Dit zijn de 10 slechtste auto’s van 2016

Auteur: , 43 Reacties

Welke auto's kun je het beste links laten liggen? Check hier de tien beste slechtste.

Nou?

Gezegd moet worden, het is een uitslag die een aantal auto’s bevat die je niet snel in Nederland tegen zult komen, maar toch zitten er een paar opvallende (gloednieuwe) auto’s tussen. Het is een Amerikaans onderzoek van Consumer Reports, die tien categorieën samenstelde en uit elke categorie de slechtste auto koos. Een perfect lijstje voor degenen bij wie het glas bij voorkeur halfleeg is. Desalniettemin is het een redelijk waardig onderzoek, want: consumenten.

Er wordt een overall score opgemaakt, bestaande uit een rijtest-score (incl. brandstofverbruik), betrouwbaarheidsfactor, klanttevredenheid, veiligheid en crashtest-resultaten. Die overall score (waarbij hoe lager, hoe slechter) staat achter de naam van de auto. Laten we beginnen!

Klein: Mitsubishi Mirage Score: 34
Mitsubishi Space Star is opgefrist
Te beginnen met een pinda. De Mirage (ook wel bekend als Space Star) kreeg onlangs een update met veel elektronische goodies. Echter valt de zwakke, trillende driecilinder enorm buiten de boot. Bovendien laten acceleratietijden zich niet meten per stopwatch, maar per kalender. Zeer traag. Nooit kopen.

Iets minder klein: Fiat 500L Score: 31
Hier, de duurste Fiat 500L ter wereld
De 500L is lelijker dan een tandenborstel, heeft kerkbanken als zittingen en haalt een bizar lage betrouwbaarheidsrating. Ook is de demping erg stijf, niet wat je wil in een dergelijke auto.

Compacte Luxe sedan: Mercedes-Benz CLA250 Score: 53
Mercedes CLA45 krijgt ook een brutere snoet
En dan de eerste Duitser! Onderzoek wijst uit dat de motor en versnellingsbak simpelweg verfijning missen. Zeker voor een Mercedes zijn dit klachten die je niet graag hebt. Betrouwbaarheid en klanttevredenheid scoren laag en de vanafprijs is alleen aantrekkelijk als je houdt van auto’s zonder luxe. Ook is het interieur slecht gedempt.

Middelgrote sedan: Chrysler 200 Score: 51-53
2015 Chrysler 200
Dit is een echte Amerikaan die je hier nooit zult zien. Maar goed ook, want van alle auto’s is dit de auto met de allerlaagste -voorspelde- betrouwbaarheidsscore.

Middelgrote Luxe auto: Lincoln MKS Score: 59
Grijze muis
Tenminste één reaguurder zal nu op zijn puntje van zijn stoel gaan zitten… De MKS is eigenlijk een Ford Taurus, maar dan slechter. Is ondertussen hevig verouderd en voor z’n grootte voelt het binnenin verrassend krap aan. De 3.7 liter V6 zou misschien wat goed moeten maken, maar blijkt vooral een pain in the ass te zijn, als het aankomt op verfijning. Maar wellicht moet je voor die laatste term maar gewoon niet naar de Amerikanen gaan.

Familie SUV: Dodge Journey Score: 45
Dodge Reis
De Dodge Reis. Al een behoorlijk oud model en scoort erg slecht in veiligheid. Vooral de small-overlap test is een groot obstakel (letterlijk). Dat ‘ie nu in de uitverkoop is zou je niet nieuwsgierig mogen maken, het is simpelweg een lomp oud hok met een derde zitrij voor mensen zonder ledenmaten.

Kleine Luxe SUV: Land Rover Discovery Sport Score: 47
Dit is de Land Rover Discovery Sport
Verrassing! Het nieuwste jong van Land Rover doet het slecht in zijn klasse. Hij moet het dan ook vooral opnemen tegen de Duitse drie (GLC, X3 en Q5) en dat is altijd lastig. Hoe dan ook zijn de consumenten niet tevreden over de horkerige versnellingsbak en het harde onderstel.

Grote Luxe SUV: Cadillac Escalade Score: 44
Bling Bling
Als rijdend flatgebouw is dit zo’n beetje de meest onzuinige nieuwe auto die je kunt kopen. Bovendien schijnt desondanks het flatgebouw-uiterlijk de binnenruimte behoorlijk tegen te vallen. Zeker voor de prijs -die in Amerika al gauw zo’n 90 duizend dollar bedraagt- is het een niet waardige automobiel. Maar ja, rappers keep on rapping…

MPV: Chrysler Town en Country Score: 62
Town+Country
Voorheen bekend als de populaire (ook in Nederland) Voyager, en tegenwoordig nog in Europa te koop als Lancia Grand Voyager. Het verbruik valt enorm tegen, crashtests laten schrikbarende resultaten zien en de stoelen zouden oncomfortabel zitten. Helaaspindakaas.

Green Car: Mitsubishi i-MiEV Score: 45
Wie rijdt dit?
Tja, wat moeten we hier nog over zeggen. Als je überhaupt al van plan was om er daadwerkelijk één te kopen maakt het je waarschijnlijk toch al geen reet uit hoe ‘ie scoort, want een gezond verstand hebben is er dan echt niet meer bij. Het is in feite een golfkarretje met een dak en bovendien zeer lelijk. Consumer Reports schrijft over de actieradius:

But at least that mediocre range limits the time spent in this subpar automobile.

Wat mij betreft een prima conclusie.43 reacties

Eindelijk een topic waar de Alfa 159 niet boven komt drijven…
@hans75: Dit gaat over de slechtste auto, zit je op een lifetime ban te wachten? Of vuurwerk door je brievenbus? Remleidingen per ongeluk stuk?
@fmgarcia: wat een haat tegen iemand die sceptisch is over een Alfa 159. Je zou beter een educatief verantwoord stukje kunnen schrijven over waarom de Alfa beter is.
Alhoewel ik betwijfel of dat dan een realistische benadering wordt 😆.
@remcott: Lezen is een kunst…ik heb een Alfa 159 2.4JTDM… ze is nagenoeg perfect. En alle mogelijke kleine imperfecties vergeef je haar meteen als je die geweldige voorkant en lijnen ziet…
@hans75: Of een VAG product, maar dat maakt de Bavarische Motor club vast wel goed in de comments.
Alfa 159

Als dit geen top reactie wordt
@max038: je slaat de plank volledig mis. volgende keer beter.
@kimhung: hij was hooguit te laat 😂
@max038: haha ik denk t niet. Had dan Giulia gezegd…
Al 2 reacties met alfa 159 erin (nu drie) man man man
Dit zijn weer van die Amerikaanse onderzoeken. In de VS worden auto’s veel minder goed in elkaar gezet dan hier in Europa. Daarnaast zal er ook wel wat politiek achter zitten (zoals toen met de Duitse Adac-testen en VW. Eh, VW en vals spelen……..)
Zou ze toch op de I miep na niet afslaan, zeg verdomme tegen me vriendin vanochtend dat die space star best geestig is geworden.
Het is dus vooral mitsubishi en fiat-chrysler in dit rijtje. Daar moet je dus geen nieuwe auto’s van hebben. *jumps to conclusions*
Lada’s vinden wij ook niet goed en toch rijden ze nog steeds allemaal subjectief
Toch niet heel best van FCA, vier van de tien… Nu wordt de Town&Country binnenkort vervangen, dat scheelt. En de Journey is antiek, logisch dat die minder scoort. De 500L is gewoon niet Amerikaans, dat is ook wel begrijpelijk. Blijft alleen de 200 over waarmee ze blijkbaar de plank flink mis hebben geslagen. Sinds ze een paar maanden geleden zijn gestopt met enorme kortingen geven, zijn de verkopen dan ook ingestort. Jammer. Goed dat FCA zich gaat focussen op Jeep en RAM in de VS.
@Citrofiel:

Tante Sergio moet toch ergens zijn Alfa/Maserati avontuurtje van financieren ..
Ik zit op het puntje van mijn stoel…

Kom er maar in Lincoln…

Ik kan niet wachten op weer zo’n heerlijke ongezouten recht voor de raap reactie…
@moveyourmind:

Ze moesten waarschijnlijk contractueel Gezien nog wat van die ouderwetse 3.7 Mazda grafblokken afnemen ..

Want met een 3.5 EcoBoost had ie bij de top 3 allerbeste ever ter wereld gestaan ..
Altijd weer die Fiat’s.
Ieder. Jaar. Weer.
Die cla is ook geen echte mercedes
Matig stukje over een stel Amerikanen die hier niet verkocht worden. De Spacestar is trouwens niet trager dan gemiddeld, en trilt ook niet meer als een gemiddelde 3 pitter.
De kritiek dat de Escalade van binnen best krap is verbaast mij. Mijn eerste studentenkamer was minder ruim dan dat interieur. Je kan een gemiddelde Europese stadsauto in de achterbak kwijt volgens mij! Maar voor de rest is de Escalade altijd wel een bedenkelijke auto geweest.
Jammer jammer jammer ..
voor de FIAT 500L ..
De enige auto die ik het echt gun om goed te zijn ..

Voor de rest een aannemelijk lijstje ..
Kan ze niet (hoe graag ik dat ook wil) van corruptie betichten ..
Ik sta er wel van te kijken dat zo’n Escalade nog 90.000 dollar in de US moet opbrengen….

Toch vind ik het nieuwste model wel fraai voor een suv, in NL totaal overbodig natuurlijk maar in een ander land met lage brandstof prijzen lijkt het me een fijne kar om van A naar B te komen.
@Senne:

Ding zuipt als een MB G-klasse ..
En kost net zoveel ..

Met een Raptor ben je dus op alle fronten veeeel beter af ..
@lincoln: De Chevrolet en GMC variant zien er nagenoeg hetzelfde uit. Voor de helft van het geld. En daar is men blijkbaar ook een stuk beter over te spreken. Zal ook wel een ander verwachtingspatroon achter zitten.
@E34M5Touring:

De Escalade kan het nooit meer goed maken na de eerste lichting troep die in het Hummer tijdperk na 2 maanden ontwikkelingstijd de markt op moest ..
Kleeft teveel smet aan ..
@lincoln: En toch heeft die eerste serie Cadillac wel weer lucht gegeven. Maar toen lag de prijs ook veel dichter bij de Yukon en Suburban. En hij kwam goed weg met de rappers die hem toch wel in de picture hebben gekregen. Nu is ie qua prijs bijna gelijk aan een Range Rover oid. En daarvoor is ie op sommige punten gewoon nog niet goed genoeg.
@E34M5Touring: de Escalade wordt ook hoger gepositioneerd en is qua afwerking nog een stuk beter (of de andere 2 zijn nog slechter).
Die conclusie van dat omgebouwde golfkarretje :’ ) haha
Leuk lijstje met best veel Amerikanen
@mrrallycross: en een Duitser! Terwijl ik dit een hele mooie auto vind sta ik er wel van te kijken dat er een Benz ertussen staat.
Angst, Arrogantie, Advocaten en Marketing, hoe de meest toon aangevende auto industrie ooit kapot is gegaan.

De Vs is nog geen schaduw meer van wat ze is geweest.


http://www.bruneauperformance.ca/coolcarpics/011702-3.jpg
@desjonnies:

Ach .. Frankrijk was ook ooit broedplaats van automotief vernuft ..
Tel anno 2016 precies 3 semi-staatstoko,s ..
Wonderlijk dat er geen VW tussen staat, dat merk wordt door de gemiddelde Amerikaan toch al jaren beschouwd als “junkmerk” (of dat terecht is laat ik in het midden).
Ik dacht dat ze de auto’s van de bijgevoegde foto bedoelden. Die Saab 9-3 was toch zo slecht niet?
Voor wat die lijstjes allemaal waard zijn, ik hecht er geen waarde aan. “Ze” zoeken ook maar gewoon publiciteit met hun subjectieve beoordeling.

Leuk voor de marketing, mensen die hun gelijk ergens mee willen halen of voor hen die hun eigen beoordelingsvermogen niet toereikend vinden.
@alfablog: Van ieder merk, en ieder model, zijn er mensen te vinden die de meest rare klachten hebben. En vaak halen die de publiciteit omdat de dealer slecht (of in ieder geval niet naar tevredenheid van de klant – al dan niet terecht) met die klachten omgaat. En zo moet je dit soort onderzoeken ook zien.
Weird. Maat van me heeft zijn Journey 2.4 benzine in 2010 nieuw gekocht, heeft tot op heden geen rare dingen meegemaakt en bevalt super goed met bijna 170.000 km op de klok.
@davejeremy:

Alle bovenstaande auto’s zijn simpelweg goed ..
Maar slechtste in hun categorie in 2016 ..
@davejeremy: De ene Journey is de andere niet: https://www.youtube.com/watch?v=1k8craCGpgs
@davejeremy: ik heb in 2010 ook voor een maandje een rode Journey diesel gehad. Prima auto, mee op wintersport geweest. Het interieur is plastic fantastic, maar voor de rest niks om over te klagen, in die maand dan.
Ik zie een hoop kritiekpunten die je gewoon uit de folder kunt halen (bijvoorbeeld dat de 500L zo lelijk is), dus waarom consumenten daar nou over gaan klagen is mij een raadsel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).