Elon Musk heeft een weddenschap gewonnen

Auteur: , 17 Reacties

Kon ook niet anders na de breuk met Amber natuurlijk.

accu

Immers luidt het gezegde ongelukkig in de liefde, gelukkig in het spel. Maar wat was eigenlijk de inzet van de weddenschap, zul je je wellicht afvragen. Wel, Elon beloofde de Australische deelstaat Zuid-Australië bij het tekenen van het contract op 29 september 2017 dat hij binnen honderd dagen een accu zou leveren met een vermogen van 100 megaWatt en een capaciteit van 129 MWh. Mocht het Tesla niet lukken om dit voor elkaar te boksen, hoefde Zuid-Australië de rekening van omgerekend zo’n 42 miljoen Euro niet te betalen. Gelukkig voor Elon is het echter wel gelukt, want we weten dat hij de nodige liquide middelen wel kan gebruiken.

Musk

Maar is deze prestatie bijzonder? Mjah, best wel, zelfs als we te makkelijke grappen over de vertragingen die de Model 3 heeft opgelopen zo goed als achterwege laten. De lithium-ion accu die Tesla gebouwd heeft is met zijn capaciteit de grootste ter wereld. De accu wordt gevoed door een windmolenpark en slaat overtollige energie op, om die te kunnen gebruiken op een later tijdstip. Hiermee wordt de stroomvoorziening in de regio, die vorig jaar nog met een grote storing te kampen had, stabieler.

Volgens Tesla kan de accu zo’n 30.000 huishoudens tegelijkertijd van energie voorzien. De Amerikanen hebben overigens de hulp van Samsung ingeroepen voor de accucellen in plaats van hun gebruikelijke partner Panasonic. (via apparata.nl)17 reacties

Dit is een dijk van een prestatie voor wat eigenlijk nog een start-up is. Althans, deze tak van Tesla.
Weinig auto, maar wel een knappe prestatie. Sws wel een goede ontwikkeling, opslag van energie. Het kunnen opvangen van pieken van vraag en aanbod word het netwerk een stuk stabieler en efficiënter.
Ik denk dat het dus echt wel vet is om korte ritten met zo’n ding te rijden. Het nieuwe is niet snel van zoiets gaafs af. Ben het wel met jullie eens dat het best dom is om er een steriel hokje van te maken. Waar moet je in godsnaam de platen met de namen van je kinderen,vrouw ,hond en oma neerzetten. Prutswerk!
@fmgarcia: tuK.. Teslablogapp heel onoverzichtelijk.
Home batteries van Panasonic ( Tesla ), ik juich het toe, de toekomst om je af te koppelen van het dure elektriciteitsnetwerk.Alvast in BE, waar 65 % van de factuur ingeboekt wordt door de “distributeur” IMEA/EANDIS
Het is ook laatste die de factuurprijs de laatste 5 jaar bij ons maal factor twee heeft doen stijgen.
Gaat bij ons nogal een schok geven, geen belasting meer innen is een ramp voor de gemeentes die met 229 aandeelhouder zijn van bovenstaande. Je kan je al voorstellen dat ze daar een stokje willen voorsteken.
@dwfc: hier in NL zijn ze goed in energiebelastingen (en wordt reeds met het huidige nieuwe kabinet verhoogt)
@lekkaah: ik woon in een vrijstaand huis en heb zonnepanelen.Tis me nu nog te duur en de oplaadcapaciteit moet hoger zodat ik later ook de EV wagen kan opladen.. Denk nu niet dat jullie alleen de pineut zijn, dit is bij ons de heilige koe zoals jullie schandalige bpn. Ik heb de vraag al schriftelijk gesteld aan de netwerkbeheerder, maar ik mag me niet afkoppelen van het netwerk. Sterk hé, wil ik eens de groene jongen uithangen en dan mag het niet …
@dwfc: tijdje niet betalen koppelen ze je zo af😉
@kobus1967: dan krijg je een verplichte budget meter aangesmeerd waarbij je nog meer miserie krijgt. Het is en blijft belgie, geld proberen af te pakken waar ze maar kunnen. En dan durven te zeggen dat armoede stijgt, is nie moeilijk als je voor alles een nieuwe/duurdere belastingen uitbrengt.
@acizane80: met een verplichte (te dure) leverancier en een prepaid kaart die je als een schooier moet opladen. Een budgetmeter duwt je idd nog veel verder in de miserie.
@lekkaah: belasting stijgt inderdaad maar de energiebelasting teruggave is in NL hoger dan vaste kosten voor de aansluiting. Als je met zonnepanelen nul verbruik hebt over een jaar gerekend krijg je dus geld toe.
Die Amber referenties worden oud. En zo zie je maar: die Elon is gewoon een held. Op naar een betere toekomst.
Ps. ga mijn S 85D inruilen op een S 100D!
@stfu: gaaf!!
@stfu: nice upgrade!
@stfu: Het artikel mag ook iets negatiever, vind dit maar niks.

Zonder gekheid, congratz met de 100D! Hoe heb je hem geconfigureerd?
@stfu: stfu! Einde looptijd of vroegtijdige swap?
Ik denk dat we er allemaal naast zitten met de elektrische auto’s. Het is onmogelijke om zoveel accu’s te maken voor iedereen(denk ook aan vervuiling). Waarom worden de mensen nou niet eens wakker en werk aan de waterstof auto, trein, vrachtwagen enz…. Dit werkt al 40 jaar, maar je hoort er niemand over. Raarrrrrrrr

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).