Dit zijn de meest inbraakgevoelige auto’s van Nederland

Auteur: , 37 Reacties

Drie keer raden welk merk de kroon spant.

Audi RS4 mist stoelen

Nee, niet de Volkswagen Golf. Volgens leasemaatschappij Alphabet spant Audi momenteel de kroon. Het bedrijf deed een onderzoek onder 60.000 leaserijders. Ook zijn SUV’s meer in trek dan ooit.

Van alle Nederlandse lease-auto’s blijkt 0,4% wel eens gestolen te zijn geweest. Bijna zeven procent heeft te maken gehad met autoinbraken. Van die aantallen zijn Audi-rijders het vaakst de klos. Bij 16 procent van de gevallen ging het om een auto uit Ingolstadt. Met 10 procent volgen Jeep, Mercedes en Volkswagen.

Opvallend is dat bij vrouwelijke eigenaren vaker wordt ingebroken dan bij de mannen. Als het gaat om autoinbraken moet je als Range Rover bestuurder even opletten. Bij het Britse merk werd namelijk het vaakst ingebroken. Uit het onderzoek blijkt dat de zomermaanden het meeste in trek zijn bij de dieven.

Qua onderdelen hebben inbrekers het vooral gemunt op het navigatie- en audiosysteem. Gelukkig weet Alphabet ook nog iets positiefs te melden. Over het algemeen dalen de inbraken elk jaar een beetje. Zeker bij merken als Peugeot en Volkswagen is een daling zichtbaar. Mercedes kampt dan weer met een stijging.37 reacties

Tip: een garage.
@martinus: ja nou idd zeg! Vanuit een garage is een auto niet te stelen natuurlijk!
@martinus: ik heb een garage en een Audi die daarin staat. Ze hebben in de garage ingebroken en daarna in de auto.
@martinus: prefabgarage uit DL laten komen onlangs. 3000 euro was ik klaar, dus zo gek is dat niet.
Gaat bij Audi denk ik vooral nog om de oudere (tot ca. 2008 voor de A4 en 2012 voor de A3) modellen met RNS of MFD dvd navi? Net als bij VW.. De nieuwere modellen moet je veel meer slopen om alles eruit te krijgen.
@parker: het gaat om lease auto’s(lees jonge auto’s ) , niet om oude lijken met een stokoud navigatie systeem .
Das pech, navigatie- en -audiosystemen-en-eventueel-ook-je-hele-auto weg
@keeper1: dat rijmt.
@martinus: precies
@keeper1: dat is balen, nieuwe halen
@edgaar: dat is het dan weer net niet
@edgaar: Willem Kanon, ben jij dat?
“Dit zijn de meest inbraakgevoelige auto’s van Nederland”, dit mag niet gesteld worden naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek. “Dit zijn de meest inbraakgevoelige lease auto’s van Nederland”, als dat al gesteld kan worden uit dit onderzoek. Onderzoek is flut, zomermaanden meest in trek, ja omdat die leasehokken dan allemaal mee op vakantie zijn, dan neem je ook waardevollere spullen mee in de auto etc..
@maxx1: omdat het Nederlandse wagenpark van recent middensegment gedomineerd wordt door leaserijders natuurlijk. Denk juist dat het systeem van een grote speler als Alphabet een zeer mooi beeld geeft over het gemiddelde.
@dennisdd: Nee, gewoon niet ;)
Inbraakgevoelige leaseauto’s dus?
@c-ad: Jup. Daarom leaseportal en geen autoblog.
“Van alle Nederlandse lease-auto’s blijkt 0,4% wel eens gestolen te zijn geweest”

Op die manier klinkt of dat die 0,4% zijn/haar auto ook weer heeft terug gehad :-P
belachelijk kaal uitgevoerde basis modellen en die belachelijk dure optie lijsten is de grootste oorzaak. Gewoon alle auto’s std. full options en probleem opgelost.
@GOD: wat dacht je van echte straffen ? Net als in de middeleeuwen gewoon hand eraf als je wat jat.
Gewoon alles wat waarde heeft niet erin laten liggen. Mijn ouders hebben bij hun huidige auto (308 SW) al twee inbraken gehad en twee keer ongeveer € 200 aan spullen gejat.
@mercedesclk350: Toch lastig om je navigatie, koplampen, achterlichten, airbags e.d. er steeds uit te halen
@werf76: Ja leg dan uit waarom er drie mensen met een Audi bij hun in de straat wonen en ze toch de Peugeot openbreken? Had te maken met het feit dat de (losse) radio er nog in zat, en de raamstandaard van de TomTom er in zit. Dat is erg aantrekkelijk.
Bovendien hebben ze één van die Audi’s ook eens geprobeerd, alarm ging af, hele straat wakker.
@mercedesclk350: Waar had ik het over Audi? Jij had het over spullen van waarde ;)
@werf76: Ik zeg alleen dat een Audi dingen zoals navigatie wel heeft, en de niet zo rijk uitgeruste Peugeot heeft veel minder aan boord. Toch pakken ze die.
Nog meer een reden om een Subaru te rijden ;-).
@gtwillem: een auto rijden waarvan dieven de spullen moeilijk kwijt raken (weinig vraag) of waarvan ze niet weten dat er iets van waarde in zit heeft zo zijn voordelen ja. Dat geldt zowel voor jouw nieuwere Subaru als mijn oude (maar redelijk zeldzame) hok. Dat laatste zeg ik natuurlijk wel met een beetje trots.;) Gelukkig ziet een leek daar niets van.
@ej20g: klopt! Nog een voordeel: meestal zitten alle opties er al op. Meestal zijn er 1, 2 of 3 uitvoeringen. Van de STI had je gewone en de Sport Executive. En iedereen heeft de SE. Dus niemand jat de Recaro’s, want iedere STI rijder heeft ze al. En de Navigatie werkt best wel ruk, waardoor niemand die steelt. En die gouden wielen raak je moeilijk kwijt ;-). Vallen nogal op.
@gtwillem: katalysator, banden en dan stopt het wel wel een beetje. Voor de banden nemen ze de wielen gewoon mee.
Jetcars heeft zn inventaris weer op orde lees ik
@sanderm3: Badaa Boom !
OK ik stap wel in de Gender modder: Laten vrouwen niet wat al te vaak tasjes en dergelijke in auto’s liggen waar het dievengilde dan op af komt?
Lekker onderzoek weer. Definieer in de eerste plaats ‘inbraakgevoelig’; zijn dat voertuigen die populair zijn onder het dievengilde of simpelweg auto’s die makkelijk open te breken zijn? Zit tussen die twee mogelijkheden eventueel ook een verband? Immers hoe gemakkelijker de auto te openen, hoe groter de kans dat die wordt gestolen (of juist niet).

En zoals al aangegeven: lease auto’s… Ja. Een select groepje auto’s (ik geloof 800,000 dat ik laatst las op Autoblog?) en 0.4% wel eens gestolen? Hebben ze hem weer teruggebracht? Is het meerdere keren voorgekomen dan?

Ik ben in de war…
De meest ingebroken auto is altijd nog de vivaro/traffic/primastar.
Deze doen mogelijk minder aangifte ervan maar ik kan het weten.
@room850: want jouw busje is de maatstaf voor het gemiddelde begrijp ik ?
@blo3to3t: nee, rij zelf geen busje maar ik ben medewerker bij een groot ruiten leverancier van personenwagens, en ik weet de aantallen
Vaak, vaker, meest dacht ik zo…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).