De Singer met Williams goodies is waanzinnig duur

Auteur: , 38 Reacties

Das ist ja Der Wahnsinn!

Dat Singer en Williams de handen ineen zouden slaan om de ultieme luchtgekoelde Porsche 911 in elkaar te schroeven, wisten we al sinds eind vorig jaar. Afgelopen week was dan eindelijk het moment aangebroken dat de auto onthuld werd aan de pers. Net op tijd om vervolgens wat rond te blazen in de achtertuin van Lord March in Goodwood.

Ondanks de wat gek gevormde uitlaten en gruwelijke LED-achterlichten, konden we niet anders dan enthousiast zijn over de Singer DLS (Dynamics and Lightweighting Study). Zelfs bij een ontiegelijke 911-afficionado als @casperh ontstaat af en toe wat moeheid over ‘de zoveelste’ Singer. Maar het is wel erg moelijk om een 964 die eruit ziet als een oer-911 met dikke Fuchs patta’s, minder dan 1.000 kilo weegt en 500 pk heeft te haten. Bekijk dan nog even dat interieur met die klokkenwinkel. Prachtig.

Doch bij het horen van de prijs moeten we toch even slikken. Minimaal 1,8 miljoen Dollar wil Singer hebben voor de auto, die in een oplage van 75 stuks gemaakt zal worden. Één-punt-acht-miljoen Ekkerdollars. We waren al gewend dat we voor goede ‘reinventions’ van klassiekers een paar ton moesten neerleggen, maar 1.800.000 Dollar? Wowsers. Extra bizar: Rob Dickinson van Singer verontschuldigt zichzelf bijna voor het prijskaartje door te beweren dat ‘ie ‘niet rijk wordt van de hele operatie’. Tsja, ‘rijkdom’ is ook een subjectief begrip natuurlijk, met die inflatie en alles…38 reacties

Dat is wel echt heel jammer. Dan maar zelf een bouwen, op basis van een overleden 933 ofzo.
@porschepdk: 964 dan wel hè
Kan je daar geen gebruikte Veyron voor halen ? Deze 911 is prachtig maar voor dit geld kan je echt een schitterende auto collectie voor opbouwen. Stel je mag 18 gebruikte autos kopen voor gemiddeld 100k….of deze Porsche ….
@slickrick: iemand die 1.8 mio te besteden heeft wil iets (relatief) unieks…zelfs een Veyron is dat niet…dus voor zulkse mensen is het leven zo anders….dit is meer een gevalletje je hebt 100-5000 miljoen en wat voeg je dit jaar toe aan je collectie?
Doe mij dan maar die ene van Ruf. Is sowieso prestigieuzer. En dan houd ik nog 1.2 miljoen over voor wat leuks van Fundablog.
Heel slim deze pricing.
In dit segment is het een kwestie van hebben en prijs doet er dan niet toe.
Zeker als er al een stuk of 3 of meer supercars in de garage staan.
Leuk filmpje van top gear over deze singer. https://youtu.be/HU4iyYeVIc4
Williams moet iets, aangezien ze voorlopig geen geld meer gaan verdienen in de F1…
Waarom nog geen reactie over wat voor een heeeeerlijke bak dit eigenlijk wel is ? 😃
Prachtige auto :)
Wat een heeeeerlijke bak is dit eigenlijk wel.
Geld maakt niet gelukkig. Heb er maar 1 besteld. Ben ik mooi van mijn geld af
Stond meneer Dick-in-son schatterlachend met dikke tranen van plezier te vertellen dat hij er niet rijk van werd?
@2wheeler: komt omdat hij al rijk is. Wordt je er okk niet rijk van he
Raar, als het over een Alpine Renault van 68 mille gaat wordt’ ie afgezeken, maar een recreatie van een oude 911 voor fucking 1.8 miljoen is geweldig?
Schiet mij maar lek!
@desjonnies: door de reaguurders bedoel je? Want ik vind deze prijs idd ook Der Wahnsinn!
@desjonnies: inderdaad! Soort crash geweest tussen een Spyker-achtige autombile en een 911 en daarna zijn ze ze weer gaan opbouwen! Enige wat er fout ging is dat ze niet meer wisten welk onderdeel waar hoorde! Rijdt dus waarschijnlijk ook ergens een Spyker rond met een 911 interieur 😉
Mooi die Hollandse ondertoon er altijd in. Dat lekkere portemonnee kijken.

Omdat meneer een goed product heeft mag hij er alsnog niet rijk van worden ? Gelukkig heeft de heer Pagani alleen een fiat panda in z’n schuur. Die is zo lekker gewoontjes gebleven.
@pielemuis: hij mag van mij best rijk worden. Ik zou het er alleen zelf niet aan uitgeven. Ook niet als ik 9 of 10 cijfers voor de komma had. Noem me een hogeropgeleid NL-ertje, maar maximaal vijf ton kan ‘ie hebben en that’s it. Overigens heb je daar ook een ‘normale’ Singer voor, wat mij doet vermoeden dat Williams in dit geval een groot deel van het geld opstrijkt. Als ik dan toch een F1 team sponsor wil ik wel mijn naam op die auto hebben. Liefst achter de hoofdsteun met een Nederlands vlaggetje ervoor.
@jaapiyo: 5 ton begint het daar er pas meer.

Kleine quote uit het stuk van theglobalandmail:

Still, the question remains: Is a Singer-restored Porsche’s extreme bespoke quality and satisfying driver experience worth the cost? After all, a $300 Seiko watch will provide the time much the same as a $60,000 hand-finished Patek Philippe Calatrava. Similarly, a run-of-the-mill sedan will get you from point A to point B, much the same as a Singer Porsche.
@pielemuis: dat voel ik allemaal wel, doch iedereen heeft een arbitraire grens denk ik. Wat is het verschil tussen dit en iemand die een E36 318i met twee ton op de klok probeert te verkopen voor 20K onder het mom ‘youngtimer’. Ze mogen het proberen hoor, ik ben alleen zelf van mening dat het overvraagd is. Woekerwinst, als je wilt.
@jaapiyo: edit: ik snap je punt hoor. Maar die hollandse ondertoon als het gaat over wat iemand verdient is zo vervelend. Goed werk mag goed betaald worden.
@pielemuis: vertel dat ook even aan AB’s honchos als je wilt.
@jaapiyo: ik heb mijn adblock voor je uit gezet. Zo ben ik dan weet wel.
@pielemuis: thx, zullen de honcho’s blij mee zijn ;)
Mijn hemel kijk naar dit ding het is een 500 pk luchtgekoelde motor, en werkelijk alles is custom Made en van Carbon. Geef mij dit maar i.p.v. een laferrari
@burninrubber: dan liever een ruf en een laferrari
Automobiele porno van de bovenste plank deze wagen! Natuurlijk is het een krankzinnig bedrag, maar alles is zo absurd mooi gemaakt tot in het kleinste detail met de duurste materialen. Omdat ‘ie op een 911 lijkt, lijkt de prijs wat hoog vergeleken met een Pagani of Koenigsegg, maar hij is net zo mooi gemaakt. Alleen al die luchtgekoelde(!) zespitter met 500pk aan 9000rpm!
@trustmeiamanengineer: maar dan niet zo mooi de wielkasten afwerken. Ze lijken er net opgeplakt. Terwijl ze het wel mooi vloeiend kunnen
The money shot right there voor mij.

https://www.autoblog.nl/gallery/0_Coachbuilders/Singer/Porsche_911_DLS/911-DLS-10014.jpg

Als ze al zoveel tijd en energie in de details van zoiets hebben gestoken stel je dan eens voor hoe dat met de rest van de auto is gegaan.

Als ik het geld zou hebben dan zou dit in de garage staan.
Everything is important! Dit is echt Carpron met hoofdletters geschreven. Wat een waanzinnig mooie auto! Ik kom alleen net een ton te kort!
Vind het helemaal niets. De eerste Singers waren geweldig, bij deze hebben ze de plank misgeslagen naar mijn mening. Veel te veel vermogen, veel te breed, veel te lelijk, veel te veel zichtbare moderne items, veel te licht, veel duur en veel te kitscherig.

Doe mij maar een Ruf (maakt niet ook welke) en een moderne 991 Carrera.
@willeme: maar 500pk in een luchtgekoelde boxer motor….
Die achterlichten, alsof ze zijn afgekeken van die aftermarket golf puntige ledjes.. verder wel echt fantastisch, het interieur is om te kwijlen.
NSFW heel nice hoor! Alles is relatief, ook de vraagprijs.
vind hem niks aan, liever een mooie klassieke Singer met chroom

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).