Elon Musk naar haters: koop gewoon aandelen Ford!

Auteur: , 22 Reacties

Elon heeft het weer niet kunnen laten om Twitter op te zoeken en wat criticasters de mond te snoeren.

Elon

Elon slaat weer wild om zich heen op Twitter om zijn toko te verdedigen tegen haters weldenkende mensen die kritische noten plaatsen omtrent zijn bedrijf. Dit keer gaat het niet om de producten zelf, maar om de manier waarop de beslissingsstructuur van Tesla in elkaar steekt. Een zwik investeerders gaf eerder deze week aan dat zij graag zouden zien dat Tesla onafhankelijke mensen aanstelt in de hoogste regionen van het bedrijf.

“We expect that as companies make the transition to publicly-traded status, the governance structures and practices in place at the time of the IPO [Initial Public Offering] will evolve to align with the company’s changing strategy. However, Tesla’s seven-member board is largely unchanged from it’s pre-IPO days.”

In Tesla’s board zitten momenteel onder andere Kimbal Musk en Brad Buss. Kimbal is de broer van Elon en Brad een mattie van Elon die eerder CFO was bij SolarCity Corp. Tesla nam dat bedrijf vorig jaar over.

Gerelateerd of niet, gisteren zakte één dag na deze notie van de investeerders de beurskoers van Tesla met vier procent naar 296,84 Dollar. Dat betekent dat Tesla op dit moment níet meer de meest waardevolle Amerikaanse autofabrikant is. Tesla was naast Ford ook GM even voorbijgeschoten qua waarde, maar nu is GM technisch gezien weer meer waard dan de elektro-koning.

Zoals we eerder gezien hebben, stak de kritiek Elon kennelijk, want hij reageerde stekelig. Op Twitter gooide hij er deze Tweet uit in reactie op het desbetreffende persbericht van Reuters:

Twitter

De cynische Tweet is niet alleen een referentie naar het feit dat Tesla nu meer waard is dan Ford, maar vooral ook naar het feit dat de familie Ford met behulp van een speciale klasse aandelen met stemrecht de controle houdt over de koers van de fabrikant.

Desalniettemin kwam niet veel later de meer inhoudelijke reactie dat Tesla al bezig is met het aantrekken van extra topmanagers. Elon kan het echter niet nalaten te benadrukken dat dit niks nakkes nada te maken heeft met de wensen van het groepje investeerders.

board-members

Oké, oké, ik zet die vuilnisbak wel aan de straat. Maar NIET omdat jij het zegt!22 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Opzich lijkt het wat onvolwassen reactie. Maar aan de andere kant heeft hij gewoon gelijk. Je kunt lekker Ford aandelen kopen waarbij je meer invloed kan hebben als investeerder, mooi toch?
Tesla is gewoon een eigenwijs bedrijf, en ik snap dat je meer invloed zou willen als investeerder. Maar als ze niet zo verdomde eigenwijs waren, waren ze allang niet meer zo ver gekomen.
En tja, er zijn al genoeg bedrijven die graag belangen van investeerders behartigen. Zo worden wel vaker leuke of innovatieve dingen (lees: concept cars) afgeschoten door boekhouders. Tja, Tesla is toch wat anders.
@fanboy: de gein is dus blijkbaar dat Ford ook nog veel beïnvloed word door de familie Ford.
@lekbak: Het is (en je mag mij dan fanboy gaan noemen, m’n rug is breed genoeg :-) ) dubbel leuk; Hij geeft aan dat je ook Ford kunt kopen ( gerelateerd aandeel: zelfde sector) maar waar dus de zelfde kritiek gegeven kan worden…. maar daar bovenop geeft hij óók nog eens aan dat je dús óók vrij bent om je pegels elders te besteden.

Nu, als ik iemand geld leen (want dat is investeren) en ik spreek af dat ik er rendement betaling uit zal ontvangen, dan mág je enige inbreng geven.. máár de vraag óf diegene waaraan je dat geld uitleent ook echt iets doet met jouw inbreng?.. Dan moet je wel héúl véúl aandelen bezitten.

Achja. Wie ben ik. *geen aandelen van Tesla bezittende, en ook niet van Ford trouwens*
@postzegel: Dat is niet investeren maar beleggen. Dat zijn in de Nederlandse taal twee verschillende dingen.
@1audi1: geld lenen en beleggen zijn ook twee verschillende zaken.
@lebeaunl: precies
Elon, koop anders eens een goed zittend pak.
@rickb: Dat kun je de man niet aanrekenen, hij is namelijk erg goed ingeburgerd in de VS
@rickb: Ik heb niet het idee dat elon veel geeft om zijn kleding. Je ziet ook veel interviews zonder pak. Het blijft tenslotte een engineer en geen business man
@evian: helaas. Hij is een zakenman. Zijn functietitel is immers CEO. Ik bij foto’s van een Goldenes Lenkrad uitreiking wel eens foto’s gezien van Musk tussen andere kopstukken uit de autoindustrie. De man ziet er in zo’n kostuum zo hulpeloos uit. Hij weet niet hoe hij het moet dragen, voelt er zich niet lekker in. Of een zakenman nou persee een kostuum moet dragen, of alleen degenen die de dingen mooier willen voorstellen dan ze zijn, dat is een heel andere discussie.
@mashell: 80% van zijn tijd besteed hij aan ‘engineering’. Dus helaas, een zakenman? En wat boeit het… als het jezelf niks boeit.
@mashell: In driebergen vinden ze van wel.
We hebben meer van dit soort ondernemers nodig. Je mag m een lul vinden (en zelfs op zijn twitter zetten, of hoe dat ook werkt), maar hij heeft wel ballen en hij gaat met zn tijd mee.
Tesla is flink overgewaardeerd en Elon Musk zal dat zelf ook wel vinden. En waarom? Als je, wat er in de pijplijn zit, op de meest rooskleurige manier waardeert en er vanuit gaat dat er geen concurrentie komt, kan je net aan bij deze waardering komen.
Dus ja, ik snap wat een aandeelhouders zeggen; want dat kan goed zijn voor ze zekerheid binnen t bedrijf, maar ik snap ook Elon.
Ik vraag me af trouwens af wat er zou gebeuren als Elon zelf zijn laatste (wat is het, 22%) van de Tesla aandelen zou verkopen (8.5 miljard is dat waard).
Wanneer zal de zeepbel Tesla knappen ?
@bofkont: Tesla is geen zeepbel, de beurskoers daarentegen bevat wel veel lucht.
@bofkont: Wanneer stoppen mensen met dit te roepen?

Het is bijna hetzelfde als mensen die in de jaren 90 dachten dat Internet maar een hype was en snel zou overgaan.
via Android app
@bofkont: waarom denk je dat? Het is een jong bedrijf dat enorm is gegroeid al een vaste plek heeft in de autobranche en wordt alleen maar groter. Aandelen hebben ook nog nooit zo hoog gestaan en ze zijn al volop accu’s aan het leveren voor energieopslag. Dit kan je nog altijd beter afvragen bij een merk als Subaru, Opel of andere merken die al 17 jaar (Opel) verlies maken of niet met hun tijd meegaan (Subaru)
@stfu: Tesla heeft ook niet anders verlies gemaakt alle kwartalen, 2.9 miljard in totaal nu.
Mijn vermoeden is dat wanneer de grote merken ook echt instappen in de EV gekte dat het wel eens snel voorbij kan zijn met tesla.
@bofkont: met tesla als autofabrikant waarschijnlijk wel. Maar met de Tesla tankstations zeker niet, de waarde van Tesla zit in het supercharger concept en netwerk.
Ze moeten niet zo huilen
Toch verbazingwekkend, dat Musk na hetgeen-ie tot dusverre al bereikt heeft nog steeds over een Calimero-complex (b)lijkt te beschikken. Anders plaats je zo’n tweet niet.
Elon Musk is er indertijd bij X.com/Paypal op smerige wijze uit gewerkt. Daarnaast wil hij de controle houden omdat Tesla onderdeel van z’n plan is om de wereld te redden. Iemand die niet zijn visie deelt zou bepaalde dingen niet ondernemen die Elon wel doet omdat het risico te groot is of de opbrengst te laag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).