Fernando Alonso gooit schaduw op Kimi Raikkonen

Auteur: , 8 Reacties

En neemt het op voor onze zuiderbuur Stoffel.

Kimi

Ai Caramba, wat is het toch jammer dat Alonso de laatste jaren van zijn prime in de F1 te grabbel heeft gegooid bij McLaren. In een goede auto had de Spaanse veteraan ongetwijfeld goed partij kunnen bieden aan de Hamiltons en Vettels van deze wereld. Niet alleen op de baan, maar ook in het psychologische spelletje naast de baan.

Dat Hamilton een dramakoning is dat weet inmiddels iedereen. Kijk alleen maar naar hoe hij zijn auto ‘naar de pits probeerde te duwen’ in de kwalificatie van gisteren (verslag). Hamilton wist ook wel dat dit een kansloze en illegale poging was, maar hij weet ook dat de beelden van Nigel Mansell die zijn Lotus over de finish probeert te duwen in de Grand Prix van Dallas in 1984 iconisch zijn. Het ontbrak er alleen nog aan dat hij even een ‘Neymarretje’ deed aan het eind.

Na afloop liet HAM zonder het keihard uit te spreken weer duidelijk zijn frustratie over zijn team doorschemeren. Daarbij ging hij voorbij aan het feit dat hij zelf eerst keihard over een kerbstone heen roste. Net als in Oostenrijk vond het team het nadien noodzakelijk om LH44 te vrijwaren van alle blaam, door te stellen dat de twee zaken niks met elkaar te maken hadden. Het zal wel weer de schuld zijn geweest van James Vowles…

Maar goed, terug naar Alonso. Want vergis je niet, Alonso is minstens net zo ‘eng’ als zijn voormalig teamgenootje. Niet voor niks gingen de twee na één seizoen samen bij McLaren hun eigen weg. De Spanjaard is de laatste jaren vooral negatief geweest over zijn team, zoals de keer dat hij in Japan ‘GP2 engine, GP2 engine!’ over de radio riep met betrekking tot de Honda-motor. Maar nu heeft hij weer wat gezegd over ‘de poppetjes’ en dat vinden wij als politiek verslaggevers veel interessanter.

Aanleiding voor het hele verhaal is dat Stoffel Vandoorne momenteel nogal onder vuur ligt. De Belg heeft zijn ervaren teamgenoot al sinds het verschijnen van de eerste Suske en Wiske niet meer verslagen in de kwalificaties en komt er ook in races niet aan te pas. De GP2-kampioen van enkele jaren geleden moet zodoende serieus vrezen voor zijn stoeltje. Maar Alonso heeft het op geheel eigen wijze voor hem opgenomen en tegelijkertijd Raikkonen een knauw gegeven:

Het is nou eenmaal moeilijk om mij te verslaan, maar Stoffel is beter dan Raikkonen. Toen we samen bij Ferrari reden, was Raikkonen in de races zeven tienden langzamer dan ik. Stoffel is meestal maar drie tienden langzamer dan ik.

Shots fired! Wat denk jij, zou Alonso graag in een Ferrari zitten dezer dagen?8 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Schaduw is een gebrek aan licht en kan derhalve niet vastgepakt, laat staan gegooid, worden. Verder is dit natuurlijk gewoon geen nieuws. Doei, moet even mijn tweede bakje azijn opdrinken nu.
Over die laatste zin… het is niet te hopen. Ferrari gaat net weer een beetje lekker en elk telkens als Alonso naar een team verhuisd gaat het bergafwaarts met dat team…
@kees66: *verhuist natuurlijk….
Ik word een beetje moe van meneer Alonso. Gênant dat hij het nodig vindt om iedereen eraan te herinneren hoe geweldig hij wel niet is. Achter het stuur is hij ongetwijfeld nog steeds een van de besten maar feit is dat hij naast de baan erg domme keuzes gemaakt heeft.

In het laatste jaar dat Mclaren met Mercedes motoren reed presteerde het team op het niveau van Force India, dus ik weet niet hoe je het dan in je hoofd kunt halen om Ferrari te verruilen voor Mclaren- Honda. Verder is het een publiek geheim dat zowel Red Bull als Mercedes in het verleden niet op zijn aanwezigheid zaten te wachten naar aanleiding van zijn moeilijke houdinkje en gedrag. Bij Ferrari is hij ook met slaande deuren vertrokken. Dus dan mag je jezelf weleens achter de oren krabben als meneer Alonso zijnde.

Verder is het nogal hypocriet dat hij loopt te klagen over de voorspelbaarheid van de F1 en dat het allemaal niet eerlijk is, maar tijdens het Le Mans weekend heb ik hem gek genoeg niet horen klagen over het feit dat hij verreweg de beste auto had en nul concurrentie. Nee het is wel mooi geweest met meneer Alonso. Als ik Mclaren was dan zou ik voor Ricciardo / Raikkonen /Norris of evt Perez gaan en afscheid nemen van zeurpiet Fernando.
Alonso moet lekker andere auto’s gaan racen. Hij is – terecht – gefrustreerd, maar niemand gaat Alonso nog toevoegen aan de topteams.
Nooit een fan van Alonso geweest. Mede door dit soort opmerkingen. Capabele coureur dat wel.
Zichzelf als ijkstaaf zien… aan ego geen gebrek.
Alonso ging wel heel mooi aan de kant voor de leiders zondag. Mooiste actie van Alonso.
Het is natuurlijk een grap dat hij zolang in zo’n rotauto blijft rijden: die McLaren is niet goed, maar als hij zo goed is, zou ie nooit zo lang in zo’n auto rijden.
Maar van mij mag ie blijven; zolang het voor een gedeelte een wijfensport blijft, is het heerlijk om zo’n oud zeikwijf erbij te hebben!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).