Eerste Europese Brabus Widestar is Nederlands

Auteur: , 36 Reacties

Bovenaan de lijst 'dingen die je niet graag in je binnenspiegel ziet' staat deze Brabus Widestar.

Sommige dingen veranderen niet omdat ze niet moeten veranderen. We begrijpen bij sommige opvolgers van auto’s dat ze met de tijd mee moeten. Ja, een BMW 1 Serie met FWD is niet zoals liefhebbers het graag zien, maar soms moeten dit soort veranderingen. Wat dat betreft heeft Mercedes het met de G-Klasse wel goed begrepen. Ja, het sponzige rijgedrag moest aangepakt worden. Ja, het interieur kon nodig een makeover gebruiken. De vierkante styling die de auto al 40(!) jaar hanteert, daar moet je afblijven. Enkel de LED-lampen zijn anders, en al het plaatwerk is wel degelijk nieuw. Het design is echter nog net zo hoekig en karakteristiek als altijd.

Wat niet voorkomen kan worden is het handtasjes-gehalte. Daar de G bedoeld is als rasechte terreinauto, is het steeds meer een stoere auto die voetballers voor de Louis Vuitton-winkel kunnen zetten. Als je helemaal een stoere jongen bent, dan stuur je hem even langs een tuner die er iets nog exclusievers en dikkers van maakt. Wie die behoefte goed heeft begrepen is Brabus. Toen de nieuwe G-Klasse op de markt kwam, waren de jongens uit Bottrop er als de kippen bij. Ook toen de nieuwe AMG G63 uitkwam, was het werk van Brabus de G700 Widestar. Het duurde even voordat de nieuwe Widestar officieel geleverd werd, maar het is zo ver. De primeur komt uit ons eigen land.

Custom Dreams Widestar

Het is tuner/customizer Custom Dreams die de eerste Widestar binnen kreeg. Naast het standaardpakket wat al niet mals is, gooide Custom Dreams er nog een eigen sausje overheen. Het is je misschien al opgevallen dat de meeste Brabussen (Brabi?) zwart of wit zijn, Brabus zelf bekent niet vaak kleur. Custom Dreams heeft de auto bruin gemaakt. Verder zijn de upgrades van Brabus zelf, wat betekent dat de auto nu 700 pk en 950 Nm koppel heeft. Samen met natuurlijk de krankzinnig klinkende Brabus-uitlaatset. De auto sprint in 4,3 seconden naar de 100 km/u. Best snel voor zo’n zeecontainer.

De auto is gebouwd voor mega-concern Stern, maar daar zal hij binnenkort niet te vinden zijn. De auto is inmiddels namelijk afgeleverd bij de eigenaar. Hoeveel het beest heeft gekost, dat is niet duidelijk.

Brabus Widestar36 reacties

Moon them up, let”s get this crypto.

Ja sorry word enthousiast bij het zien van het bitcoin logo.
@intiemgeschoren: mijn lief reageerde laatst heel enthousiast op een auto die nogal fout gepimpt was met een grote B in de grille; “He dat was een Brabus toch? Heb ik goed onthouden he?”
“Nee schat dat was een Q7 met een Bitcoin-logo erop, driemaal raden hoe hij die auto heeft betaald, maar goeie poging!”
@gulli: hahaha, geweldig!!!

Bitcoins zijn ook mijn vriendjes (cryptotrader). Ik heb mijn meest recente auto ook gekocht met een klein deel van het rendement van de laatste paar maanden.
WAT EEN VERSCHRIKKELIJK GEDROCHT. PLASTIC FANTASTIC!
@quinn: carbon neem ik aan
@rolov: waar denk je dat de p voor staat in cfrp?
@quinn: waarom nou in caps-lock?
De velgen zijn voor de grap… toch?
wansmaak woensdag is vroeg….
eerste v europa?? eerste rijd allang in Marbella in het wit. Eigenaar is een zweed ( Henrik ) en bekende van oa Jon Olsson. in zijn vlog dik mnd geleden was deze al te zien toen hij instapte en wegreed bij zijn eigen beachclub aldaar.
@hassebas: maar wat ik mij dan afvraag.. hoe weet jij dit?
@lekkaah: JijBuis (YouTube)
@lekkaah: begrijpend lezen is misschien moeilijk met deze warmte. lees mijn tekst en zie daar je antwoord
@hassebas: nou… Ik wil niet al te vervelend doen, maar als er geen hoofdletters gebruikt worden en allemaal afkortingen erin staan is het ook lastig lezen inderdaad. Ik zal wel een azijnzeiker zijn…
@mar10us: welke hoofdletters en afkortingen? tot op heden geen gebruikt die vreemd zijn. vertel..
@hassebas: Niet zijn beachclub, maar een punt heb je wel.
@basteeld: thierry jacobs en henrik zijn eigenaren als ik me niet vergis van de ocean beach club ;) enige beach club zo ong die niet aan het strand ligt. zoals de harbour in rotterdam haha
@hassebas: de Harbour club in Rotterdam lift dan wel weer in het Scheepvaartkwartier, dus dat is niet zo gek denk ik.
@hassebas: ik ben er eveneens vrij zeker van dat dit niet de eerste is in Europa. De 700 is vorig voorgesteld en de 800 in februari dit jaar. Beide zijn al gespot, ook in Europa.
Die Hendrik lijkt geen 700 te hebben, maar alleen de Tupperware opsmuk van Brabus. Nergens komt een rode 700(of 800) badge terug.
Auto is ook al verkocht. Zie ook artikel op de facebook pagina van Stern Auto
https://www.facebook.com/sternauto/posts/2080614752060424
@carspotterjeroen: en is fabrieks-af matbruin
@carspotterjeroen: is in opdracht van de klant gebouwd, was dus al verkocht voor die gebouwd was 😅
dit kost ie in het blauw in duitsland; die er ook al ruim een week staat. ook al eerder en in europa ;)

https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=272987775&utm_source=com.apple.UIKit.activity.CopyToPasteboard&utm_medium=ios
Ik weet niet of bij mij de midlife aanbelt; ik vind dit eigenlijk wel gaaf, ook die Maybacheske putdeksels
Mijn hemel wat een protserigheid. Alle charme van een ‘echte’ G-klasse is hier vakkundig uit- en afgesloopt.

Deze staat niet alleen hoog in het lijstje ‘dingen die ik niet in mijn binnenspiegel wil zien’, hij komt ook met stip binnen in de lijst ‘dingen die ik überhaupt niet wil zien’. Nèt onder ‘een gezwel op mijn balzak’, maar niet heel ver daaronder.
@vaakbenjetebang: Ik wil best een Brabus G700 onder mijn balzak.
“Vrij duur” = 110% nietszeggend. Ik krijg pijn aan de binnenkant van mijn ogen wanneer ik zulke creaties zie.
‘Bovenaan de lijst ‘dingen die je niet graag ziet’ staat deze Brabus Widestar.’ Fixed that for you. Wat een lelijk hok.
Dus bij Custom Dreams dachten ze: laten we een schijtbruine tint doen…
150pk en een berg koppel te weinig vergeleken de vorige,, gemiste kans🤪🙃
Je zou er zelf een wide * van krijgen…
He bah. De ledbalk verwerkt in het dak is wel gaaf, de rest is wel echt heel erg lelijk.
Misschien is het niet de eerste in Europa, het is zeker de eerste in Purmerend (waar Custom Dreams zit en ik gelukkig sinds kort niet meer woon).
Zal goed passen bij het volk dat daar rondloopt.
@ghengiskhan: eigenaar van deze woont niet in Purmerend maar in ‘t Gooi. Ga vooral lekker eten aldaar bij de Gouden Kroon, dan koopt ie volgend jaar ws weer een dikke Mercedes ;-)
@ghost: wellicht, maar het bedrijf zit in Purmerend.
Dit is nou echte stijlvolle gave bak, ook die kleur!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).