Dit zijn jullie opmerkelijkste schades

Auteur: , 19 Reacties

En dan dacht ik dat ik een brokkenpiloot was. Sommigen van jullie kunnen er ook wat van!

Blub?

Het was voor ondergetekende even slikken toen afgelopen maandag tijdens het kringgesprek op de redactie het idee voor de lezersvraag werd geopperd. Het hele team van Autoblog ziet mij namelijk ook elke dag aan komen rijden in mijn gebutste en bekraste oliestoker en als een soort ontgroening (ik ben immers nog steeds een van de ‘jongste’ schrijvers) aan mij de taak die schades aan de wereld te tonen. Waarvan (nogmaals) akte.
Maar na het lezen van de antwoorden op de vraag welke schades jullie allemaal hadden gereden voelde ik een warme gloed in mijn onderbuik; ik was niet alleen. Velen met mij hadden schade gereden. Soms dommig, soms buiten hun schuld, soms nauwelijks zichtbaar en soms wat heftiger. Laten we anders die bloemlezing maar weer eens starten.

@ddrift begint vrij serieus…

Op de openbare weg nog nooit een krasje gereden, op circuit een paar keer een gaatje in gereden dat krapper was dan gedacht.

En die opmerking wordt direct gepareerd door plusjeskoning @lekkaah

@drdrift: dat probleem heb ik ook wel is.. maar dan niet met een auto

@bencae, zo herkenbaar dit.

In het bijzijn van pa ma en vriendin een slecht afgezaagde boomstam over het hoofd gezien. Had toentertijd pas net m’n rijbewijs. We zijn jaren verder en m’n vriendin laat het me niet vergeten helaas….

@shibby heeft een W202. Met lichte schade.

Naast de ‘usual suspects’: één keer probeerde een Franse mevrouw tussen mijn aanhanger en mijn auto weer in te voegen, op de rechterbaan, ze zag ‘even’ mijn W202 250d over het hoofd…
Daarnaast (met dezelfde W202…) probeerde een jongen op een schakelbrommer met 60km/h een weg over te steken tussen twee maisvelden door, helaas voor ons beiden reed ik daar ook met eerdergenoemde W202… gelukkig alleen blikschade! Verder nooit echt grote schades gereden…

Daar zijn de Volvo-verhalen! We beginnen met @vonklausenburg

In m’n eerste auto (Volvo 850) reed iemand heel raar over de weg, het leek alsof ze stopte dus ik rolde naar achteren. Plots reed ze door, mijn 850 kwam met zo’n 5 km/u tegen haar Fiatje Cinquecento aan. Resultaat: een Fiat die economisch total loss was en een 850-bumper die na een beetje poetsen niets meer had. Sindsdien: hartje voor Volvo.

En daar hebben we @ej20g. Ook de bezitter van een Volvo.

omdat ik hierboven het verhaal van @vonklausenburg lees, schiet me weer iets te binnen. December 2015, ik ben een maand of 2 in het bezit van mijn huidige 850. Ik rij op een klinkerweg (de Dorpsstraat in Elst voor bekenden) en moet remmen omdat de auto’s voor mij dat ook doen. Het regent best fors, en ik hoor opeens een keiharde klap, waarop ik in mijn binnenspiegel kijk en een jongen half zie vliegen. Opeens weet ik wat er nou precies aan de hand is, en ik parkeer mijn auto aan de kant. Het bleek dat die knuppel op zijn scooter omlaag keek in verband met de regen in zijn ogen, en met ruim 45 achterop mijn auto was gereden. Het resultaat: een kromme voorvork, een gebarsten kap, een gescheurt windscherm en een jongen met hoofdpijn. De schade aan mijn auto: een veeg op de achterbumper die ik met mijn hand weg kon vegen.

@viezefreddyw doet zijn naam eer aan!

Na een ‘wilde nacht rijden’ met mevrouw in de achterbak van mijn toenmalige 406 Station een grote vlek achtergelaten. Was helaas blijvende schade maar de verzekering was nergens te bekennen. Oplichters!

@leaper035t maakt maar weer even duidelijk waar het echt om draait in het leven

Dag van de geboorte van mn zoontje. Op de parking van het ziekenhuis een lage betonblok niet gezien toen ik achteruit reed. Kon mn geen barst (letterlijk want hele grote barst in beschermplastiek onder de bumper) schelen want ik was net vader geworden!

@silverarrow Auw…

Ruim 10 jaar geleden mocht ik, destijds nog als Koos Rijbewijsloos, de gloednieuwe BMW X3 3.0d van m’n oom parkeren. In een moment van verstandsverbijstering bedacht ik me tijdens de parkeermanouvre dat ik de volle 230 pk aan moest spreken om het geheel tot een succesvol einde te kunnen brengen. Dat ging helaas ten koste van de achterbumper van de Opel Astra van m’n ouders. En mijn ego.

@kjellvdboo Hahaha, je had ons héél even te pakken!

Mijn grootste schade was met een rode Porsche carrera (996). Was een splinternieuwe wagen en het bezit van mijn oma. Mocht hem vaak gebruiken, maar ik had wel wat uit te leggen toen hij total loss was. Dak plat. De wielen stonden er ook helemaal hip bij met veel te veel negatieve stance… Gelukkig hield ik er zelf weinig aan over, enkel een sneetje in mijn voet. Was mentaal wel gebroken dat ik het speelgoedautootje had gesloopt!

@cheff6 Hahahahaha. Aftermarketzooi!

Mijn auto (e36) had toen ik hem kocht een aftermarket centrale deurvergrendelingssysteem. Daar zat ook een leuke optie op, namelijk dat je de auto kon starten zonder sleutel. Dus ik wilde dat wel even testen. In de auto gaan zitten, in z’n vrij en de knopjes indrukken. Minuutje gewacht en er gebeurde niks. ‘Jammer dan’ dacht ik. Zet hem weer in z’n 1 (automatisme toen, hierna gelijk afgeleerd) en stap uit. Zodra ik de deur dicht doe zie ik opeens de dashboardverlichting aan gaan en de auto start… stond in de versnelling dus ging er gelijk vandoor. Nog geprobeerd gauw de deur open te doen en op de rem te trappen maar was net te laat. Mijn auto had 1 krasje maar de buurman met zijn toyota corolla verso was iets minder blij. Complete bumper eraf gereden.

Dus een tip. Ga nooit zitten klooien met aftermarket spul?

Voor de rest nooit wat gehad overigens

@simonmc lijkt qua rijvaardigheid wel een beetje op mij.

Afgelopen weken heb ik wel serieus m’n best gedaan met m’n Saab 9-5, waar voorheen nog niks aan was. In een tijdspanne van 2 weken:

-Rechterzijspiegel er af gereden + flankschade, omdat ik op de autostrade eigenlijk de rechter splitsing moest volgen, en ik nog op de linkerstrook zat. Ik gebruikte mijn mobiel als gps, en op een cruciaal stuk belde me net iemand waardoor ik niet zag dat ik de splitsing moest nemen. Probleem was dat er op dat moment een vrachtwagen rechts van mij reed. Ik remde dus hard af, maar onbewust stuurde ik wat naar rechts en…bye bye zijspiegel.Positief was wel dat ik de splitsing nog heb kunnen nemen ( zucht…).

-Achterspatbord beschadigd, de dag na het zijspiegel-incident(!!). Ik kwam aan het tankstation en dacht, nou, zonder zijspiegel kan ik toch wat scherper indraaien…toch? Inderdaad, maar dat paaltje dacht daar anders over.

-Achterbumper beschadigd. Hier viel de schade goed mee, maar de -niet nader bij naam genoemde hamburgerketen- was veel erger beschadigd. Omdat de praatpaal niet goed werkte, moest ik de helft van de bestelling doorgeven aan het loket waar je normaal je eten krijgt. Verstrooid reed ik al verder, en toen ik de hoek omwas, bedacht ik dat ik eigenlijk daar moest wachten.

Dus ik reed achteruit de hoek om, maar door een kleine misrekening knalde ik tegen het gebouw, en heb ik redelijk wat schade gemaakt aan het knalrode plaatstaal… De manager en iemand van het personeel stonden ineens buiten door het lawaai van de klap…Auwtsch…

-Voorbumper beschadigd en band kapot. Hier schaam ik me best wel voor. 2 weken voor het zijspiegel incident ( ik verzin het niet ) had ik een glaasje teveel op, en ging ik toch nog autorijden omdat het “wel meeviel”.
Terwijl ik uit het parkeervak reed, stuurde ik veel te laat weer naar links, waardoor ik een hoge borduur opknalde. Velg beschadigd, band gescheurd, voorbumper beschadigd, mistlicht los…en luchtfilter op de grond ( je moet eens voor de gein opzoeken waar de luchtfilter zit bij een Saab 9-5 van ’00 ).
Snel een thuiskomer gemonteerd, de brokstukken van de straat opgeraapt, en met de staart tussen de benen naar huis.

Wat een heftig verhaal van @tocae

Ergste ‘schade’ was het opscheppen van een moeder met aan elk hand een kind van een jaar of 8. Ik reed netjes de gepaste snelheid op een kasseibaan en het regende wat, de vrouw liep net voor me haastig de straat over zonder kijken. Ik kon onmogelijk nog uitwijken dus ging uit reflex hard in de remmen (zonder ABS) met alle gevolgen…moeder en 1 kind vlogen vooruit, het 2e kind ging m’n dak over. Zeer nare ervaring, hierna heb ik een paar weken niet achter een stuur willen zitten. De vrouw was gelukkig zo eerlijk achteraf te verklaren dat ze helemaal niet gekeken had vóór de straat over te lopen en dus werd ik in mijn recht gesteld. Er was toen best wel wat schade aan m’n auto… rooster + verstevigingsbalk, motorkap, vooruit, enz. Het kindje dat over m’n dak ging lag in een onnatuurlijke houding met z’n ogen helemaal weggedraaid op de rand van het voetpad achter me. :( Aangezien de vrouw en kinderen van Marrokkaanse afkomst waren en vanwege de locatie van het ongeluk was de politie bang voor problemen dus kregen beide partijen geen contactgegevens van elkaar. Na het ongeluk stond er vrij snel een massa volk en was er al iemand met m’n autosleutels vandoor. M’n auto stond op een tram spoor dus ineens heel de straat geblokkeerd, wat een immense chaos! En ik stond daar compleet in shock. Meer dan 10 jaar later nog steeds geen idee hoe het met die jongen afgelopen is behalve dat hij die dag overleefd heeft. Het enige wat ik mocht weten is dat ze toegaf in fout te zijn, geen verzekering had en via een soort van afbetalingsplan de schade aan mijn auto zou vergoeden. Dit hoop ik zo hard nooit meer mee te maken.

Zoals zovaak met een bloemlezing doen we de mensen die we nu niet hebben genoemd tekort. Maar als we iedereen zouden noemen is het geen bloemlezing meer en hadden we dit artikel nooit hoeven te maken. En da’s ook weer zonde van de tijd, niet?

Wederom bedankt voor de (soms superlange) inzendingen. We hebben er weer van genoten.19 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nog altijd de subtop niet gehaald.
de foto boven ht artikel ziet er uit als een verkeerde cheatcode bij gta, over mijn crashes ga ik niet beginnen , bn ik morgen nog aan het type…
Dacht dat ik ze allemaal gelezen had maar toch nog wat gemist. Heftig, zeker die met over het dak. Maakt dan volgens mij niet uit hoe netjes je rijdt dan voel je je altijd een beetje schuldig. Hoop dat nooit mee te maken.
Wat een top (of eigenlijk rot) verhalen weer!
Mijn rechter buitenspiegel is kappot gegaan een aantal jaar geleden. Mijn auto lag er bovenop
@Simonmc is hét bewijs dat je met een glaasje teveel op net zo goed auto kan rijden als normaal…

Of nuchter ook bezopen auto kan rijden, het is maar hoe je het bekijkt…
@moveyourmind: Ik moest lachen :-) .
Dat laatste is echt een heel erg verhaal, eventjes slikken.. ik denk zowat de grootste nachtmerrie van elk autobestuurder.
Die volvo 850 toch. Mijn vader had een oude vroege v70/nieuwe 850. Op een dag naar ons werk stond er een nieuw type twingo voor ons op de kruising. De twingo trekt op want de weg is vrij, dus wij trekken ook naar voor voren. En terwijl wij nog even na links en rechts kijken trapt de twingo vol in de rem (om niks)
Bam! volvo achter op de twingo. De hele achterkant spat uitelkaar en drukken hem zo de kruising op.
En de volvo? Die had idd alleen een heel barstje in de lak van de bumper.
@alleswat: heel klein barstje.
@trustmeiamanengineer: Ik ben er ook stil van.
Ter verduidelijking; ik schaam me voor al de schade die ik zelf aan mijn auto heb veroorzaakt, maar schaam me nog meer voor dat ene incident, omdat ik gedronken had en nog wou rijden.

Maar het is zoals de slogan zegt: een glaasje op laat je rijden, dus ik had er echt wel zin in.
In alle ernst, rijden en drinken gaan echt niet tezamen.
Mijn ergste schade was net over de grens in Duitsland met een leenauto:

http://www.dvhn.nl/images/eun76o-B82660248Z.1_20120427140533_000GT6GSI7D.2.jpg/ALTERNATES/WIDE_768/B82660248Z.1_20120427140533_000+GT6GSI7D.2.jpg

Gelukkig had ik toevallig een keer genoeg geld op zak en kon ik met de taxi terug naar Utrecht.
@moveyourmind: hahaha held!
Ik bedacht me laatst dat ik toch nog ff in de kroeg verder wilde drinken. Helaas hadden twee gele jassen de auto op hun auto gezet. Toen ik probeerde eraf te rijden ging er toch iets niet helemaal lekker.
Damn, dat verhaal van @tocae… En ik mezelf maar zielig vinden dat ik een keer uit het zicht een kwartier lang heb lopen schreeuwen met mn motor bovenop mn kadaver. Kan nog veel erger dus.
jammer dat mijn fiets met ervaring het niet heeft gehaald…
Bij de Volvo verhalen moet ik meteen denken aan Top Gear, de crash test met een 760
Wat een pannenkoek met zn 9-5 zeg..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).