Deze briljante alleskunner ga jij toch niet kopen

Auteur: , 45 Reacties

Jullie deden het immers al niet de afgelopen jaren.

Broccoli. Het is heel erg goed voor je, maar bijna niemand gaat het vrijwillig eten. Het is verstandig en precies wat je nodig hebt van voedsel. Mits correct beried is het absoluut niet verkeerd. De verstandige keuze is immers nooit een leuke keuze. Althans, in veel gevallen.

In principe beantwoord de Subaru Outback namelijk aan al je eisen die je kunt stellen. Natuurlijk, het is een verhoogde Legacy met plastic bumpers. Maar ergens in die transitie wordt het méér dan dat. De Outback was voor Nederland té verstandig, slechts een handjevol mensen ziet jaarlijks in dat de iets hogere brandstofkosten bij de werkplaats dubbel en dwars terugverdiend worden.

Subaru Outback '19

Op Outback gaat al mee sinds 1993 (toen nog Legacy) Outback en Subaru heeft zojuist de doeken getrokken van alweer de zesde generatie. Uiteraard is de auto gebaseerd op de eveneens net nieuwe Legacy, maar staat de Outback hoger op zijn wielen: de bodemspeling bedraagt 22 centimeter. Veel crossovers en SUV’s in deze klasse hebben inschakelbare vierwielaandrijving middels een Haldex-koppeling. Zo niet de Outback, die heeft namelijk permanente vierwielaandrijving. Op onverhard kun je nog wat stunts uithalen. Natuurlijk niet op Suzuki Jimmy niveau, maar een beetje Volvo XC60 kun je wel voor schut zetten.

Subaru Outback '19

In eerste instantie is deze Outback voor de Verenigde Staten bedoeld. Dat is ook logisch, want daar is de auto mateloos populair. De wegen zijn daar niet altijd in even goede conditie en de afstanden kunnen enorm zijn: iets wat de gemiddelde Amerikaan wel kan waarderen. Er zijn twee motoren leverbaar, uiteraard in boxer-opstelling. Het begint met een 2.5 met 180 pk en een 2.4 XT met turbo, goed voor 260 pk. In beide gevallen wordt er automatische geschakeld met een CVT.

Subaru Outback '19

Er zijn diverse uitvoeringen: basis, Premium, Limited, Touring en Onyx Edition. Die laatste heeft altijd de turbomotor onder de kap en de extra zwarte accenten. Met de nieuwe Outback pakt Subaru twee grote (voor Europeanen althans) nadelen aan. Met de 2.4 XT motor zullen de prestaties wat beter bij het verbruik passen. Ook heeft het interieur een zeer welkome upgrade gekregen. Hopelijk zal het dit keer een verschil maken. Het is net even wat stoerder en authentieker dan pak ‘m beet een Audi Q3.

Meer lezen? Dit zijn 9 hoogtepunten uit de historie van Subaru’s boxermotor!45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ondergewaardeerde prachtbak
@flippiez06: mee eens! Lekker eigenzinnig. Gewoon een stoer ding. En me 260pk kom je vrij weinig te kort..
Serieus 22 centimeter hoger dan een reguliere (als in: 22 centimeter meer bodemvrijheid)? Dat is eigenlijk woest veel, ik zie het er niet aan af…
@vaakbenjetebang: Bodemvrijheid van de Outback is 22 cm, en die van de Legacy 15 cm.
@creaminator: Op het oog is het inderdaad die orde van grootte (ergens tussen de 5 en 10 centimeter hoger dan een reguliere Legacy), dan zal het inderdaad wel zo zitten: 22 centimeter bodemvrijheid in plaats van verhoging.
Op de foto’s lijkt hij eerder 22mm hoger, niet 22cm.
@miata93: Het is maar hoe je de zin leest.
Altijd al een geweldige wagen gevonden.
Lekkere allround bak!
Hoezo? Ik hou van broccoli…
@esprit_de_flandre: precies, met een toppinkje van vers geraspte Parmezaanse kaas en een medium-rare biefstuk ernaast is broccoli prima te nassen.
*vraagt zich af wat er mis is met broccoli * 🤔🤔🤔
@alassad: Broccoli is lekker, maar bij de snackbar kiezen we toch voor friet.
@dutchdriftking: en in een veld groeit geen kroket
Design ondergeschikt aan functie dat zouden meer fabrikanten moeten doen.
@hondafiel: Dat ben ik met je eens, maar in dit geval lijkt het wel haast alsof ze het ding haast bewust lelijker gemaakt hebben dan de functionaliteit dicteert. Nog niet zo erg als de B9 Tribeca destijds, maar hier hang je ook niet echt een poster van aan de muur, zeg maar. De techniek verdient beter.
MWa alleskunner? Dit gaat echt lang niet zo lekker door de bocht als bv een Golf GTI.
@alcantara: Dat zal je nog verbazen. Symmetrical AWD, dit is echt niet zo snel van de weg te krijgen en gaat serieus hard door bochten heen als het moet :-)
Voor in Nederland is die gewone legacy waarop deze is gebaseerd toch echt beter. De bodemvrijheid is hier net zo nuttig als elke andere SUV. Onzin dus.
Typisch zo’n auto die je moet hebben om te begrijpen.
@dutchdriftking: klopt helemaal. Ik heb er een. Fantastisch.
Als de prijs redelijk is, denk ik dat ie stiekem toch aardig goed gaat verkopen.
@chrism: ik denk stiekem en helaas van niet.
@chrism: Klopt ook. Is het perfecte en relatief betaalbare alternatief voor Volvo. Maar dan met standaard AWD en automaat. Het is jammer dat Subaru slechts een zeer beperkte productbeschikbaarheid heeft voor de NL markt…
De boosdoener is hier in Nederland altijd de prijs. Al is de auto nog zo goed, als hij dezelfde prijsklasse heeft als een “priemiejum” Duitser dan laten ze deze fantastische wagen staan
The best 4 by 4 by far.
22 cm bodemvrijheid is erg netjes!
Ik hou ervan, maar das logisch ik heb er een. Na vele auto’s vooral bijzondere auto’s en soms onverstandige auto’s te hebben gereden, van een oa CX7, BMW120d 3x een v6 Velsatis en een 508RXH etc etc rijd ik een Outback. Dit is echt de beste auto die ik ooit gereden heb. Heerlijke cvt, krachtige motor en vooral subliem op wintersport
@grandvitara: leuk dat je er blij mee bent. Maar wat is nou de meerwaarde tov een gewone legacy stationwagen? In andere landen snap ik het nog wel, maar in Nederland is die bodemvrijheid echt niet nodig. Verder zijn ze technisch gelijk en qua ruimte ook.

Verder wel verfrissend dat het daadwerkelijk een verhoogde stationwagen is. Dan heb je tenminste een normale binnenruimte, en niet zo’n krappe SUV.
@lekbak: de verhoogde versie, de Outback, vind ik gewoon mooier ogen. Daarbij is het wel handig op de wintersport.
@grandvitara: Waar ga jij dan op wintersport? Want ik ga ook ieder jaar (zelfs afgelopen winter tijdens die sneeuwbom in Oostenrijk) en ik heb nog nooit een verhoogde auto of zelfs 4WD nodig gehad. Paar winterbanden en sneeuwkettingen in de kofferbak zijn voldoende.
@berlinetta: Ik heb ook nooit een airbag nodig gehad… dus wat zegt dat dan?
@schuimbekje3: Vind je dat zelf nou een goede vergelijking?
@berlinetta: Obertauern, dagelijks 30 tot 50 cm sneeuw, 5 dagen achtereen. Daar waar de 4 matic, awd Volvo en quarto’s niet meer verder konden. Daar waar de Subaru wel door kon rijden.
Uhm… automatisch schakelen met een CVT?
Dat klinkt tegenstrijdig aan het principe van een continu variabele transmissie…
@clubbtraxx: je hoeft toch niet te koppelen en roeren?
@clubbtraxx: Nee, sommige mensen hebben geen zin het gejank a la Toyota Prius, daarom hebben ze op verzoek ‘nep versnellingen’ geprogrammeerd.
Ik krijg em over een paar weken….😀
@haroldt: review!!! :-) de laatste die ik reed was een 3.6, heerlijke bak, helaas lease ;-(
@schuimbekje3: phoe die is wel heerlijk geweldig
Dat virtueelschakelen werkt goed. Lees voldoende zeker fijn in de bergen.
Nu ook met een interieur wat niet uit 1993 lijkt te stammen! Dat vond ik altijd het grote nadeel van de Legacy/Outback.
@dper4mance: idd. Is binnen niet het modernste. Wel het eyesight systeem. Ed Ed.
@dper4mance: maar dat rudimentaire interieur kraakt nooit en blijft goed. Dit in tegenstelling tot de softtouch interieurs
Suzuki Jimmy?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).