Dit zeggen Jean Todt en Paddy Lowe over Robert Kubica

Auteur: , 10 Reacties

Hoe zit het nu precies met die Pool?

RK

Op basis van Allard Kalff brachten we afgelopen week al het nieuws dat Kubica een contract getekend zou hebben met Williams, maar dat bleek enigszins voorbarig te zijn. Op zich logisch: waarom zou je als team net een weekje voordat je de kans hebt een coureur in je auto te zetten alvast pen op papier zetten? We hebben het immers over een coureur die inmiddels ruim zeven jaar geen f1-race meer gereden heeft.

Eerder lieten Juan Pablo Montoya en Jacques Villenieve, twee has-beens mannen met recht van spreken nog weten dat zij de comeback van Kubica totaal niet zien zitten. De arm van Robert zou te zeer beschadigd zijn om een F1 auto goed te kunnen besturen. Villeneuve ging zelfs zo ver om te zeggen dat het gevaarlijk zou zijn om Kubica weer in het F1-veld los te laten en riep zowel de Pool als de FIA op nog eens op daar goed naar te kijken.

Inmiddels heeft Jean Todt echter gezegd dat er geen speciale tests komen voor Kubica. De dokters die de FIA in dienst heeft kunnen binnen de huidige tests en reglementen in zijn ogen prima een oordeel vellen over zijn capaciteiten. Eerder dit jaar heeft Robert al laten zien dat hij binnen de gegeven tijd uit de auto kan stappen. Afgaande op een kort filmpje op Reddit zit er nog best wat kracht in de rechterhand van de Pool, het is alleen de beweeglijkheid die het af laat weten.

Maar de FIA-baas zal wellicht ook denken dat het verstandiger is om dit proces over te laten aan de natuurlijke gang van zaken. Kubica is natuurlijk toch een soort held als hij er met zijn beperking in slaagt terug te keren op het hoogste niveau van de sport en hem extra barrières in de weg leggen is in dat opzicht niet per se handig. Mocht Williams zelf ondervinden dat de Pool toch niet zo goed kan functioneren als gehoopt, dan zullen ze hem uiteindelijk echt niet in die auto zetten volgend jaar.

Als we Paddy Lowe mogen geloven is dat scenario nog altijd denkbaar. Het team gaat Kubica gewoon rustig evalueren en daarna een beslissing maken. Verwacht dus niet per se dat er heel rap een kogel door een kerk heenvliegt. Tenzij Lowe keihard liegt tegen autosport:

That a decision won’t be made this weekend and it won’t be next week, so sometime after that.10 reacties

Ach krijgt dan 70% via de Wajong.

Even wat is er nou exact aan de hand met zijn hand?

Ziet er op dat Reddit filmpje maar raar uit.
@damrakker: Goed kijken… dan zie je de klink wegvliegen haha
@damrakker: zijn hand is gereconstueerd, een vangrail heeft huisgehouden en er was weinig van over.
De enige die echt wat te vertellen heeft over de entree bij Williams is pa Stroll, een nadeel als iemand zo bizar veel geld in je team pompt.

Die wil zijn zoon laten shinen dus zetten ze timmeeeh in de andere auto.
@awesome: Zoals zijn zoon gister aan het shinen was zeker? Kubica zou zonder handen nog sneller zijn geweest.
Volgens mij is de hele wereld fan van Kubica, maar terug in de F1 is toch ff een flinke stap. Ben het wel eens met de FIA om eerst een goede medische keuring te doorlopen.
@moondustfocus: ik vind Kubica echt een aardige gozer maar ik betwijfel het of hij echt geschikt is voor de F1. Wat ik nu ga zeggen is voor 12000% NIET lullig bedoeld maar de reden dat hij er nu zo bij loopt is wel volledig aan zichzelf te danken door die rally-crash, en tijdens de GP van Canada had hij ook een serieuze engel op zijn schouder. Moet hij het noodlot nog verder tarten?
Als het Kubica lukt, laat hij zien, dat als je enorm sterk en gemotiveerd bent, je de Formule 1 kan halen, ook als je een handicap hebt.
Dat is dan ook een mentale opsteker, voor alle mindere goden in de Formule 1.
De tegenstanders zullen dan roepen, dat het te gemakkelijk wordt een stoeltje te bemachtigen en de voorstanders zullen het reuze knap vinden en hem aanblijven moedigen.
Daarna is het aan Kubica, laat hij het zien, dat het goed gaat, dan krijgt hij alleen maar bewondering en anders is het voor snel weer voorbij met de publiciteitsstunt, zoals het dan wordt gezien.
Maar bovenal vind ik, mooi en goed dat hij het geprobeerd heeft.
@orichy: het is ook redelijk makkelijk om een stoeltje te bemachtigen toch?
Kijk naar Stroll en Ericsson. Als er maar grote budgetten achter zitten.

(hiermee zeg ik niet dat die jongens niet kunnen sturen, maar als Wehrlein moet wieberen bij Sauber terwijl hij betere tijden rijdt met slechtere onderdelen (en dat alles in opdracht van de sponsor van Ericsson) dan zijn drivers skills niet meer van allerhoogste belang.
Dat filmpje, kim niet meer bij. Je zal er maar staan hahahahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).