Familie Ricciardo vindt oudste flessenpost ooit

Auteur: , 26 Reacties

Message in a booooottttle...

Danny-Ric

Je denkt bij de titel wellicht dat het om een grapje gaat, of om de nieuwste publiciteitstunt van Red Bull. Maar niks is minder waar. Zoals gebruikelijk dekt de titel exact de inhoud van dit bericht. De familie Ricciardo was samen met een paar vrienden aan het offroaden op het strand van Wedge Island, zo’n 180 kilometer verwijderd van Daniel Ricciardo’s geboorteplaats Perth. In Nederland is zoiets uiteraard strict verboden, maar in AustraliĆ« doen ze er kennelijk niet zo moeilijk over. Plots viel het oog van iemand uit het gezelschap op een fles. Niet eentje waar Fosters op stond, maar een mooie fles die op het oog uit een ver verleden leek te komen.

Tonya Illman, een boezemvriendin van mama Ricciardo, nam het kleinood mee omdat ze dacht dat ‘ie wel goed zou staan als decoratie in haar huis. Maar toen greep de neef van een vriendin van haar zoon de fles bij de hals en schudde het zand eruit. Wat schetste de verbazing: er zat een briefje in, met Duitse instructies om de fles naar het dichtstbijzijnde Duitse consulaat te brengen. De fles zou ooit de zee ingegooid zijn vanaf het Duitse schip ‘de Paula’, in de hoop om zeestromen te onderzoeken. Affengeil!

Er werden een aantal experts bijgehaald om een en ander te onderzoeken. Was het briefje echt, of een gevalletje Duitse ‘humor’? Gezien de titel van dit bericht weet je het antwoord al. In de Duitse maritieme archieven werd een bericht gevonden van de kapitein van de Paula, gedateerd 12 juni 1886, met de mededeling dat er een flesje overboord gegooid was. De datum uit dit jaar dat de eerste auto op de markt verscheen, correspondeert exact met de datum op het bericht in de fles. Daarmee is het officieel de oudste flessenpost die ooit gevonden is. Bizarrrrrrrrrr.26 reacties

Ok
@cpp1: Kijk uit met wat je zegt hoor, straks zijn ze helemaal over de rooie heen.
Gaaf als je zoiets ouds vindt. En dat het ook nog echt blijkt te zijn
@toyotavenray: dat is beetje dubbelop, nietwaar?
@toyotavenray: weet je wat ook gaaf is? Ik vond laatst een steentje in de oever van de IJssel. Die is miljoenen jaren geleden ontstaan! Das pas oud! Stond helaas geen tekst op.
@banaan7: Waar wonen we dan op?
@banaan7: die was er natuurlijk in de loop van die miljoenen jaren afgeschuurd.
@porsche928: Ja, vroeger stond er ….. made in Hong Kong
@yipikaye: is wel de meest voorkomende plaatsnaam ter wereld…
Made in Hongkong
Made in Japan
Made in Holland
Made in ItaliĆ«…… enz. enz.
Leuk ! had dit al gelezen. De kapiteins van toen deden dit om zeestromingen in kaart te brengen. vandaar ook de vraag om het op te sturen naar dat instituut. Geinig dat het familie is van ric. Is die neus toch wel handig in de praktijk!
@fmgarcia: O leuk dat het er al stond..
Jullie vergeten het belangrijkste: In een Nederlandse Jeneverfles!
Ergo: Max wordt kampioen!
@rijnounsdoor: Max valt zonder dubbele Whisky al om van een Breezer Ananas.
@noosaheads: of een toppertje…
@rijnounsdoor: campione!
Van wie wast de post? Kapitein Ortega?
En wat heeft Max hier mee te maken?
@ikleesookoverautos: nou, de vinder van het briefje is de vriendin van de zoon van de boezemvriendin van de mamma van de teamgenoot van Max. En daarom vindt jaapiyo het super lekker belangrijk om er een blog op AB aan te wijden…
@vroaaar: ik vond het ook al ver gezocht.
Wel leuk voor die Duitse kapitein ..
@lincoln: ja laten we deze zeebonk ff uit zn kist halen om t mee te delen.
@panam1: denk dat je inmiddels kunt zeggen welke kist
Even denken hoor, dus een vage, verre connectie met een familielid van een F1 coureur heeft jullie doen besluiten om dit gave (oud nieuws, stond al eerder op NOS.nl) maar absoluut niet auto gerelateerde bericht toch te posten?
@breinstein: ja logisch toch, sommige letters in het artikel komen overeen met sommige automerken. En dan komt het wel ineens heel dichtbij.
@breinstein: ik denk dat Jaap zijn Photoshop-skills graag met ons wilde delen en er een
artikeltje bij heeft gemaakt
Overbodig artikel echt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).