Eindelijk keert Subaru terug op onverhard

Auteur: , 16 Reacties

Eindelijk zien we weer een blauw voertuig met gele sterren dwars gaan. Dat hoort gewoon zo.

Er zijn veel merken die hun imago hebben weten te versterken door (succesvol) deel te nemen aan de rallysport: Ford, Lancia en natuurlijk Audi. Er zijn ook merken die eigenlijk en alleen hun imago te danken hebben aan de rallysport, namelijk Mitsubishi en Subaru.

Een lange tijd was er een hevige strijd tussen de Lancer Evolution en Impreza STI. Sinds het verscheiden van de Lancer Evolution is de Japanse strijdbijl begraven en heeft Subaur het rijk alleen. Maar ondanks dat er wereldwijd nog steeds Subaru’s aan de starts verschijnen, is het merk al meer dan 10 jaar gelden uitgestapt. Maar we hebben goed nieuws, want Subaru is weer helemaal terug op het onverhard!

Subaru Crosstrek Baja '19

Het merk presenteert namelijk de Subaru Crosstrek. Eerlijk is eerlijk, ondanks de naam lijkt de auto niet echt iets op wat we in een Subaru showroom aantreffen. Het is een zogenaamde ‘Desert Racer’. De auto wordt in samenwerking met Crawford Performance en Grabowski Brothers Racing gebouwd. De auto valt in het ‘Class 5 Unlimited’ categorie. Subaru doet een duit in et zakje met de aandrijving, want de auto wordt aangedreven door een viercilinder boxer van merk met de Pleiaden in hun logo.

Subaru Crosstrek Baja '19

De motor heeft een slagvolume van 2.5 liter en is voor de verandering níet voorzien van een turbocompressor. Crawford Performance wist er desalniettemin meer dan 300 pk uit te peuteren. De auto verschijnt dit jaar aan de start van de Baja 500, een van de zwaarste rally’s die er zijn, op de Baja 1000 na. En Dakar natuurlijk. Dat Subaru zich nu bemoeit met Baja woestijnraces is niet heel erg vreemd. Ondanks dat de samenwerking erg jong is, maakte veel privé teams al gebruik van Subaru boxermotoren.16 reacties

Ziet er gaaf uit
Dit is zo ontzettend gaaf. Ik denk echt dat door die livery de coureur nog harder gaat! Al die heritage die speelt zeker mentaal een rol.
@acakoning: denk het niet, de coureur zal de wagen ook niet zelf detailen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Lijkt wel een beetje op Pleo plus zo.. Net zo veel Subaru als de rb14 Aston martin is.
Zelfs de velgen lijken goud. Goed bezig!
Naar de huidige maatstaven klinkt 300 pk uit een 2,5 liter viercilinder met turbocompressor niet als iets heel spectaculairs. Ik ben dan ook wel benieuwd naar wat voor een rallyauto veel belangrijker is: hoeveel koppel zou dit blok kunnen genereren.
@RRRobert: zonder turbo. Staat in de tekst.
@isn1981: ah, my bad, ik had over het woordje ‘niet’ heen gelezen. Het zal de warmte zijn geweest.
@RRRobert: haha ik had er ook eerst overheen gelezen tot dat jij zei 300pk. Dacht dat is inderdaad best weinig. Zal wel de warmte zijn inderdaad.
@isn1981: Werkt denk ik prima toch. Redelijk licht oa en zolang je tractie hebt maken die pk’s niet zo veel meer uit. Kijk maar naar wrc auto’s. Die zullen een wrx ook wel zoek rijden op een normale stage.
@fmgarcia: ja, komt door meer geavanceerde ophanging maar ook dat een WRC motor veel meer koppel levert en dan ook nog eens van bijna stationair naar maximaal toerental.
Ruig project
Hiermee woon werk verkeer doen. Sta je in de file op de a4, ga je gewoon via het weiland erlangs. ;)
Wat een gave headerfoto!
Wat een dik apparaat zeg. Weet er iemand waar/of Baja wordt uitgezonden? Doet Ziggo dat toevallig of dien je daarvoor ergens een stream te vinden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).