Ferrari 348 Evoluto wordt een fascinerend apparaat

Auteur: , 28 Reacties

Bouwen die handel.

Tegenwoordig schieten er links en rechts bedrijven uit de grond die als enige doel hebben het recreëren van klassiekers. Een nieuwe speler in het wereldje, Evoluto Automobilii, bestaat nog niet zo lang, maar voor zijn eerste project wil het direct met de deur in huis vallen.

Het idee van het bedrijf is relatief simpel, maar direct en wonderbaarlijk. Evoluto Automobilii wil voor zijn ‘Mule 1’, zoals het project momenteel wordt genoemd, een Ferrari 348 bij de kladden grijpen en deze ombouwen tot een hedendaagse variant van de klassieker. Het nieuwe ontwerp van de auto doet grappig genoeg enigszins denken aan de opvolger van de 348, de F355. De gereïncarneerde 348 krijgt, zo lijkt het, bredere heupen en door zijn styling komt het apparaat op ons over als een bijgespijkerde F355.

Evoluto

Het nostalgische uiterlijk van de Ferrari mag dan proberen je op het verkeerde been te zetten, verschillende aspecten aan de auto laten zien dat het wel degelijk om een hedendaagse machine gaat. De diffuser, bijvoorbeeld, ziet er bijzonder ingewikkeld en gecompliceerd uit. Het gewicht is ook een indrukwekkend kenmerk van de auto. Dankzij ‘next-generation’ koolstofvezel te gebruiken moet de auto 500 kg lichter worden dan een F355, die ongeveer 1.500 kg weegt.

Onder de motorkap van de auto schijnt het bedrijf een smakelijke V8 te gaan plaatsen. Hoewel de auto in zekere zin de reïncarnatie van de 348 moet worden, heeft Evoluto Automobilii besloten niet de V8 uit de klassieker te gebruiken. In plaats daarvan krijgt de auto de 100 pk sterkere 3,6-liter V8 uit de Ferrari 360. De normaal gesproken 400 pk sterke achtcilinder moet vervolgens opgewaardeerd worden tot 500 pk. Schakelen in de auto moet gebeuren middels een handgeschakelde zesbak. Smullen!

Wanneer het bedrijf meer informatie over zijn project dropt, zullen we dit uiteraard zo spoedig mogelijk delen. We hopen snel meer te horen.28 reacties

Mooie render voor game-fabrikanten die de licentie niet hebben. Verder wat leuke maar willekeurige specificaties erbij, 3/10 voor de moeite.
Eens kijken hoe lang het duurt voordat het Italiaanse glimmende pakkenleger voor de deur van de initiatiefnemer staat.
Mooi gedaan. Ik vind de groene geweldig mooi doet me en beetje aan de Ferrari van Prins Bernhard denken
@wahltiroler: omdat hij groen is?
@rolov: Neen, omdat de setting prachtig is.
Die foto’s zijn hilarisch! Kan echt niet.
Daar horen we dus nooit meer iets van..
@str8six: Yup….precies mijn gedachten na het lezen, deze kan op de stapel luchtkastelen en dromers.
@str8six: waarom niet? Ze hebben al de lancia delta futurista ontwikkeld (zie Instagram)
Is dit met een Need For Speed car editor gemaakt?

Het idee vind ik verder prima. Dan ook graag met een moderne versie van het oudere 348 of 355 interieur en vooral niet dat moderne Ferrari interieur.

verder blijf ik dromen: dit ding komt er toch nooit.
Ik vind dit dus echt fantastisch
Dit fascineert mij.
Ik zou inderdaad denken dat het om een 355 ging. Hoe dan ook, gaaf idee. Nu de merken zelf helaas gedwongen hun gave modellen de nek om moeten draaien moeten we ons heil bij deze bedrijven gaan zoeken. 1000kg, 500pk atmosferisch 8.000rpm, en deze looks retegaaf!
GTA VI?
Achterkant erg mooi, voorkant klopt op een of andere manier niet. Hier wil Ferrari Spa ook liever geen Ferrari-stickers op ben ik bang…
Huidige regelgeving zorgt ervoor dat die koplampen iig nooit zal worden goedgekeurd.. Helaas .
@ben_winter: bewegende koplampen zijn niet verboden, en kunnen ook nu nog nieuw geregistreerd worden. Het probleem is een klapkoplamp maken die voetgangersveilig is. Gelukkig zijn dit auto’s die al 20 jaar op kenteken staan.
Leuk voor Burnout. Ik snap inderdaad niet zo wat een 348 hiermee te maken heeft. Zo zonder de strakes op de deuren en de achterlichten is het een zeer slechte hommage.
Pff, mijn volgende auto moet gewoon donkergroen worden. Wat blijft dat waanzinnig om te zien.
Het heeft qua aanpassingen wel wat weg van die Lancia Delta reïncarnatie, maar dan met veel slechtere verhoudingen: qua styling zijn de ingrediënten er wel, maar het is ze nog niet gelukt om er een mooi geheel van te maken, zeg maar.
Vind ’t meer op een f355 lijken
1 woord: louvers. Waar!?!! Zelfs een blinde zou die missen…
Gaaf!!
Ach niet onaardig, maar niet aardig genoeg om het opofferen van een 348 te rechtvaardigen.
@tenaci: Dat hoeft gelukkig ook niet
Die groene dacht ik mooi, maar dan…; ,dit zullen ze wel expres hebben gedaan’.
Magnum PI
Singer-recept op een Ferrari. Laat maar komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).