Er lopen nu al 1400 rechtszaken tegen Volkswagen

Auteur: , 17 Reacties

En dan hebben we het alleen nog maar over zaken die zijn aangespannen door beleggers.

Volkswagen

Heel veel beleggers, groot en klein, hebben een zaak aangespannen tegen Volkswagen. De strekking is vrijwel in alle gevallen hetzelfde: Volkswagen heeft de boel bedonderd en dat leidde uiteindelijk tot een flinke koersval van het aandeel Volkswagen AG. Een koersval die volgens de beleggers niet had plaatsgevonden als men zich gewoon netjes aan de regels had gehouden.

En nu willen die beleggers geld zien van Volkswagen, geld dat ze hebben verloren op hun aandelen Volkswagen. Bij elkaar gaat het om de lieve som van 8,2 miljard euro, bepaald geen kattenpis dus. Eerder was nog sprake van een gezamenlijke claim van 3,3 miljard euro, maar dat bedrag is in de tussentijd dus flink opgelopen. Onder die beleggers ook een groep Belgen die zich enkele dagen terug verenigden en gezamenlijk een zaak aanspanden. Ook het Nederlandse pensioenfonds APG en de Amerikaanse overheid behoren tot de eisers. Wanneer de rechter uitspraak gaat doen in deze zaak is niet duidelijk, maar het zal vermoedelijk een slepend proces worden. Dat Volkswagen de boel heeft bedrogen is ondertussen wel boven water, maar wat de exacte omvang is voor beleggers is maar moeilijk te bepalen. Was het aandeel zonder sjoemelen voor dieselgate evenveel waard en welke koersdalingen zijn zonder twijfel aan het schandaal te wijten? Allemaal vragen waarover de rechter zich zal moeten buigen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Met dank aan @406_v6 voor de tip!17 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik heb alvast aandelen FIAT gekocht..
Dat zijn er wel heel veel, volgens mij is er gesjoemeld met deze cijfers…
@850t5r: lol +1
Beetje jammer die claim cultuur van tegenwoordig.
Maar aan de andere kant ze hebben de kluit belazerd dus ze mogen gerust hard gestraft worden, maar we moeten wel reëel blijven.
@bofkont:

Niet helemaal waar ..
Om een aftrek/verlies post in de boeken te zetten MOET je eerst een deurwaarder langs sturen ..
Ongetwijfeld heeft VW de boel bedrogen omdat ze druk van beleggers ondervonden alsmaar meer winst te maken en ze geen andere wijze zagen om aan de verwachting te voldoen.
Volkswagen. Das Rechtsbijstand…
@moveyourmind: *advertorial*
@gulli: Das jammer dat je me doorhebt.
Hartverwarmend.
Dit is allemaal heel slim gespeeld van de Duitsers. Propaganda draaien op de sjoemelsoftware om de aandacht weg te houden van de werkelijke problemen!

Olieverbruik en overmatige slijtage versnellingsbakken met dubbele koppeling.
Beleggers hoeven niet te zeuren…. You win some, you lose some. Normaal gesproken zijn ze ook niet zo kritisch over waar ze wel en/of niet in beleggen.
@crosscabouter: maar je zou kunnen beargumenteren dat dit een vorm aandelen fraude is doordat VW een verkeerd beeld (te positief beeld) van het bedrijf schetst en zo investeerders lokt die anders niet in het bedrijf geïnvesteerd hadden.
De pot verwijt de ketel…
Ik voel mij ook bedrogen. Mijn buurman heeft ten onrechte belastingvoordeel gehad, en ik, met een echte auto, heb wel het volle pond moeten betalen. Voor veel bezitters heeft het gesjoemel voordeel gehad en voor de Nederlandse staat, waaronder ik, een nadeel. Kan ik effe vangen??
@frans1: ik heb dan het geluk dat ik er voordeel bij heb gehad met de bijtelling, maar het brandstofverschil met de statistieken klopt niet door te sjoemelen met deze cijfers. Mijn bedrijf moet gewoon zelf de kosten dragen. Ik wil dus ook graag ff vangen VW !
@bmw330ie46lci: helder, maar dan moet je bij elke autofabrikant aankloppen, want praktijkcijfers zijn altijd ongunstiger geweest dan de laboratoriumopgave, misschien bij VW wel excessief veel door die software, maar dat weet ik niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).