Deze Rolls-Royce Phantom V 4×4 loopt ook op diesel

Auteur: , 25 Reacties

Kennelijk is een dieselmotor niet alleen in een Bentley geoorloofd, maar kan het ook in een Rolls.

Rolls-Royce Phantom Diesel

Eerder vandaag presenteerde Bentley haar eerste productiemodel met dieselmotor, een waanzinnig krachtige machine met 435 pk en 900 Nm. Een Rolls-Royce met zelfontbrander staat momenteel niet in de showrooms en het is ook sterk de vraag of dat op korte termijn zal veranderen. Toch zijn er wel degelijk Rolls-Royces uitgerust met een oliestoker.

Deze Rolls Royce Phantom V rolde in 1960 van de band met een 6230cc V8 in het vooronder. De auto was gebaseerd op de reguliere Silver Cloud II, maar was langer, luxer en vooral duurder. De auto hield het in lichtgewijzigde vorm als Phantom VI uit tot 1990. Onder de kap van dit exemplaar is echter geen V8 meer te bekennen en de schuldige is vermoedelijk de toenmalige leider van Nigeria geweest.

RR Phantom V Diesel

Zij lieten naar het schijnt een drietal Rolls Royce Phantoms ombouwen naar specificaties die iets geschikter waren voor de omstandigheden in het Afrikaanse land. En dan heb ik het niet over politieke instabiliteit, maar vooral over de matige kwaliteit van de wegen. Daarom werden de koetsen van drie Isuzu Troopers met 3.1-liter Turbodiesel (125 pk) en een Lotus Handling Pack verwisseld met die van de Rolls-Royces. Eigenlijk is dit dus geen Rolls Royce met een dieselmotor, maar een Isuzu Trooper (bij ons bekend als Opel Monterey) met een Rolls-Royce-body.

Hoe je het ook went of keert, het is een ongelukkig huwelijk. Aan de andere kant, dankzij de vierwielaandrijving en het onverwoestbare dieselblok kun je wel met dit apparaat op wereldreis, zelfs met caravan als je zou willen. Of er weer een origineel chassis en aandrijflijn bij zoeken, want de ophangpunten van de carrosserie zijn intact gelaten. Aangezien de verkoper ook snapt dat het moeilijk is om een vraagprijs te hangen aan een dergelijk incourant en ongewoon vervoersmiddel, vraagt hij simpelweg om een goed bod.

Rolls Royce Phantom V Diesel25 reacties

Whahahahaha hoe verzinnen ze het
Stel je voor dat je elke dag in zo’n ding naar je werk rijdt. Lijkt mij echt mooi
@tvklarenbosch: En dan wegenbelastingvrij op gas laten lopen. Met zo’n mooie zwart plastic extra tankdop in het zijscherm.
@straatzakelijk: ja, goed plan. Gas in een dieselmotor!
@straatzakelijk: oké en hoe ga je een oude diesel op LPG laten werken?
@phdg: Door geen LPG maar CNG te gebruiken.
@straatzakelijk: cng in een diesel gaat hem ook niet worden
@straatzakelijk: in een moderne diesel pké maar in zo’n oude motor ( met mechanische inspuitpomp) gaat dat ook niet lukken hoor.
@phdg: Haha nee joh ik zit maar te geinen
Geweldig! Een auto met een verhaal, ik zou hem gewoon zo laten en dat idee van een caravan is wel leuk! Sta je soweiso overal op de foto!
5 euro geboden
@mrrallycross: Voor een tientje wil ik hem ook nog wel meenemen.
Cool toch!! Roll Coal in je Rolls!!
Als dit hele verhaal niet bewijst dat Rolls Royces (en dergelijk ander spul) niets meer dan poser bakken zijn dan weet ik het ook niet meer. Hoe komt zo’n mogool uberhaupt aan de leiding in zo’n afrikaans land? Een beetje alsof je Ali B of rapper Boef als minister president zou hebben. Belachelijk.
Wat je ook biedt, altijd prijs…

Als je vooraf maar wel even 1500 Dollar overmaakt op de Western Union bankrekening van Timeless Shipment Nigeria Limited…
@moveyourmind: Juist! doet mij eraan denken dat ik nog altijd naar Nigeria moet om mijn erfenis te gaan ophalen! Blijkbaar had ik daar nog verre familie…
Jarenlang mogen genieten van dat onverwoestbaar blok(inderdaad in een monterey) niet veel pk’s maar met zijn touringcar-achtig koppel en korte overbrengingen machtig om te rijden.
Je moet wat als je in Nigeria een Rolls wil rijden ;-)
Overigens monteren Britse hobbyisten ook nog wel eens een diesel motor in een Rolls (of Bentley). Heb ze voorbij zien komen met Nissan en Mercedes dieseltjes. En oja, kennen we deze nog:
https://www.youtube.com/watch?v=pvODl8aRulM
Schitterend! Minstens zo begeerlijk als een originele rolls royce.
@lekbak:
Hier, moet jij vast tof vinden:
https://www.youtube.com/watch?v=_Pi0DrTOrJ8
Jammer dat ‘ie het kenteken van de Isuzu heeft: dat wordt houderschapsbelasting betalen.
Rationeel beschouwd de meest degelijke Rolls Royce ooit. Stiekem vindt het wel wat hebben. Kan tegen een stootje bullit proof techniek en je kunt er overal mee komen. Als een baas!
Overigens wel een gek gezicht, een versnellingspook op de vloer en daarnaast een pookje voor hoge en lage gearing in een Rolls. Is toch om gearen!
Niemand die zich zo verbaast over de big-ass trekhaak?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).