Officieel! De motorenruil van McLaren en Toro Rosso

Auteur: , 26 Reacties

De officiële bevestiging die je wist dat zou komen.

Officieel! De motorenruil van McLaren en Toro Rosso

Zojuist ontvingen we een ronkend persbericht van Renault Sport (uit te spreken als Spôôôôhr) waarin bevestigd wordt dat Renault en McLaren de handen ineenslaan. Een en ander komt voort uit de “Carlos Sainz-superdeal” waarbij Toro Rosso, McLaren en het fabrieksteam van Renault betrokken zijn. Het vertrek van Carlos Sainz naar Renault Sport is bij dezen dus ook officieel.

Renault zal McLaren de komende drie jaren van motoren voorzien. Daarna treedt zoals bekend het nieuwe motorenreglement in werking wat betekent dat “we” zeer waarschijnlijk overstappen naar 1,6 liter V6-motoren met dubbele turbo en minder elektronische gizmo’s. Laten we hopen dat de brandstrofrestrictie dan ook meteen bij het grofvuil wordt gekieperd zodat die dingen weer serieuze toeren gaan draaien. Krijgen we tenminste weer die heerlijke bak herrie terug!

Overigens zijn we zeer benieuwd wat de nieuwe deal voor de prestaties van McLaren betekent. Fernando Alonso heeft dit seizoen al eens aangegeven dat de auto niet onderdoet voor die van de toppers, maar dat de Honda-motor te weinig power levert en te vaak stuk gaat. De renstal uit Woking zou volgend jaar zomaar eens een naaste concurrent van Red Bull kunnen worden.

Datzelfde Red Bull zou volgens geruchten net als dochterteam Toro Rosso overstappen op Honda-motoren. We houden je uiteraard op de hoogte als er verdere ontwikkelingen naar buiten komen.26 reacties

Alonso blijft dan bij McLaren, en hij heeft er een handje van om slechte toekomstkeuzes te maken qua timing en team.
Dus waarschijnlijk levert Honda volgend jaar een topmotor.
@harrie: het zou wat zijn als STR sneller blijkt dan Red Bull.
@mashell: StR chassis zal nooit in de buurt van rbr komen
@kannito: waarom niet? Het is nagenoeg hetzelfde.
@mashell: In dat geval zouden ze nu ook bij elkaar in de buurt moeten komen met exact dezelfde motoren. Niet dus.
@harrie: ik hoop het stiekem wel, maar daarbij als renault dan ook een sterkte motor voor mclaren neerzet zou het wel leuk zijn. Rbr krijgt dan in 2019 de honda voor 2 jaar.
@harrie: gerucht gaat dat Alonso maar met 1 jaar wil verlengen zodat hij in 2019 naar Mercedes kan overstappen, maar McLaren wil hem voor 3 jaar vastleggen.
Ik snap niet wat Red Bull hiermee wint. Kan mij bijna niet voorstellen dat Honda ineens het licht ziet en een topmotor bouwt. Waarom dan overstappen en een goede coureur aan Renault uitlenen?
@tvklarenbosch:
Jaartje aankijken hoe Honda zich ontwikkeld met de hulp van Illmor. Als dat de goede kant opgaat zit daar voor RB meer toekomst in dan een klantmotor van fabrieksteam.
@tvklarenbosch: ze zijn stoorzender Sainz voorlopig kwijt. Dat is een voordeel.
@tvklarenbosch: omdat RedBull niet overstapt maar Renault het contract met RedBull niet verlengd. Mercedes en Ferrari leveren geen motoren aan RedBull dus RedBull heeft weinig keus.
@beetec: dat doen ze omdat Toro Rosso het contract opzegt. Als Red Bull hier niet aan mee had gedaan had Renault het contract zeker niet opgezegd.
Zoals een goede Haagse vrind placht te zeggen : ruilie doet huilie. Eens kijken of dat in dit geval ook op zal gaan.
Okay, wie wordt hier blij van en wie verdrietig?

Carlos Sainz gaat naar een team dat op dit moment iets lager staat in de stand dan STR. Voor hem veranderd er dus eigenlijk niet veel.

Renault gaat motoren leven aan McLaren en krijgt er een sterkere rijder bij. Die kunnen blij zijn.

Palmer is exit dus niet blij.
Hulkenberg krijgt er een sterke teamgenoot bij. Gezien het minder collegiale karakter van Carlos niet echt fijn.

McLaren gaat volgend jaar sowieso beter scoren dan dit jaar. Zij zijn dus happy. Honda moet weg bij McLaren en moet gaan samen werken bij een minder aansprekend team. Niet blij.

STR moet gaan samenwerken met Honda. Die ook dit jaar geen potten kon breken. het is nog maar de vraag wat het volgend jaar gaat worden. Onzekerheid is niet fijn. Dus zijn ze denk ik niet blij. Met uitzondering van Kvyat. Die blijft nu waarschijnlijk nog wel een jaartje F1 rijden. Want ervaring. Of zoiets.
@pomoek:
Gasly is waarschijnlijk blij.
Kubica is niet blij, maar hij kan Massa nog vervangen.
@harrie: Kubica heeft Nico Rosberg toegevoegd aan zijn management staff. Laat Rosberg nou net warme banden met Williams onderhouden.
@pomoek: Sainz gaat in iedergeval naar een team met een manager die hem niet publiek de grond in stampt en als Renault t beter doet volgend jaar (waar niet zo heel veel voor nodig is) lopen ze voor STAR uit. Hij is wel blij. En Renault ook omdat ze Palmer kunnen lozen. Misschien dit seizoen nog. Dus dan zou Gasly kunnen instappen.
Op nu.nl las ik dat Christian Horner beweerd een motor deal te hebben met een autoleverancier en dat dat geen Honda en geen Porsche is en dit er snel een aankondiging komt. Dus ben erg benieuwd! Of zou hij gewoon Renault bedoelen…
@notsobig: Horner’s woordkeuze was heel bewust vaag. Hij zei inderdaad dat er een aankondiging gaat komen en dat het niet Porsche of Honda zou betreffen. Wat dat dan wel betekent, houdt hij in het midden. Het zou dus kunnen gaan om een hernieuwde samenwerking met Renault, maar het zou ook kunnen gaan om een deal met Mercedes waarbij de blokken omgestickerd worden tot Aston Martin.
@Edge: Mag ik vragen van welke bronnen jij al jouw informatie haalt? Valt me op dat jij altijd heel veel weet over nieuws dat nog niet uitgebracht is!! Altijd mooi om zo’n kenner in de reacties tegen te komen !
@caterpie: motorsport.com heeft heel veel nieuws en de f1reader app die van verschillende sites het nieuws toont en in de app kunt lezen. Heel handig.
@benja01: bedankt!
@caterpie: Het is een combinatie van de grote nieuwswebsites lezen, de journalisten achter de artikelen op twitter volgen, tv kijken (Sky, daar vertellen ze af en toe nog wel eens wat nieuws) en diverse F1-fora volgen.
@edge: aangezien AM in het echt ook AMG blokken gebruikt is dat niet zo heel gek bedacht. En voor Mercedes klanten maakt t niks uit want marketing technisch is de concurrentie dan Aston Martin en niet Mercedes. En sowieso hebben ze nooit dezelfde specificaties als de Mercedes motoren van het fabrieksteam
@notsobig: of Acura.
Het was renault die niet verder wou met RB niet andersom

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).