Ecclestone: “Azerbeidzjan prima vervanger voor Monza”

Auteur: , 70 Reacties

De hoogbejaarde kingpin van de Formule 1 laat weer eens zien dat wijsheid niet altijd met de jaren komt.

Ecclestone en Hamilton

Ondanks gedoe met mensenrechtenactivisten, heeft Bernie Ecclestone er alle vertrouwen in dat de Formule 1 komend jaar neerstrijkt in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Saillant detail: vandaag is het F1-circus in Bahrein, waar de race in 2011 geen doorgang vond in verband met wat mensenrechten dingetjes.

De Formule 1 pareerde kritiek rondom deze problematiek met een deze week uitgebracht statement, waarin wordt verklaard dat landen die Grands Prix organiseren zich aan de regels zullen moeten houden. Zo ook in Azerbeidzjan, waar volgens Ecclestone geen vuiltje aan de lucht is. En wie zijn wij om daaraan te twijfelen?

Races in Duitsland en Italië

Nu de Formule 1 steeds vaker uitwijkt naar Hermann Tilke-banen in landen die je voorheen alleen kende van het journaal, lijken de races in de oude wereld steeds vaker te verdwijnen. Eerst wel al de GP van Duitsland geschrapt, nu lijkt de GP van Italië op het heilige Monza om financiële redenen te verdwijnen.

Ecclestone maakt het echter geen bal uit waar de races verreden worden, volgens hem bevat de F1-kalender inmiddels genoeg puike alternatieven. Ondergetekende kan daarentegen geen genoeg krijgen van races op oude banen met flink wat historie, maar wat vinden jullie?70 reacties

Ik wens Bernie vooral een heel spoedig pensioen toe en hoop dat het daarna beter wordt. Hij is in mijn ogen één van de belangrijkste oorzaken van alles wat er mis is met F1… Kan niet snel genoeg afgevoerd worden wat mij betreft.
@w0o0dy: in mijn ogen is de FIA (dus Jean Todt) the root of all evil van de malaise in de F1.
Zij gaan immers over de reglementen, zoals motorinhoud en straffen bij los zittende wielen.
Bernie gaat enkel over het commerciële belang daar heb ik een stuk minder moeite mee. Sterker nog: meer races in een seizoen dan ooit!
@awesome: ben ik het niet mee eens. Door de commerciële insteek van de uitbater (lees Bernie) wordt de FIA haast gedwongen om de sport “spectaculairder” en dus nepper te maken. Reglementair is het heel eenvoudig om de sport weer op de kaart te krijgen maar de commercie drijft te vaak z’n zin door.
@awesome: op het eerste gezicht lijkt dat zo.. Maar door Bernie is F1 alleen nog maar een geldmachine. Daardoor is het voor veel mensen met plannen en voor veel talentvolle rijders geen optie meer om mee te doen en is de FIA op zoek gegaan naar manieren om het betaaldbaarder te maken en dat leidde tot allerlei wijzigingen in de reglementen. Ga je wel eens naar F1 races? Ik niet, want ik ben niet bereid 300 euro stuk te slaan op kaartjes…
@w0o0dy: ja ik ga wel eens. Spa en dit jaar ook catalunya, betaal overigens niet meer dan 130 eutjes voor een heel weekend, je hebt dan geen stoeltje uiteraard, maarja boeien.
Kan iemand dit fossiel uit de F1 krijgen en snel in een gesticht stoppen?!
Ik zat net te kijken op rtl maar ik irriteerde mij mateloos aan Hamilton met zijn gouden kettingen.
@rolov: Gelukkig, ik ben dus niet de enige…
@rolov: jaloers??
@rs6issnel: Jaloers op iemand die erbij loopt als de willekeurige sterrewijker. ja je hebt gelijk.
@rs6issnel: nee, maar ik vraag me wel af of de F1 een rapper nodig heeft.
@awesome:

Ik rees me rot, over the weg,
lynx en rechts vliegen ze in the heg

ik drive me ballen door het vuur
en weet hoelang de pitstop duurrrr

dan rees ik nog nog ff door
en hoor ik van mijn matties

‘je leg voooorrrr ‘

ik heb gewonnen ik kruip er out
en daar staan m’n bitches met all mijn goud ………..

bedoelde je zoiets of heb je liever de wrap van KFC?
@desjonnies: hahahaha! +veel voor jou!
@desjonnies: hahaha, vette shit!!

OT: ben Bernie inmiddels beu als F1 baasje. Alles draait om poen en expansie. Tuurlijk, ook F1 is een bedrijf. Maar snap aub wel dat races op Monza (en Hockenheim/Nurburgring/Imola/Magny Cours/Paul Ricard) meer spektakel brengen dan een optocht over de zoveelste Tilke baan of een circuit als Barcelona of Hongarije. En ik vraag me altijd af: waarom maken ze de kaartjes niet de helft goedkoper? Komen er waarschijnlijk veeeeeel meer mensen op af die deels ook weer een petje, jasje, pilske en frietje kopen en blijven de inkomsten hetzelfde (Beetje overdreven zwart-wit maar je snapt wat ik bedoel)

Maargoed, hij is miljardair en ik (nog ;) ) niet dus wellicht zie ik het verkeerd….
@rs6issnel: Joh dus als je kritiek op iets hebt ben je gelijk jaloers?
@rolov: Jij irriteert je aan iemand die iets aanheeft of om heeft dat jouw goedkeuring niet kan wegdragen?

Je begrijpt wel dat jij dan het probleem bent en niet de persoon die iets aanheeft of om heeft die jouw goedkeuring niet wegdraagt?
@Rick-dos: ik irriteer mij aan zijn hele houding. Ik snap ook niet dat een zelfrespecterend merk als mercedes dat toestaat dat hun coureur er zo bij loopt net hun officiële kleding. Die afgrijselijke gouwe kletsen erover heen. Het Is denk vooral leuk als je 16 bent en een raar petje ophebt. Of ben blijven hangen.
@rolov: Voor Mercedes is het heel simpel ze kijken, itt jou, naar prestaties en niet naar iemands uiterlijk of wat hij draagt.

Dat heeft ze vorig jaar, en het ziet er naar uit ook dit jaar, geen windeieren gelegd. ;)
Waar is de tijd dat f1 gereden werd door klassevolle mensen.
@luxaeterna:
voorbij
voor altijd
@luxaeterna: Vraag het aan James Hunt…..Oh, nee te laat..
@Rick-dos: exactly!
@Rick-dos: ze hebben een kledingsponsor en vele andere sponsors. Het Is een heel imago.
@rolov: it’s a motherf*cking P.I.M.P dus één voordeel: Nicole kan nu kiezen uit alle autobloggers;)
@rolov: Je moet ook naar de BBC kijken in plaats van dat Duitse geneuzel.
@trustmeiamanengineer: ik wist niet dat het op de bbc Is. Rtl zend alles uit dus ga automatisch daarheen.
@trustmeiamanengineer: had niet veel uitgemaakt. Bij de BBC was een een interview met Hamilton en Vettel.
dus ook daar die gouden kettingen.
@arjontje: bij rtl kwamen ze nog het circuit oplopen zonder pakken, tussen de dames door. Daar liep hij er ook vreselijk irritant bij. Naar beneden kijkend met de gouden kettingen om. Alsof hij 50 zelf Is. Zie je het gebeuren dat die voetballers in hun oger kostuum van de club er zo bij gaan lopen? Denk het niet.
@rolov: Idd ziet er niet uit, goedkoop ventje.
@rolov:

Je kon geen achterlijke reactie geven…Wie ben jij dan om kritiek te hebben op iemands uiterlijk, als zijn werkgever er niets van zegt en zelfs bereid is om hem 34 miljoen euro per jaar te betalen?!
@FrankypankyV8: en als je gelezen had Is dat precies wat mij verbaast. De werkgever die dat toelaat. Voor 34 miljoen mag je wel verwachten dat je coureur zich een beetje fatsoenlijk kleed in de sponsor kleding.
@FrankypankyV8: en het blijft een pauper met zijn kettinkjes best knap ;)
Tja, de F1 gaat naar waar het geld is. Niet meer in Europa dus. Maar mee eens, eeuwig zonde.
@pomoek: Want Azerbeidzjan is zo rijk?
@berlinetta: schatrijk. Olie gas goud steenkool.. hemeltje schatrijk
@pomoek: Vind al die zandbakraces in kunstlicht helemaal niets. Geeft mooie plaatjes hoor, maar geen sfeer en/of racing-heritage. Die seniele pedo moet weg en F1 terug naar z’n roots … racen zonder allerlei geneuzel-regeltjes en vooral in Europa.
Tijd is rijp voor 6 plankjes voor de man!Mooi houten bankje maken in het park bij een bejaardentehuis…
Opzouten met die stofzuigers….Beginnen we toch met wat nieuws?
@norge: ik las net ergens dat voor 2017 er 1000 pk uit de 6 cilinders mogen komen.
@rolov: Ik weet het niet. 1000 pk levert ook hogere kosten op en dat terwijl er nu een flinke discussie bezig is over kostenverlaging. En daarbij komt ook nog eens dat ik niet in zie hoe 1000 pk de races opeens spannender zou moeten maken.
@berlinetta: misschien willen ze daarmee bereiken dat het geluid harder wordt? Ik heb verder ook geen idee.
@rolov: Ik geloof dat ze die 1000 pk wilden bereiken door de toevoeging van een tweede turbo en dat daardoor het geluid inderdaad beter zou worden. Ik zie het echter niet zo snel gebeuren.
@rolov: zal de betrouwbaarheid niet geheel ten goede komen denk ik.
Toch lijkt het me wel mooi, dergelijke vermogens weer in de Formule 1. Daardoor zal er echter nog meer verschil komen tussen de verschillende motoren (van verschillende fabrikanten)
die vent moet echt heel snel met pensioen gaan
Op de BBC had hij ook weer een mooie uitspraak; Hij wil Marussia helemaal niet in F1 en is er ook niet blij mee dat ze meedoen.

Daar moet je het dan mee doen als Marussia zijnde. Eikel.
Kan iemand deze man een spuitje geven aub? Azerbeidzjan (wat?!) is een prima alternatief voor Monza. Ik weet niet wat die man op heeft maar ik hoop dat t gif is..
Fossiel moet heel snel weg, al dan niet horizontaal.
Als de paar laatste echte klassiekers verdwijnen in het klaar met F1. Bovendien denk ik dat Ferrari het absoluut niet ziet zitten als er geen thuisrace meer is.
@trustmeiamanengineer: ach, dan stopt Ecclestone Ferrari wel weer wat smeergeld toe, het zal de eerste keer niet zijn dat Ferrari gepaaid wordt met een financieel cadeautje.
Als ze toch oude dingen uit de f1 schappen (monza) waarom bernie niet ?
Ik vond het interview met Bernie door Eddy Jordan, zojuist op bbc voordat de race begon, opvallender. Als ik het goed begreep, wist Eddy dat Audi niet wil toetreden zolang Bernie aan het roer staat. Bernie stelde vervolgens dat hij bereid is op te stappen, als dat ervoor zou zorgen dat Audi Torro Rosso koopt en Renault Red Bull koopt…
Tja, dan moeten die Italianen maar voor een dictator zorgen, zonder krijg je de F1 kennelijk niet meer….

Maar alle gekheid, net een mooie race gezien in een zandbak.
Een briljante Kimi en een ouderwets mooie plof op de streep voor Ricciardo.

Oh en voor de TR boys was het een karakter bouw middagje, die hebben ze zo nu en dan ook nodig.., worden ze echt miet minder van….
@jrk68: idd een perfecte motor voor Riccardo.
Zo hoort het op de streep boem einde verhaal :D
Maar weer een Renault kapot. En ik geloof dat Riccardo nu al 3 motoren verbruikt heeft.
@jrk68: als kimi goed in zijn vel zit plus dito auto kan hij alles. ;)
Mijn zoontje schrok er alleen al van toen ik hem een foto van Bernie liet zien, hij vroeg of deze opa nog leefde…..
Van onze speciale reporter,

Naast het verdwijnen van Monza van de GP kalender zijn er sterke geruchten dat volgend jaar de F1 van Monaco geschrapt gaat worden en daarvoor in de plaats de race in Sebastopol op de Krim zal worden georganiseerd, dit om de eenwording tussen moedertje Rusland en de Krim te vieren.
De Krim Tartaren die daar een minderheid vormen zullen worden ingehuurd om op het lokale circuit Racejarotski, de catering te verzorgen die, naar het nu verluidt voornamelijk zal bestaan uit Nederlandse broodjes met tartaar, te verkrijgen met of zonder uitjes.
Dit omdat Poetin de banden met de Tartaren en met Nederland wil herstellen en op deze manier een gebaar van goede wil wil afgeven.
@desjonnies: Poetin altijd +1 , briljant leider, had Rutte maar een 1/3 lef van deze vent dan kwam het hier wel goed.
@bofkont: Fijne man ben jij, een mensenrechten-schender, moordernaar en mafioso een goede vent noemen …
@dawwg: Kijk eens wat verder dan je neus lang is,dus niet alleen de westerse propaganda zender NOS. Of ben je al wat te teveel gehersenspoeld inmiddels?
@bofkont:
Koop lekker een enkeltje Raqqa, als ie het hier zo slecht vindt….
@bofkont:

Volledig met je eens. Men moet Rusland eens bekijken met een realistische blik en dan beseffen dat Poetin een zeer stabiele factor is in dat land dat niet zo lang geleden uit elkaar donderde waarbij de kernwapens over de straat leken te gaan kletteren.

Net zoals Assad. Ook lekker laten zitten. In Libië wordt er zelfs terug verlangd naar Kadaffi.

De gemiddelde Nederlander is hopeloos naïef en kakelt lui de MSM en dus de NOS na.

Verder is mijn opinie over Bernie neutraal en ben ik ook niet zo onder de indruk van die hood-look van Hamilton. Het is maar waar je als merk mee geassocieerd wil worden.
@kempenaer:

Ik moet er natuurlijk wel aan toevoegen dat Hamilton een top-coureur is. En het is een smaakkwestie. Ik ben niet zo’n liefhebber van al die oorbellen, piercings en eventuele tattoo’s.
@kempenaer: kijk er zijn gelukkig meer mensen die niet alles van de NOS als zoete koek happen en niet alles voor waarheid aanneemt van staats propaganda zender NOS.
Doe anders gewoon Zandvoort!
@dutchdriftking:
Zou prima moeten passen tussen al die andere zandbakken…, helaas is het financieel niet meer rond te rekenen.

Gelukkig heb ik de foto’s en de herinneringen aan de goede jaren nog….
Ik kan niet begrijpen dat landen met veel automobielconstructeurs de GP verliezen (Duitsland/Italië) en dat landen als België dit nog steeds kan organiseren. De centen in België komen van de Waalse overheid (lees Vlaamse overheid). En begin nou niet over dat Spa het mooiste circuit ter wereld is, want dat is het NIET. Overigens is Bernie een man die het liefst geld ziet en zulke landen die hun volk uitbuiten kunnen uiteraard de nodige dollars naar Bernie sturen.
Wat me eerder verontrust is dat Bernie weleens de opkomst van de WEC kan remmen. In de jaren ’80 (vb. 1000 km van Spa en Monza) heeft hij ook deze populaire sport kapot gekregen ten voordelen van de F1. Ik hoop dat de geschiedenis zich niet herhaalt.
Ik was onlangs in Abu Dhabi en de hele ervaring was een grote teleurstelling als ik het vergelijk met Imola, Spa en Nurburgring. Er is daar geen passie voor de sport. Alles is zo plastic maar wel heel erg mooi en perfect. Je moet een kaartje bij Paddock Club kopen om enigzins dichtbij de coureurs te komen. Alles is zo afgeschermd. Afgelopen weekend zag ik ook veel tribunes leeg en ook de actie op de baan is nep met DRS. Her geluid van de GP3 en GP2 is vele malen aantrekkelijker. Erg jammer allemaal. F1 gaat langzaam kapot. En nu Duitsland weg….is dit nu vooruitgang of her begin vh einde?
COME BERNIE, PLAYTIME IS OVER. STOP BULLYING THOSE POOR BASTARDS, YOU’VE HAD YOUR FUN. I LET YOU HAVE A GOURGEOUS DAUGHTER, BILLIONS OF GOLDPIECES AND NEAR IMMORTALITY. NOW YOU WILL BE MY COCKSUCKING SLAVE FOR ETERNITY.

– DEATH
(Terry Pratchett)
Sinds ze overgeschakeld zijn op 6-cylindertjes is voor mij de fun voor F1 ervan af … goed bezig mijnheer Ecclesone om F1 naar het graf te dragen ! Ik mis het “geschreeuw” van de motoren !!! En als die elektrische uit de kluiten gewassen F1 RC autootjes hun intrede doen op het scherm verkoop ik mijn TV ! Misschien maar beter dat hij uitwijkt naar zulke landen met zijn F1 circus … daar kan hij tenminste niet opgepakt worden voor verkrachting van de F1- autosport
Verder in de reacties veelal weer de beste stuurlui staan aan wal. Vooral een paar oude zogenaamde echte autoliefhebbers.
Ach je kan ik weet niet wat van vinden wat bernie doe of hoe coureurs om ze nek hangt maar uit eindelijk gaat de formule 1 niet op de fans of de sport Maar om het geld en niks anders geld geld geld en alle andere is onder geschil ipv anders om en als het dan goed is verdien je ook je geld…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).