Dit zijn de meest populaire bestelwagens van 2014

Auteur: , Geen reacties

Eerder schreven we al veel over leaseauto's met geel kenteken, maar de bestelwagens bleven achter. Tijd om nu aandacht te geven aan grijs kenteken.

Renault Traffic

Voor iedere berijder van een bus is zijn bedrijfsauto ‘maatwerk’. Voor ondernemers (ZZP-ers) ís de auto zelfs het bedrijf en die is in de ogen van de ZZP-er uniek en onderscheidend. Als leasemaatschappij ziet LeasePlan een drietal hoofdcategorieën ontstaan:
– bus met betimmering: voor het vervoer van grote lading als gereedschap en pakketten
– bus met inrichting (bijv een kastenwand): vaak gekozen door schilders en aannemers
– bus met inrichting en installaties: vaak gebruikt door bijvoorbeeld water- en nutsbedrijven

LeasePlan gaf ons tevens de lijst met bestelauto’s die in 2014 het meest zijn geleased door het MKB (in Nederland). Volkswagen presteert weer prima en pakt met de Caddy en Transporter de respectievelijke eerste en tweede plaats, gevolgd door Ford Transit Custom. Op plek 4 de Volkswagen Amarok. In eerste instantie een vreemde eend in de bijt, maar Defensie schijnt er ook tevreden over te zijn. De Volkswagen Amarok is qua uiterlijk tevens de stoerste in het rijtje, zeker in vergelijking met de Opel Combo die op plek 5 komt. Mercedes-Benz pakt met de Sprinter een zesde plek, Opel moet het met de Vivaro doen op een 7e de plek. Hekkensluiter is de Renault Trafic, alhoewel dat wellicht te maken heeft met het nieuwe model dat pas halverwege het jaar verscheen en waar op gewacht werd.

1
Volkswagen Caddy
2Volkswagen Transporter
3Ford Transit Custom
4Volkswagen Amarok
5Opel Combo
6Mercedes-Benz Sprinter
7Opel Vivaro
8Renault Traffic

Ook op zoek naar een bestelbus? Laat je goed en onafhankelijk adviseren, kijk daarbij eerst naar je bedrijfsvoering van vandaag en morgen, vertaal dit naar benodigde laadruimte (m3) of laadvermogen (kg) en zoek op basis daarvan het juiste merk/model.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).