Elon Musk tegen rechter: “Ik heb geen geld”

Auteur: , 35 Reacties

Zoals de Braboneger zou zeggen: "gewoon betalen!".

Musk

Onlangs schreven we een berichtje over die tien rijkste mensen die linksom of rechtsom betrokken zijn bij de wereld van de auto’s. Op een machtig mooie derde plaats in dit lijstje, met een geschat vermogen van 22,9 miljard Dollar, vonden we de onvolprezen Elon Musk terug. De Zuid-Afrikaanse real life James Bond-schurk startte een EV-revolutie en dat heeft hem geen windeieren opgeleverd.

Desalniettemin claimde Musk onlangs voor een Britse recher dat hij ‘financially illiquid’ is. Musk stond in dit geval voor het hekje vanwege de gebeurtenissen rondom de jonge Thaise voetballers die vorig jaar samen met hun trainer gevangen kwamen te zitten in een overstromende grot. Musk wilde zijn expertise opgedaan met onder andere The Boring Company inzetten en met een soort onderzeeër de kinderen uit hun benarde situatie halen. Het ging echter mis toen Speleoloog Vernon Unsworth dit plan als ‘een stom idee’ betitelde.

Een geprikkelde Musk zocht vervolgens de media op en noemde Vernon een ‘pedo guy‘, die met een twaalf jarig meisje getrouwd zou zijn. Tevens huurde Elon privé detectives (waaronder een ex-crimineel) in om in het verleden van Unsworth te graven. Voor geen van Musks claims is echter enig bewijs gevonden en zodoende is het logisch dat Vernon zijn gram (en een paar quid) wil halen bij de rechter.

Of Vernon de rechtszaak gaat winnen is nog niet zeker, maar dat Musk ‘m nu al verloren heeft is dat wel. Inmiddels is namelijk duidelijk geworden dat Musk druk uitoefende op Thaise overheidsmedewerkers om ‘goede pers’ uit zijn hulpactie te halen. Bovendien is nu ook naar buiten gekomen dat Musk bij de rechter claimt dat hij ‘geen cash beschikbaar heeft’, omdat al zijn vermogen vast zou zitten in zijn bedrijven. Kortom, Elon ziet eruit als een engnek die hulp aanbiedt voor PR-doeleinden en via wat smoesjes zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen. Althans dat is mijn visie, maar ik ben nu al ontzettend benieuwd of enkelen daar anders over denken. Kom er maar in @stfu…35 reacties

Eens.
Lekker argument ook. Dan verkoop je maar een paar van je aandelen, dan heb je de knaken wel. Of hij verkoopt een van z’n huizen. Legio manieren voor hem om alsnog aan een flinke som cash te komen. Het door Musk gehanteerde argument is zo ontzettend dom dat ik me bijna niet kan voorstellen dat hij het echt zo verwoord heeft…
@poes: hij is illiquid… net als al het geld dat in Tesla Co is gestort…

Sociaal Kapitalisme sucks!
@poes: het kan gewoon de waarheid zijn. Geld in aandelen en bakstenen is niet geld wat je nu uit kunt geven.
@lekbak: er is een verschil tussen betalingsonmacht en betalingsonwil, Dit valt onder de 2e. In dit geval heeft musk het geld wel maar wilt zijn aandelen of andere goederen niet verkopen, daar heeft de rechter weinig medelijden mee.
@rs18011: dan heeft hij dus het vermogen wel maar het geld niet…
@rs18011: als CEO mag je niet zo maar aandelen verkopen.
@poes: andere optie: no munnie? Suck a
Ik zag stfu net met een hooivork uit het raam van zijn Tesla naar Autoblog HQ racen.
@berlinetta: ah verrek…en zo’n Model S is nog snel ook natuurlijk. Hopelijk moet ‘ie nog even langs een Supercharger, dan zal ik ondertussen zo nobel zijn om collega @willeme naar beneden te sturen om ‘m op te vangen.
via Android app
@jaapiyo: zo groot is NL niet, heb nooit een Supercharger nodig.
@berlinetta: met flutterby in zijn kielzog en een lading pek en veren in de kofferbak.
@rhellema: bij Autoblog valt toch niets te halen. Heb je de app wel eens gezien?
Eerst goede sier maken met z’n bemoeienis tijdens de reddingsactie voor die scholieren, een direct betrokkene schofferen, privé detectives alles laten natrekken, en nou janken.
Hopelijk zet die rechter m eens 3 maanden in een Thaise gevangenis. Knapt ie misschien van op.
@pablo1971: zijn sterretje knapt daar niet van op
@lekkerlinksrijden: Idd. Zijn sterretje zou eerder uit elkaar knappen.
@momo: Zijn sterretje wordt dan een heel groot rondje.
@monsieurleloure: dan kan die op de motorkap van een Benz… kijk wat een manier om oude samenwerking weer wat aan te halen… 😳
Gewoon aftikken mee oe mars
Die Musk, het is ook net een ouwe kampbeul, die doen ook altijd of ze van niets weten en helemaal niets hebben!
@rhellema: ich habe es nicht gewusst?
Eng mannetje die Musk. Alles om aandacht te krijgen en een klein kind als men het niet met hem eens is.
Een soort stampende kleuter van 3. Bah
$TSLAQ
Ik heb geen geld kudt!
Ik betaal godverdomme helemaal nerregens meer voor!
Er staat US$ 42,589,432.- op zijn Paypal-account. Paypal laat je willekeurig elk debetsaldo kosteloos overboeken naar een conventionele bankrekening zolang deze de landsgrens niet overschrijd. Bij een overboeking naar een bankrekening in een ander land kost dit US$ 70.- per transactie. Het kost Paypal 79 seconden om de transactie af te ronden. Wat is de straf voor meineed? De straf voor moedwillige onnozelheid is eeuwige schaamte!
Waarschijnlijk leeft hij op crediet met zijn aandelen in diverse bedrijven als borg.
Dus neem maar een lening om je schuld te betalen of verkoop wat aandelen.
Ik noem Musk al jaren een autoverkoper (en dit bedoel ik als belediging) en hij laat al jaren zien gewoon een enge vent te zijn.
Los van Tesla en zijn andere bedrijven, Elon Musk is gewoon een eng mannetje met issues. Dan heb je nog een groep mensen die hem als een soort van God vereren, die zijn nog twee keer zo eng.
“Keen keld” maar wel honger..
Geniaal en gek liggen dicht bij elkaar
Hoe moeilijk was het nu geweest voor Musk om zijn excuses te maken en te zeggen dat hij fout zat met die tweet….
Weer zo’n uitstekend artikel van Jaapiyo. Je hebt helemaal gelijk. Elon Musk is een griezel en zijn volgelingen zijn nog erger. Ongelooflijke opportunist dat hij uit de ellende met die Thaise jongens wat goede PR probeerde te slepen. Bijzonder laag om vervolgens iemand met terechte kritiek een pedo guy te noemen en met privédetectives in zijn privéleven te gaan graven. Dat de rechtbank hem maar een flinke knauw mag gaan geven, bah bah.
Beetje sneu verhaal… maar dat sneu gedoe zie je wel meer bij superrijkerds vind ik.
Meest waardeloze artikel ooit. Niet dat ik het niet eens ben met de inhoud maar ik vind het in deze mate ventileren van een persoonlijke mening over een persoon autosite onwaardig. Wat mij betreft mogen alle artikelen van deze schrijver linea recta de vuilnisbak in. Zeker de manier waarop een confrontatie met een reageerden gezorgd wordt. Nee totaal niet professioneel.
“ziet er uit als engnek”? Je spelt “is” verkeerd.
Vieze subsidieondernemer, net als Trump. Heel vies mannetje.
Zoals boven beschreven, Sociaal kapitalisme sucks. Oneerlijk en vals de regels misbruiken geeft slechts samenlevingsafbraak. Good for nothing, behalve desbetreffende ondernemers and the first follower sukkels die mede gebruik maken van de scam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).