Eíndelijk weer een BMW met een normale grille

Auteur: , 19 Reacties

Het werd tijd.

Het is een jammerlijke trend, die alsmaar groter wordende neusgaten op auto’s van BMW. Het designelement heeft na een schokwekkende periode op conceptauto’s sinds enkele modellen zijn weg gevonden naar productieauto’s. Momenteel staat het toppunt van deze trend in Frankfurt, in de vorm van de BMW Concept 4. Gelukkig zijn er op diezelfde stand ook auto’s te vinden die eenvoudiger verteerbaar zijn.

De BMW Vision M Next, bijvoorbeeld, is een auto die nog relatief normaal ogende nieren heeft. Het is extra goed nieuws dat uitgerekend deze BMW een fatsoenlijke grille heeft, want het gaat om een concept waarop het merk zijn toekomstige sportieve modellen in zekere zin zal baseren.

Het mag geen verrassing heten dat deze BMW relatief kleine nieren heeft. De ontwerpers hebben zich tijdens het ontwikkelingsproces namelijk laten inspireren door de BMW Turbo, evenals de BMW i8.

Overigens, de BMW Vision M Next is geen volledig elektrische auto. Het is een van de weinige “conventionele” wagens op de IAA in Frankfurt. De auto wordt aangedreven door 600 pk sterke combinatie van een viercilinder en een aantal elektromotoren. Meer over de techniek van het studiemodel vind je in dit artikel.19 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Sorry hoor … Welke 4 jarige kleuter is hier aan het ‘kleien’ en vingerverven geslagen? Bij BMW weten ze ook niet meer van gekkigheid wat ze blijkbaar als ‘nieuw en vooruitstrevend’ moeten brengen …. . Er zit geen lijn meer in en ik hoop dat dit niet de voorbode is uit Beieren voor de toekomst, dan wordt het wel erg schraal ….
@autodrome: vind dit juist een relatief cleane design t.o.v. al die chaotische designs tegenwoordig, met talloze vouwen lijnen en frutsels

gooi maar in productie
@autodrome: Jij kent duidelijk het idee van een concept niet…kijk eens naar de verschillende concepten door de jaren heen dan zul je zien dat deze juist enorm meevalt.
“Eíndelijk weer een BMW met een normale grille”
[plaatst de foto’s van de achterzijde vooraan in de galerij]
“BMW Turbo, evenals de BMW i8.”

Ik zie vooral gelijkenissen met de BMW M1, die hele zijkant lijkt wel daarvan overgenomen, en de “achterruit” met de louvres.
@fapfap: Dat vond ik ook. Evenals de BMW logo’s aan de achterzijde. Dit had de M1 ook.
@chimaera: jij bent hier de enige die dat ziet ! Top
Soort Tarraco-grille met een spijl in het midden.
Alles is relatief. Twee jaar geleden zouden we nog hevig geschrokken zijn van deze grille. Nu noemen we dit een “normale” BMW grille..
@mpgc: met deze concept lijken ze ook terug te harken naar de M1 en de Turbo concept car (uit 1972!)
@mpgc: oeps text niet goed gelezen, overbodige post 😳
Bij BMW zijn ze compleet de weg kwijt, het ene gedrocht naar het andere laten ze zien.
@HZW: Dat vind jij😊
De achterzijde doet mij vooral aan de M1 denken….
Een tiental jaar geleden was Peugeot de koning van het anti-design. Met allerhande lelijke hokken tot gevolg. Nu heeft BMW die scepter overgenomen. Benieuwd of en wanneer het hun verkoopcijfers gaat beïnvloeden.
BMW gallardo?
En dat is dan ook meteen het enige “normale” aan deze concept car.
By the way, die nieuw grote grilles van BMW zijn volgens mij niet echt groter dan de singel frame grilles van Audi. Snap daarom ook niet waarom velen daar zo’n punt van maken. Alles went op den duur.
Het design doet een beetje denken aan het Nederlandse project Savage Rivale. Vooral op foto 8.
Leuke is dat het dan weer géén grille is, maar twee acrylraampjes met propellers erop (maar het is géén propeller ons logo! Echt niet! ;-) )

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).