5 dingen die we weten over de nieuwe Megane RS

Auteur: , 32 Reacties

Met smart wachten we op de nieuwe hete hatch van Renault. Er is al het één en ander bekend over het aanstaande bommetje.

Megane RS

Achter de schermen werken de mannen en vrouwen van Renault Sport hard aan de opvolger van de huidige RS. Sneller, lichter en beter. Afijn, je kent het wel. Onlangs raakte Autocar in gesprek met de Franse autofabrikant op de autoshow van Shanghai. Als we de Britse site mogen geloven kunnen we ons opmaken voor een topper in zijn segment.

300 pk!
Om de concurrentie bij te blijven moet Renault het vermogen opschroeven. Naar verluidt stijgt de power van de geblazen tweeliter motor met zeker dertig paarden tot maar liefst 300 pk. De Duitsers uit Wolfsburg pakten het ‘Ringrecord van Renault af met de Golf GTI Clubsport S als snelste voorwielaandrijver. Renault Sport zal er ongetwijfeld alles aan doen om deze ‘titel’ terug in handen te krijgen.

Handbak én automaat
Even leek het erop dat de nieuwe Megane RS enkel met een automaat zou komen. Dat is naar alle waarschijnlijkheid niet het geval. De auto zal te bestellen zijn met een handgeschakelde zesversnellingsbak of als automaat met dubbele koppeling.

Bochtenridder
De nieuwe Megane RS zal zich het beste thuisvoelen op en rondom uitdagende wegen. Vierwielsturing en een straffer onderstel moeten zorgen voor betere grip. De nieuwe Megane is 25mm lager en 28mm langer in vergelijking met het vorige model.

0-100 in een mum van tijd
De heetste Megane RS tot nu toe, de 275 Cup S, doet een sprint naar de honderd in 5,8 seconden. De nieuwe Megane RS zal dit een stuk sneller doen dankzij de optionele automaat. De verwachting is dat de Fransoos zich straks kan meten met de 300 pk sterke Audi S3 (rijtest), die de 100 kan aantikken om en nabij de vijf tellen.

Het uiterlijk
Kijk naar de nieuwe Megane en de laatste Clio RS. Stop deze twee in de blender en je hebt een behoorlijke impressie te pakken. DEZE photoshop geeft ook een goed beeld. Verwacht één grote, of twee centrale uitlaten, dikke wielkasten en het ding zal wat lager op z’n poten komen te staan. Dat zal dus allemaal geen verrassing zijn.

De vernieuwde Megane RS zal naar verluidt in 2018 bij de dealers staan, met een onthulling op de IAA in Frankfurt.32 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ik ben benieuwd, wordt vast weer een heerlijk scheurijzer. Het blok is volgens mij hetzelfde als in de Alpine. De nieuwe 1.8 turbo dus.
Maak daar maar 6 dingen van: berlinetta wil hem.
@berlinetta: Niet de Alpine?
@e1000bmw523i: Die zou ik ook graag willen hoor. Ik vrees alleen dat die erg duur wordt in NL.
@berlinetta: Dat vrees ik ook. Ik vrees dat je voor de prijs die er waarschijnlijk aan gaat hangen net zo goed voor het origineel kunt gaan…
Hij zal nooit een sprinttijd van de S3 kunnen evenaren met een FWD. Tussen de 5.5 en 6sec is zowat de max voor een productieauto met FWD. Van het moment dat de wagen alle tractie heeft kan hij mss sneller worden door het lagere gewicht maar dan is de vogel met AWD al vliegen.
@leeno: dat zal je nog verrassen ,kijk maar leon cupra vs golf 7R rond de 150 zal fwd hard terug komen vanwege minder gewicht/minder pk verlies.
@vtechlover: hij heeft het over de 0-100 tijd denk ik. En daarmee geef ik hem gelijk, hij zal in de buurt komen van de s3 maar met de s3 meten? No way
@vtechlover: probleem is dat je bij de sprint tot 100 km/u vaak niet boven de 150km/u komt 🤔
@leeno: dat is geen feit.. mijn hobby auto van 1100 kilo staat op Falken eco bandjes en gaat zonder wielspin binnen 6 seconden naar de 100. En die van 1994. Dus een moderne auto met wat gadgets/esp/elek-sper duikt daar vast flink onder :-)
@stuko: geef mij dan eens voorbeelden van moderne autos die onder de 5.5s gaan van 0-100 met FWD. Het probleem is gewoon grip en veel testen hebben bewezen dat het zo is. Volgens mij is een FWD met 400pk zelfs trager van 0-100 dan een FWD met 300pk gewoon omdat je als bestuurder zo moet doseren om grip te krijgen. Eens je grip hebt is het een ander verhaal maar vertrekken is gewoon hopeloos.
@leeno: vroeger….maakte de Megane RS een Audi RS4 met gemak in! Assumption is the mother of all fuck ups…
Iedereen denkt, en gelooft, dat Audi geweldig is…..er zijn merken die het veel beter doen.
@rufctr01: Ik snap uw reactie niet goed, ik spreek hier over het probleem van 0-100 bij een FWD en niet over welk merk sneller of beter is.
@leeno: Laat @rufctr01 maar. Die is in z’n Clio eens ingehaald door een Audi en dat zit hem zo dwars dat hij elke dag een negatief bericht over een Audi moet schrijven.

Maar laat hem in de waan dat een RS4 langzamer is dan een Megane, als hij er maar gelukkig van wordt
Ben benieuwd naar het eindresultaat! Hopelijk pakken ze gelijk de koplampen en achterlichten aan..die zijn niet mijn smaak
via Android app
@graafke: het is geen facelift..
300+pk heb je 4wd nodig om dat goed op de weg te krijgen period.
@focusrs1: dit is geen auto van het VAG concern. Bij Renault Sport weten ze wel hoe ze een onderstel af moeten stellen.
@jeanwillem: helemaal met je eens! Renault RS weet heel goed hoe ze een FWD op de weg moeten zetten! Beter dan VAG!
@jeanwillem: dat weten ze bij Ford als geen ander kijk maar naar de rally geschiedenis en daarom zijn ze na de focus rs2 met 305pk en fwd nu naar de rs3 met 4wd overgestapt en guess what no torque steering!
@focusrs1: ondanks de AWD en 350 pk bijt de Focus zijn tanden stuk op de tijden van een Megane met 275pk op de ‘ring. Daarnaast was de mk2 Focus ook niet zo strak als de mk3 Megane in zijn begindagen. De focus had echter wel een ander sterk punt: de 5 cilinder van Volvo.
@jeanwillem: totaal onvergelijkbare auto’s. De RS275 Trophy-R is een keiharde semi-trackday auto waar je vullingen van uit je holtes springen. De Focus RS is totaal niet scherp maar super speels.
@focusrs1: Dat zeiden ze 10 jaar geleden over 200pk ook al. Het zal nooit als 4wd rijden, maar met alle elektronische en mechanische hulpmiddelen van tegenwoordig en de toekomst zie ik 400pk ook nog aankomen met fwd.
Nooit een trendsetter . Wat in Duitsland in 2013 was te krijgen (300pk +) komt Renault in 2017 mee. En dan de afwerking die is ook niet op niveau van een A3, A klasse, 1,2 serie, Golf etc.
Maar ja je kunt het blijven proberen. Hopelijk lukt het ooit.
@thomasthomas:
In deze klasse gaat het vooral om rijkwaliteiten.. en laat dat net iets zijn waar Renault top in is..
Zie maar naar de vorige Renault Rs.
@thomasthomas: alles naar zijn waarde natuurlijk. Ik rij zelf in een A3 s-line uit 2009. Vorige week stapte ik bij een collega in een nieuwe Clio. Ze zouden zich serieus moeten schamen bij Renault. Een gemiddelde tuinstoel is van mooier kunststof ;-)
@thomasthomas: je lult uit je nek! VAG maakt gebruik van Franse interieuren, want het beste. Renault RS maakte in 2009 een Audi RS 4 al in op de Ring! Nu jij weer!
@rufctr01: leer jij eerst maar eens lezen A klasse en 1 en 2 serie zijn geen VAG.
@thomasthomas: Hij is een beetje dom, niet op reageren Thomas
Zeer verstandig dat ze dit met manuele bak uitbrengen. Die EDC versnellingsbak is gewoon bagger in vergelijking met andere moderne automaten. Ik ben geen fan van de looks van de huidige megane dus hopelijk ziet de RS er toch dik uit.
De bovenstaande discussie ontgaat mij even… Audi en Renault?

Kan je niet slapen van dat schilderij wat 1° scheef hangt? Koop dan een Audi, hun uitgangspunten zijn kwaliteit en gedetaileerde afwerking. Daarnaast is een Audi min of meer een status symbool geworden, doen ze mee aan de PK-race en verdienen ze met hun quattro systeem toch dikke respect.

Wil je de mensen uitlachen die er heilig van overtuigd zijn dat franse auto’s onbetrouwbaar zijn? Hoef je in de kroeg niet op te scheppen/ego op te poetsen over het aantal pk’s of de 0-100 ? Kies dan Renault. Dit zijn de mensen die in alle stilte hun machine laten brullen in de bochten…. precies het uitgangspunt van Renault… betaalbare sporthatches gericht op het bochtenwerk.

Als we alleen al kijken naar de prijs zit daar al een groot verschil in…

OT: Verder ben ik reuze benieuwd naar wat het gaat worden met de nieuwe RS.

Hopen voor renault dat deze het beter doet op de nordschleife. Van het huidige model zijn er nogal wat gesneuveld op de ring…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).