Dit zijn de Renault Clio & Captur E-TECH

Auteur: , 14 Reacties

Beide modellen komen er nu ook als (plug-in) hybride.


Aangezien autofabrikanten de modellen steeds meer gaan elektrificeren, gaan we ook meer zien dat modellen zowel als reguliere varient, als (deels) elektrisch worden aangeboden. Renault doet dat in dit geval met de nieuwe Clio en de Captur.

In Brussel staat de Franse autobouwer met de Clio & Captur als E-TECH variant. De reeds bestaande verbrandingsmotoren van het merk zijn gekoppeld aan een elektrische aandrijflijn. Renault zegt deze aandrijflijn vanaf de grond te hebben opgebouwd.

Je kunt in elk geval indruk maken op verjaardagen, want Renault zegt de kennis voor deze aandrijflijn te hebben opgedaan met de ervaring vanuit de Formule 1. Krijgt de Captur tóch nog een stoer tintje.

De Captur en Clio E-TECH starten altijd volledig elektrisch. In het geval van de Clio is het zo dat de auto tot 80 procent van de rijtijd volledig elektrisch zal kunnen rijden. Het grote verschil is dat de Captur een stekker heeft en de Clio niet. De Clio hybride levert een systeemvermogen van 140 pk, de Captur plug-in hybride 160 pk. De actieradius bedraagt 50 kilometer, met een elektrische topsnelheid van 135 km/u.

Deze twee modellen zijn pas het begin van een nieuw offensief van Renault. Tot 2022 willen de Fransen 8 volledig elektrische modellen ontwikkelen en 12 hybride en plug-in hybride modellen uitbrengen. Zowel de Clio als de Captur als E-TECH staan aankomende zomer bij de dealer. De prijzen worden pas in een later stadium bekendgemaakt.14 reacties

Nu wil ik ook een RAM 1500.
Nette specs
Ervaringen opgedaan in de F1? Dat is niet persé positief. Als je zag hoe vaak die geel-zwarte rakkers langs de kant stonden met pech……. Ik zou het er niet bij vertellen op een verjaardag….
Wat houd het in als je een “aandrijflijn van de grond opbouwt”? Ik kan mij niet voorstellen dat hier geen Nissan onderdelen in zitten.

Of is een eigen aandrijflijn zoals Dell eigen computers bouwt? Alle onderdelen inkopen, doosje erom en verkopen maar.
Plug-in….Nu maar hopen dat ze niet in de fik vliegen in de parkeergarage zoals die Opel Zafira in Noorwegen gisteren. Daar weet @RubenPriest alles van
Grappig hoe ze die dropveter in dat plaatje hebben geshopt. “Kijk mama! Zonder schaduw!”
Voor dergelijke villa’s staat toch minimaal een Tesla.. 🙈
@punicaoase: zie je vaak bij persfoto’s van auto’s, de auto wordt geparkeerd bij een moderne villa. De marketeers hopen dat het moderne van het huis op de auto afstraalt ofzo.
“Opa, Greta zegt dat wel alleen nog maar elektrisch moeten rijden omdat anders de zee overstroomt. Waarom heb jij eigenlijk nog geen Tesla? Maar lieve Anne Fleur, ook de Captur van opa is elektrisch!”
Begrijp er geen klap van. Clio heeft een 50km actieradius zonder stekker?
@alassad: zoals de Toyota hybrides die remenergie opslaan?
Ja maar kan je met deze Captuur wel een caravan trekken dan?
@tourannetje: Jep de kiptur kan het
Voor mij een talisman grantour met plugin hybride op basis van een 2.0 tce blok op een onderstel van Laguna GT achtige baanvaardigheid aub.
Met een elektrische range van 50 a 100km.
Dan heeft zowat alles wat ik kan wensen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).