Een Volkswagen Phaeton voor 4 mille, durf jij het aan?

Auteur: , 75 Reacties

Vier mille en een beetje, want voor de wielen moet inderdaad worden bijbetaald.

VW Phaeton

We hebben hem gevonden, de goedkoopste Volkswagen Phaeton van ons land. In dit geval met de 3.2 V6, destijds de basismotorisering. Overigens zijn doorgaans de dikke 5.0 V10-diesels goedkoper omdat deze niet erg gewild zijn door de flinke wegenbelasting die er voor moet worden afgetikt. Goed, de V6 benzine dus. Niet dat dat behelpen is, want met 241 pk is het kostelijk zoeven over de Autobahn. Dat heeft de vorige eigenaar van deze mastodont uit 2003 dan ook gedaan, op de teller staat al een goede 286.000 kilometer.

Het exterieur is –typisch Phaeton– behoorlijk ingetogen, met zwarte lak en decente wielen. Het interieur is daarentegen uitgevoerd in misschien wel de mooiste kleurstelling: beige leer met glimmend wortelnotenhout. Hier en daar zien we wat sporen van gebruik, maar op de foto’s ziet het interieur er nog heel redelijk uit.

Phaeton Jet Cars

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Over de verkopende partij is genoeg geschreven op deze website, dus dat zullen we je deze keer besparen. Wel wordt de auto aangeboden zonder APK, terwijl die zelfde verkoper zelfs zijn spotgoedkope gebakjes doorgaand aanbiedt met een geldige periodieke keuring. Het kan dus een absoluut koopje blijken te zijn, je kunt ook grandioos het schip in gaan.75 reacties

Iedereen klaagt altijd maar over Jetcars maar laten we vooral niet vergeten dat zij ook wel erg goedkoop zijn. Voor een dubbeltje kan je gewoon niet op de eerste rang zitten.
Het zou een ander verhaal zijn als ze rotzooi auto’s voor serieus geld zouden proberen te verkopen.
@nvn1993: Helemaal gelijk heb je, snap daarom dat geklaag ook nooit, daar is de prijs toch ook naar! Sterker nog als je weet waarop je moet letten/zelf een beetje kan sleutelen kan je soms echt wel een goede aankoop doen waar je nog jaren plezier van kunt hebben en dan zit je alsnog voor een duppie op de eerste rang.
@nvn1993: goedkoop?
Je zou geld toe mieten krijgen op die meuk die ze verkopen.
@hplh: Wat een scherp en goed onderbouwde uitspraak…………….. Ik zal ze gelijk een email sturen of ze mij de Phaeton cadeau willen geven en mij nog wat zakgeld willen geven voor mijn moeite
@nvn1993: kan je gerust proberen.
Alleen niet achteraf gaan zeiken als ze akkoord gaan.
@hplh: moeten
@hplh: ze kopen vooral partijjen tegelijk op.
@nvn1993: wees reëel, ook de gemiddelde dealer weet niet wat voor bagger hij als inruiler binnenhaalt. Als ie ‘m zelf in onderhoud heeft gehad, is er nog enige historie bekend en anders wordt het gokken. Daarom doen ze oudere auto’s ook meteen van de hand aan een snelle handelaar. Toen ik mijn auto kocht (6 jaar oud, 100.000km en met garantie), was het een door die dealer onderhouden auto. Desalniettemin heeft ie behoorlijk wat onder garantie moeten vervangen en is hij er het schip mee ingegaan.
Nee.
Véél te duur.
Vergeet niet de extra bijdrage voor de velgen, blijft toch het meest besproken autobedrijf van Autoblog.
@moondustfocus: eerste zinnetje…
Zal waarschijnlijk nog nooit van het woord ‘onderhoud’ gehoord hebben.
@autoliefhebbertje: “doe mij maar een kleine beurt, die is de laatste keer zo goed bevallen”
Als je anno 2016 nog steeds een auto koopt bij Jetcars, dan ben je niet helemaal goed bij je paasei…
@barbro: Dat jij het dan nog een auto durft te noemen
@moondustfocus: ik zou het wel anders willen noemen, maar dat maakt voor de belastingdienst niets uit
@barbro: hoezo? Beetje kenner kent de kwaaltjes van de auto’s en kan ze er zo uit filteren. Kun je superkoopjes doen daar, en als je geen kennis hebt gigantisch het schip in gaan. Voor een vriendin daar voor 1000€ een 206je gehaald, met 170000km ervaring. Heeft nu in 3 jaar 45000km extra ervaring met alleen een nieuwe distri+remblokken en 2x standaard onderhoud. Totaal kosten: 1600 euro voor auto en onderhoud. Prima auto.
@peug206: een beetje kenner kent idd de kwaaltjes. Dat laat echter onverlet dat ook (voor een kenner) sprake kan zijn van verborgen gebreken die uiteindelijk vervelend kunnen uitpakken.
@barbro: thuis kopen wij nooit een auto zonder onder de kap te kijken…. gewoon een brug huren en je kunt jezelf uitleven…
@peug206: jet cars : alleen voor sleutelaars . Leuke slogan . Misschien moeten ze daarmee adverteren ipv velgen kosten 5 tientjes.
@peug206: tuurlijk kan je best een goede koop doen daar.
Alleen gun ik ze de handel niet.
En daar zouden meer mensen zo over moeten denken.
Dan hebben ze geen bestaansrecht meer.
Als ze zelfs bij “de beruchte Rotterdamse autogarage met de herkenbare tegelvloer” geen nieuwe APK geven dan weet je wel dat het mis is
Zal het laatste wel zijn, want Rotterdams beruchtste autoverkoper
Aangezien in het artikel over de wielen al genoeg gezegd is moet je misschien ook bijbetalen voor de eigendomspapieren???? 10k ofzo? Of breng ik jetcars nou op ideeen
Zal wel een omgekatte Passat zijn.
@harrie: dat was het fabriek af al
Mooi voor de export!??
Ik pas
” Zelfs de slechtste auto handelaar verkoopt soms iets goeds ” – Rooie Jan autohandekaar in ruste.
Dus ja, ik durf hier vier mille op stuk te slaan, ik bedoel meer dan vier mille kun je hier niet aan verliezen, terwijl de vorige eigenaren een pak meer hebben afgeschreven.
@desjonnies: precies. Kijken, gezonde verstand gebruiken, wat achter houden voor de reparaties die ongetwijfeld komen en je hebt een mooie wagen. En zoals je zegt, voor meer dan €4000 kun je niet de boot in gaan
@desjonnies: jij snapt het!
Jet Cars! !
Wat valt hier aan te durven?

Tegen een kleine bijbetaling krijg je bij deze aanbieder zelfs garantie. Met voorwaarden die niet veel onderdoen voor de originele PON ‘fabrieksgarantie’.
@moveyourmind: Sterker nog, de voorwaarden bij JetCars zijn een stuk gunstiger en coulanter!
@e1000bmw523i: Jet Cars is zelfs hofleverancier…

Weliswaar van het autokerkhof, maar toch, ze zijn het maar mooi.
@moveyourmind: komt u voor garantie? Dan zijn we op vakantie. Naar Turkije uiteraard.
Het is wel een beetje spannend zegmaar.
JETCARS… Niks mis mee, zeer betrouwbaar en kundig bedrijf!
@josvanrey: we hebben een werknemer in ons midden!
@bierbuik: sterker nog.. 5 x verkozen tot medewerker van de maand.
@bierbuik: nee dan zou het iets gebrekkiger Nederlands moeten zijn.
Ondanks dat JC een witwasserij is, hebben ze toegegeven vaak geinig spul ertussen staan.. op papier.
Dat gezegd hebbende, vind ik niet dat een kritisch en bij wijlen heerlijk cynisch platform als autoblog.nl deze firma een digitale letter moet gunnen door advertenties van ze ‘plaatsen’ ..
@thearchitect: Onder het motto “alle reclame is goeie reclame”?

Kweenie. De naam blijft dan wel plakken, maar wil er nog iemand daar naartoe? Met alles dat geweten is? Ik ga sowieso niet, want Belg, maar de afzetter die mijn zus een Corolla verkocht die gemaakt is uit drie Corolla’s, die gaat mij toch ook niet als klant zien. En zijn naam weet ik ook nog maar al te goed…
@Esprit_de_Flandre: 3 Corolla’s voor de prijs van 1! Top toch?
@thearchitect: het is tenminste een eerlijk bedrijf. Alles daar schreeuwt dat je een gok koopt. Kunnen een hoop bedrijven van leren!
@lekbak: Mijn vrouw vindt mij ook altijd erg eerlijk. Wil niet zeggen dat dat per definitie iets goeds is…. ;)
Apk is net een week verlopen en deze importbak heeft maar liefst 11 eigenaren gehad.. zullen de auto steeds vóór groot onderhoud hebben doorverkocht. Nein danke.
Volkswagen Phaeton kom je wel vaker tegen voor zulke lage bedragen, wel hebben de meeste de 300.000 al gepasseerd, wat geen probleem moet zijn, de motoren waren erg lui, behalve de V6 diesel, die was te zwak voor dit slagschip. De V10 diesel is dan een pareltje als bijtellingstopper voor ondernemers.

Wat is er mis met jetcars? Lijkt me een prima bedrag… en 50 euro voor de velgen is een koopje!
@maferick74: die mij dan alleen die velgen maar!
Als zij een auto hebben die mij aanstaat dan koop ik daar gewoon. Ik heb ogen en oren gekregen om dat ding te bekijken. Is het wat dan koop ik het. Alle handelaren zijn link, bij jetcars al
@lekbak: bij jetcars ligt het er alleen wat dikker op.
Zie aflevering Rambam maar eens terug op youtube… Oplichterspraktijken daar, maar wellichtndoen ze ook wel eens iets goeds. Het kan… Ik zou de gok niet wagen om ooit daar iets aan te schaffen.
Als je die bruine vloer ziet weet ik al genoeg. heerlijk ook die garantie, vanaf 50 euro p/maand hahaha
Ik zie de showroom al
Voor 1 mille meer heb je een v10 diesel met 180k op de klok en een 4 persoons uitvoering. Lekker luxe dus. Vergeet deze :-)
Heeft autoblog.nl soms een deal met Marktplaats? Want waarom zou je nu vrijwillig reclame willen maken voor JetCars, die een advertentie gezet heeft op Marktplaats? Volgens mij doe je dat alleen als je geen keuze hebt. Zo kun je als bedrijf soms ethisch in de knoop komen te zitten, als contracten zijn getekend en het om geld gaat. Maar misschien gaat brood op de plank voor en misschien is dat begrijpelijk.
@meridian:

Yep .. Voor 3X per week marktplaats onder de aandacht brengen ..
Autoblog is net als marktplaats een commercieel bedrijf ..
Hoop dat ze beide iets aan mij verdienen .. Gun het ze van harte ..
Wat gebeurt er wanneer je die 100 euro velgen optie niet neemt? Krijg je dan andere velgen? Stalen 14 inch wieltjes of gewoon zonder wielen op bakstenen?
Ik heb het idee dat deze auto beter is dan wij denken.. een type auto als dit trekt toch bepaalde mensen aan… of simpel gezegd, Hans en Kees kopen een Pheaton en onderhouden hem ook… Ismail, Youssef kopen een A8 en onderhouden hem niet, die wissen de foutmeldingen en trekken de lampjes uit het dashboard
@timd: Dat lijken mij geen verstandige aannames. Hans en Kees zijn helemaal niet altijd te vertrouwen. Volg je het nieuws niet over al die bankschandalen, frauderende autofabrikanten en belasting ontwijkende multinationals? Die worden allemaal geleid door Hansen en Kezen.
Same old story, elke maand een artikel met alweer de goedkoopste afgeschreven bak…….bij JC.

Nou wat een verrassing…….het maakt niet echt uit wat je zoekt, de goedkoopste Alfa tot aan Volvo en alles er tussen staat gewoon in Rotterdam……

Wat leuk zou zijn als autoblog deze auto zou meenemen en even vakkundig op een brug zou zetten…..dan weten we gelijk hoe slecht of goed deze in werkelijkheid is.
@slickrick: een autoblog special!
Nah, zitten de velgen erbij of komt er nog 50 euro boven op?
Jet cars zo wordt zelfs een VW nog een spannende auto.

Overigens wel een mooie auto, zelf zou ik voor een ouder type A8 gaan maar een Pheaton zou ik zeker overwegen.
Altijd dat gezeur over Jetcars. Luister niemand dwingt je daar om een auto te kopen. Als ze zo slecht zijn, hoe kan het dat ze maar groter en groter worden. Ga maar eens een auto kopen in Apeldoorn. Kan je zien hoeveel louche autoverkopers daar zitten.
@dillinger2016: Je bent de ideale JetCars klant.
Prima auto voor the garbage run :-)
Ik heb dese maand nog een phaeton gehad. Mooie bakken :-)
Het is gewoon dat Jetcars blindelings inkoopt en met een bepaalde winstmarge weer verkoopt.
En geloof me hier kunnen echt pareltjes ertussen zitten waarbij de oude eigenaar bijvoorbeeld alles goed heeft onderhouden.
Om maar een voorbeeld te noemen: Me vader had een S-Klasse W220 S430 bij een betrouwbare garage gekocht met een km stand van 130.000km (Wij waren 2e eigenaar). Alleen jammer genoeg om de maand ging er wel iets mis. Collega van me vader had precies zelfde model ook met ongeveer dezelfde km stand waarbij de auto nooit om onderhoud vroeg.

Dus mensen we moeten ook beetje geluk ermee hebben. Kijk naar je eigen auto` s die je tot nu toe heb gehad met de onverwachte problemen die je wellicht hebt meegemaakt.
Nog iets te prijzig, maar over nog een paar jaar haal je alle Phaetons voor dit geld op en eigenlijk moet ik er dan wel één hebben voor de grap. Eén van de meest ondergewaardeerde auto’s volgens mij.
Ik vraag me toch af, als je daar een auto koopt, maar wel van te voren door een aankoopkeuring laat uitvoeren en verder geen garantie neemt zodat ze je ook daar niet op kunnen naaien, waarom zou je daar niet kopen? Je moet er niet blind in stappen, maar als je er gewoon van te voren vanuit gaat dat ze je willen naaien, dan kan je je daar toch tegen wapenen?
@meridian. En jij bent een ideaal voorbeeld van deze maatschappij. Blind en met vooroordelen. Kijk eens op de handelssite. Er worden ALLEEN negatieve geluiden geuit. Er worden wellicht honderden autos verkocht en daar kunnen foute autos tussenzitten. Maar dat koop je ook bij bovag garages (foute autos). Daar betaal je de volle pond MET garantie en bij Jetcars de laagste prijs ZONDER garantie en niet meer huilen graag.
En over 5000km gaat de automaatbak kapot en kun je nog een keer hetzelfde bedrag betalen
nou nou jet car fans zijn weer aanwezig hier zie ik dat gaat de goede kant op haah

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).