Doe het theorie examen NIET in deze maand

Auteur: , 31 Reacties

Aldus de de statistieken.

CBR

Moet jij binnenkort het theoretische rijexamen afleggen? Let dan goed op wanneer je het examen wil gaan doen. Er zijn namelijk cijfers die laten zien in welke maand men het gemiddeld beter gaat en in welke maand absoluut niet.

De cijfers zijn afkomstig van onze Zuiderburen. Het Vlaamse parlementslid Vera Jans (CD&V) vroeg de resultaten op. In de maand juni is het slagingspercentages het laagst. In juni 2017 wist slechts 22 procent van de deelnemers aan het theorie examen te slagen. Juli, augustus en september zijn juist de maanden met een hoog slagingskans.

Jans heeft de cijfers opgevraagd omdat het theorie examen per 1 juni 2017 werd vernieuwd. Het examen was moeilijker gemaakt en daar kwamen ook de deelnemers achter. In mei 2017, toen het makkelijkere examen nog actief was, wist nog 49 procent van de deelnemers te slagen bij de eerste examenpoging.

De invoering van het nieuwe examen kan wellicht gekoppeld worden aan de matige resultaten destijds, maar ook in juni 2018 ging het weer vaak mis. In april 2018 wist nog 42 procent in één keer te slagen, in juni 2018 volgde een dieptepunt met 34 procent. Tegenover De Standaard laat Jans weten dat juni voor studenten een drukke maand is met onder meer schoolexamens. Het theorie examen voor de auto krijgt daardoor een lagere prioriteit. Dit verklaart ook de gunstigere cijfers in de vakantiemaanden juli, augustus en september, aldus Jans.31 reacties

Gewoon goed leren. Destijds in 1x gehaald met 1 fout.
@ghost: ja want destijds waren die examens ook precies even moeilijk als nu
@mk2jens: geen idee of dat werkelijk zo is als jij zegt. Ik weet nog dat ik de enige was met 1 fout. Na mij kwamen er nog 8 mensen naar buiten, de rest was gezakt. Op een zaaltje van 50 mensen, blijft ruim 80% dus zonder theorie zitten is mijn ervaring. Natuurlijk kan je zeggen; die hebben niet geleerd en nu is het allemaal moeilijker maar in the end geloof ik niet in excuusjes, feit is gewoon, als je goed leert, is de kans aanzienlijk groot dat je het haalt.
@ghost: ik heb recentelijk mijn theorie-examen gedaan en gelukkig ook meteen gehaald. Maar ik heb me er toch wel en cursusje bij genomen, bij sommige vragen denk je echt waar gaat dit over en wat heeft dit te maken met autorijden. Is toch flink pittig, met alleen leren had ik het niet gered.
@mk2jens: kijk aan! Netjes.
Cursus is altijd handig want die gasten weten vaak wat de instinkers zijn en jij weet dan direct wat je moet invullen als antwoord. De tijd die je wellicht kwijt raakt aan twijfel, heb je dan niet.
@ghost: precies, en ook die gevaarherkenning vragen zijn echt hel. Rij je door een normale straat en zit er ergens heel goed een bal verstopt onder een auto. Dan is het al meteen remmen.
@mk2jens: Je cursusje bij Sait van altijd geslaagd genomen?
@momo: Nee dat niet. Het was overigens wel een Turkse meneer maar hij heeft je echt gewoon de theorie laten snappen anders dan trucjes.
@mk2jens: het valt allemaal wel mee goe moeilijk het is. Het is een kwestie van een beetje inzicht en een theorieboekje een paar keer goed doorlezen
@maartenb98: naja zo was het ooit. Ik heb redelijk wat inzicht maar door alleen te leren had ik het niet gehaald. Met die cursus zijn mij nog zoveel dingen duidelijker geworden.
@mk2jens: ik had het 3 jaar geleden zo gedaan. Toen ging het prima. Als ik het goed begrepen heb was het niet verandert, maar niet iedereen krijgt de zelfde vragen. In het niveau van de verschillende vragen zit best een groot verschil. Daar kan het ook aan liggen.
@mk2jens: Ja want nu heb je er een universitaire studie Ruimtevaart Techniek voor nodig… guttegut…

Gewoon leren! Iedereen die zakt voor z’n theorie heeft het gewoon helemaal aan zich zelf te danken!
@ghost: super goed gedaan jongen!
@chrisvonmeer: thanks.
@ghost: een cursus begrijpend lezen is wel zo belangrijk. Want het is werkelijk bedroevend hoe slecht er gelezen word door de gemiddelde Nederlander (zal in België niet veel anders zijn denk ik). Dan kan je nog zo goed geleerd hebben maar dan zak je nog.
@lekbak: begrijpend lezen is inderdaad een vak apart maar spellen ook. (*wordt)
@chrisvonmeer: er is letterlijk nog nooit iemand geweest die iets niet heeft begrepen omdat er een dt fout is gemaakt. Spelling is belangrijk maar de hele d en t onzin is de grootste onzin van de Nederlandse taal.
@lekbak: precies. Bij de volgende taalhervorming mag de taalunie dat oude fokschaap wel eens slachten.
Vakantiegeld van het CBR moet ff naar binnen gehengeld worden
Je hebt zo’n turk in amsterdam die iedereen in 1x laat slagen, hij geeft gewoon praktisch de antwoorden.

Leert jou niks over verkeersregels, maar je haalt wel je theorieexamen
@theblazerunner: hij is niet de enige die dat doet. Maar wel de enige die het hard op promoot. Ken genoeg plekken die als vermomming theorie cursussen geven maar in de tussentijd gewoon lekker antwoorden uitdelen.
@theblazerunner: is die clown nou nog niet gepakt?
@theblazerunner: Meen me te herinneren dat die kerel laatst is gepakt.
0 fout bij 70 vragen, was wel een makkelijker examen dan nu gok ik zo
Theorie-examen is gewoon studeren en oefenen tot je erbij neervalt. Voor sommige mensen zal het iets makkelijker zijn dan voor anderen, maar iedereen moet er gewoon voor kunnen slagen.
Rare bil op die plaatje. Ja vind ik ook.
Iedereen die z’n theorie niet haalt is gewoon een luie stumpert of heeft een
IQ van 84 of lager (al dan niet door generatie lange inteelt).

Gewoon goed leren en je haalt het!

Ps: had ooit een vriendinnetje die 2x gezakt was voor d’r theorie.. fatsoenlijk gesprek was er nauwelijks mee te voeren maar ze had wel (twee) andere grote pluspunten!
Autoblog.be. ???🤨

Betreffende het Nederlands theorie-examen : iedereen die dit meer dan 10 jaar geleden voor t laatst gecheckt heeft zal zeker moeite hebben om daar in 1 x voor te slagen , probeer maar eens zo n oefenexamen, niet te doen
Ik snap dat gezeur eigenlijk nooit zo over het ‘moeilijke’ theorie examen. Ik heb er een stuk of 7 gedaan. Van categorie AM tot C. En met op tijd leren, lezen en oefenen heb ik alles in één keer gehaald. ‘t Is maar hoe graag je het wilt halen en hoe goed je je voorbereid.
Maar wat is nou het correcte antwoord op de hierboven gestelde vraag?
🙄
@RRRobert: Aangezien u een bijzondere verrichting aan het uitvoeren bent ; ja dat mag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).