Engeland in de ban van de Opel Corsa en Astra-terreur

Auteur: , 38 Reacties

In Engeland rijden ze niet in Opel Corsa's, maar in Vauxhall Corsa's zeg je? Sure, maar dat verschil is nu niet meer zichtbaar. Honderden Corsa's en Astra's zijn daar namelijk door het boevengilde ontdaan van hun frontje.

Vauxhall Corsa

Er raast een bizarre misdaadgolf rondom Bedfordshire, Engelend. Met grote regelmaat worden namelijk Vauxhall Astra’s en Corsa’s ontdaan van bumpers, koplampen en soms ook de motorka, zijschermen, deuren, achterklep, achterbumper en achterlichten. Eigenlijk alles wat tijdens kleinere ongelukjes beschadigd kan raken. Sinds de zomer van 2013 zijn er in de regio al ruim 500 Opels met identiteitscrisis ontdaan van plaatwerk. In 150 gevallen werd de auto total loss verklaard.

Waarom nu juist Vauxhall’s/Opels? Omdat die in die regio immens populair zijn. In Luton staat een Vauxhall-fabriek en door de loyaliteit van medewerkers en andere mensen uit de buurt, rijden er in de regio Bedfordshire significant meer Anlgo-Opels dan in de rest van Groot-Britannië.

Voorlopig ontbreekt nog enig spoor van de dieven, het is dan ook niet duidelijk of het om enkele individuelen gaat, of om een bende. Dankzij bewakingsbeelden (BBC) wordt wel duidelijk hoe betrekkelijk eenvoudig het is om het front te demonteren. In Nederland lijken Astra’s en Corsa’s vooralsnog veilig, wat niet geldt voor Volkswagen Golf GTE’s, Mercedes, Panamera’s, Range Rovers, Aston Martins, Volkswagen Polo’s en de Touareg. Maar dat terzijde.

Met dank aan Sketcher voor de tip!38 reacties

Ach, binnenkort allemaal weer terug te kopen bij ‘James’ op de Engelse MP, die in het echt Antonov of Ahmed heet.
@stfu: Wie vernoemd z’n kind nou weer naar een vliegtuigbouwer?
@purepet9000: De papa van Antonov is een echte Fokker…
Ben ik de enige die nogsteeds aan het wachten is op de aankoopadvies filmpje van de week?
@ater: Ja
@ater: Mijn aankoopadvies: koop geen bumpers, lampen of spatborden van iemand op eBay die voor een Opel bedoeld is.
@ater: Ik denk het.
@ater: ik wist niet dat dat een wekelijks iets in. ik zit er niet letterlijk op te wachten maar leuk zijn ze wel
dat was geen gte uit dat andere artikel maar een e-golf, check de velgen en stoelen
@bas_bzb: Ik denk ten eerste dat de eigenaar van die golf, die naar autoblog had gemaild, heel goed weet in wat voor auto hij rijdt, en ten tweede worden die velgen ook standaard geleverd op een GTE. ;)
@jeroen13: deze worden ook geleverd op de e golf, ook de stoelen zijn duidelijk geen gte, i call bull!
Toch knap lullig als je ’s morgens je auto op deze manier aantreft
@dutchdriftking: oftewel….oh,cock!
@norge: precies!
@norge: of ohh.. Bollocks
Waarom nou nooit een Prius?
@parker: Dat heeft een boef ooit geprobeerd, maar die kwam tot een schokkende ontdekking.
@parker: te moeilijk…..
Nog een keer dan…. misschien een domme vraag maar wat was nou dat hele vauxhall gebeuren? Kregen de Duitsers geen patent op de naam ‘Opel’ in Groot-Britanië ofzo? En waarom is het merk daar zo geliefd in het hele land als het van origine een Duits merk is (correct me if i am wrong).
@miezemiez: Vauxhall was een zelfstandig Engels merk dat GM ooit overnam…Net als Opel geen Duits merk meer is…
@norge: en aangezien dat merk Engelse origine heeft verkoopt het beter op de thuismarkt, het is echter te duur om er een eigen modellijn op na te houden, dat was ook de ondergang van Saab.

Overigens word Opel tegenwoordig ook verkocht in het vk.
@Jipp: juistum :-P
@jipp: Da’s deels waar. Vroeger waren zowel Opel als Vauxhall te koop in de UK en Europa. Op een gegeven moment waren de modellen bijna volledig uitwisselbaar, dus bekeer General Motors welk merk waar populair was. Alleen de UK is het Vauxhall geworden. In Ierland Is het wel Opel, maar Opel is NIET nieuw te koop in de UK.
@sjoerd95: ik zal me corrigeren, je kan ook een rechtsgestuurde Opel kopen…
@norge: @jipp Dankuu
@norge: wat zeg je nu? Doet Claudia al die tijd liggen tegen ons?
Die Opel Karls moeten toch ergens vandaan komen heh…
Gewoon met je gor poten van andermans spullen af blijven. Als ik toevallig zou komen aanlopen en ze deden dat bij mij auto eten ze voorlopig door een rietje
Heb ooit een Opel corsa C gehad en was een leuke auto, weinig onderhoudskosten en zuinig. Maar wat een drama was het om een koplamp te vervangen (angel eyes geïnstalleerd). Hele bumper moest eraf. Dus ik snap het bericht wel want zo kan je gelijk overal bij.
@kenner: Dat was bij mijn Corsa D niet anders, nou ja de bumper kon blijven maar ik moest wel de grille en de complete lichtunit demonteren, en daarna kon ik er nog niet bij. Heeft me zeven jaar van mn leven gekost om zo’n stom H7 lampje te vervangen :(
O cock…
ik zou de schrijver willen aanraden de tekst nog ff door de spell checker te halen voordat deze op internet geslingerd wordt…!
Vauxhalls only dan?
Dat is pech voorkant weg!
Bij ons in het dorp zijn ze ook lekker bezig.. In twee weken tijd iets van 20x ingebroken (meestal airbags)
Grote kans dat die bumpers en grills (grillen?) met Vauxhall logo’s naar het oosten des Europas worden gebracht. Ik zie in Roemenistan alleen al zoveel linksgestuurde Vauxhall Astra’s en Corsa’s rijden….
De fabriek had een probleem met z’n leverancier…
Opzich best geinig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).