Fernando denkt Verstappen volgend jaar aan te kunnen

Auteur: , 21 Reacties

En Ricciardo ook, natuurlijk. Eindelijk weer een lichtpuntje voor de Spanjaard?

McLaren Honda Alonso

Het tweede huwelijk van McLaren en Honda bleek niet een gelukkige. De afgelopen drie jaar is het team een beetje het lachertje van het veld. Ze worden aan alle kanten voorbij gereden door (bijna) alle andere auto’s. Op circuits waar vermogen minder belangrijk is, viel op dat Stoffel en Alonso al dichterbij het middenveld kwamen en soms zelfs punten konden scoren. Dan is het duidelijk dat het niet aan het chassis ligt (of de coureurs), maar simpelweg aan gebrek aan vermogen van de motoren. Aangezien de motoren zo betrouwbaar waren als een TBS-er op proefverlof, heeft McLaren besloten na dit jaar te stoppen met de samenwerking met Honda. Honda gaat verder met Toro Rosso.

Het gaat dus McLaren-Renault worden volgend jaar. Dat is een gewaagde move, want Renault doet zelf ook mee met een eigen team met ongeveer de zelfde aspiraties: doordringen naar de top. Voor de context: Zowel Renault als McLaren hebben enorme succesjaren gekend. Alonso is dus maar wat blij dat hij volgend jaar een betere motor tot zijn beschikking krijgt. In een interview met Autosport weet de Spanjaard ons het volgende te vertellen:

We zagen in Monza, toch een power-circuit, goede prestaties van de Red Bulls. Maar Maleisië was een stap voorwaarts. Ze hebben Mercedes verslagen zonder regen, zonder andere strategie, zonder iets.”

We moeten zorgen dat wij (McLaren, red.) onze taak goed uitvoeren aan het chassis. De motor kan overwinningen bezorgen, zoals Red Bull twee weken geleden aankondigde. Het chassis en de aerodynamica moeten daar volgend jaar op afgestemd zijn. Dat gaat nog een hele uitdaging worden.

Uiteraard werd er ook geïnformeerd naar de verwachtingen.

Ja, ik denk dat wel Red Bull wel kunnen uitdagen in 2018.

Dat gaat nog wat worden voor volgend jaar, als er nóg een team vooraan mee kan doen om de knikkers. Nu moeten we er wel bij aantekenen dat Honda het telkens beter lijkt te doen. Natuurlijk, er is nog steeds de nodige technische malheur. Maar de weg naar boven lijkt redelijk te zijn ingezet. Met name Stoffel Vandoorne presteert niet onaardig, met twee zevende plaatsen in de laatste twee races.

Wat denk jij? Gaat McLaren ook meestrijden voor podiumplaatsen? Laat het weten, in de comments.21 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Als ik zo tussen de regels lees richt Fernando zijn pijlen niet op MB en ook niet op Ferrari. Dus nee, het gaat er niet echt spannend op worden komend jaar. Behalve als het gaat om de strijd om de bronzen medaille.
Wat? Qua DNF’s?
Ik denk en hoop van wel want met het chassis zit het wel goed
Renault heeft in ieder geval vandaag weer laten zien dat ze hun chassis absoluut nog niet op orde hebben. Dus dat McLaren met het Renault torretje het 4e team gaat worden volgend jaar geloof ik best. Tenzij Honda opeens wat uit de hoge hoed tovert en TorroRosso zich er ook nog mee gaat bemoeien. Ook zijn de ForceIndia’s toch sterk aanwezig tegenwoordig, uiteraard geholpen door hun superieure powerplant.
Ik hoop het van harte. Hoe meer spektakel hoe beter. Voorin is het spektakel toch bijna niet. Ik gun het die twee rijders ook gigantisch.
McLaren kan volgend jaar het derde team in de F1 worden, ik verwacht eigenlijk dat Ferrari wel wat weg zal zakken (op niets gebaseerd, gewoon een gevoel) en Red Bull moet zorgen dat die auto vanaf het begin van het seizoen goed is in plaats van in het verloop van de seizoenen zoals de laatste paar jaren. Wat dat betreft heeft McLaren zijn zaakjes begin van het seizoen vaan beter voor elkaar.
Btw off-topic: Palmer rijd morgen zijn laatste race, Sainz bevestigd als vervanger na Suzuka. Kvyat weer in de Torro Rosso
@tkoote: Hah serieus?
Kvyat zal ook nog lekker gemotiveerd zijn om voor Helmut Marko te rijden…..
@trustmeiamanengineer: vond je hem al gemotiveerd rijden dan?
@rhellema: Nee, maar hij is nu dubbel geschoffeerd en 2x vervangen geweest. Je zou bijna bedanken voor de eer als Kvyat… Maar wellicht ligt er nog een contract voor volgend jaar voor hem klaar.
@trustmeiamanengineer: als er nog een contract klaar ligt voor Kvyat dan zou dat voor hem echt een eer zijn want als Kvyat heel eerlijk is naar zichzelf dan heeft hij dat niet echt verdiend.
@trustmeiamanengineer: als Kvyat in de VS niet juichend in de STR stapt dan zou ik als ik Marko was hem subiet uit het team flikkeren. Dit is een van de leukste baantjes die er zijn in het universum. Genieten van elke seconde is het minste wat hij kan doen.
@trustmeiamanengineer: Kvyat kan Gasly verslaan…. En dan? Wie weet.
Ik ben absoluut van mening dat Mclaren volgend seizoen om het Podium mee gaat doen.
Het McLaren chassis is altijd top geweest en Renault heeft aangekondigd dat ze volgend jaar met een huzaren motor inclusief “kwali mode” gaan komen.
Alle 3 de team’s Renault, Red Bull en McLaren krijgen het zelfde materiaal, anders is Renault zijn referentie punt kwijt als ze de 2 andere team mindere motoren leveren.
Als Renault, Red Bull en McLaren kan verslaan met exact het zelfde materiaal zijn ze pas op de goede weg als fabrieksteam.
@hzw: Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst …
Dus Vandoorne gaat volgend jaar verstappen het vuur aan de schenen leggen als ik de resultaten van McLaren nu zie. 😉
Gun het de talentvolle Vandoorne toch iets meer dan Fernando, om eerlijk te zijn. Fernando mag wat mij betreft na volgend jaar een andere klasse gaan zoeken, zodat andere talenten (lees, Norris of De Vries) hun opmars mogen gaan maken.
Fernando dacht bij nader inzien vandaag al Verstappen aan te kunnen!
Verloren jaren bij McLaren voor supertalent Alonso. Des te meer schrijnend omdat het met Ferrari sindsdien een opgaande lijn is, getuige Vettel ook.
Hij moet eerst eens van zijn oranje zwarte wolkje afkomen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).