte plaatjes, maar met een beetje deduceren en combineren krijg je na het zien van deze plaatjes waarschijnlijk al een goed beeld van de SUV. Een goede optie, of vind je die kloeke Kodiaq (rijtest) dan toch lekkerder?16 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ontzettend bijzonder en indrukwekkend die schetsen. Als ik wil weten hoe die eruit komt te zien kan ik ook gewoon naar de VW dealer en die paar cm er zelf bij denken…
Volkswagen moet bezuinigen vanwege het diesel schandaal. Mijn advies, begin met de marketingafdeling. Want als ze niets beters weten te bedenken dan om de Tiguan XL de rare naam Allspace te geven is de afdeling overbodig.
@mashell: Schijnen Star Wars fans te zijn.
@mashell: daarnaast hadden ze ook kunnen besparen op die schetsen en gewoon een foto van de huidige Tiguan kunnen posten.
Spacen deed de ontwerper zeker!
Oh, deze…http://i.wheelsage.org/image/format/picture/picture-gallery/v/volkswagen/tiguan_l/volkswagen_tiguan_l_2.jpg.
@orichy: Nee, tenminste dat denk ik niet. Die Tiguan L is een versie voor de Chinese markt, omdat ze daar graag extra beenruimte willen. De Kodiaq (en dus ook straks deze Tiguan Allspace) is in z’n geheel iets groter dan de Tiguan, in plaats van alleen wat langer.
Is de concept tekenaar 12?
Saaaaai
Hebbe hebbe hebbe…….candy white met cognackleurig leer en hoogglans zwarte 19 inch velgen. “Begint nu kleingeld uit zitting van bank en keukenlades bijeen te schrapen…” Ja ok, ik heb een wat afwijkende smaak misschien.
@tinustiguan: Ik twijfel nog. GTD Variant of tiguan.

Binnenkort mag ik een nieuwe wagen uitzoeken :D
Duitsers hebben toch wel humor!
Nee? Niemand die de Zero Wing referentie herkent? Ik vind het geweldig. Nice jaapiyo!
@hollandsemarokkaan: hij is inderdaad mooi gevonden!
@hollandsemarokkaan: tuurlijk wel. Een van de eerste memes
Ziet er veelbelovend uit. Dikke velgen ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).