Ferrari 488 Pista nu ook zónder dak

Auteur: , 26 Reacties

Die zat eraan te komen.

De Ferrari-fabriek heeft de afgelopen maanden overuren gewerkt. Nadat het dit jaar fris begon met de 488 Pista, onthulde het later in slagvolgorde de unieke SP38 en de 488 Pista Piloti, waarvoor je een Ferrari-coureur moet zijn om ervoor in aanmerking te komen. De introductie van de laatste twee modellen was minder vanzelfsprekend, maar de komst van een dakloze 488 Pista stond in de sterren geschreven.

In feite verandert Ferrari weinig aan de gesloten 488 Pista om de cabrioversie van de auto in elkaar te knutselen. De buitenzijde vertoont dezelfde karakteristieke lijnen en hoeken. Volgens Ferrari produceert de auto ook exact dezelfde aerodynamische waarden. Zelfs het kleurenschema is overgenomen, al zien we hier een combinatie van wit en blauw, in plaats van het kenmerkende rood.

Zoals gebruikelijk heeft het verwijderen van het dak grote gevolgen voor het gewicht van de auto. Door het implementeren van de zwaardere cabrio-constructie weegt de Spider ongeveer 90 kg meer dan de gesloten 488 Pista. Dit zien we in de acceleratiecijfers niet direct terug. De sprint naar de 100 km/u duurt, net als bij het dichte model, slechts 2,85 seconden. Daarna verliest de Spider echter tijd; van 0 naar 200 km/u moet de Spider 0,4 seconden toegeven op zijn gesloten broer. De topsnelheid van 340 km/u blijft, ondanks het cabriodak, wel stabiel.

Omdat de Ferrari 488 Pista Spider niets meer is dan een cabrioversie van de gesloten uitvoering, vinden we achterin de auto dezelfde motor. Mocht je het vergeten zijn, dit is de prijswinnende 3,9-liter twin-turbo V8. Het blok produceert ook in dit geval 720 pk.

Ferrari heeft nog niets gezegd over wanneer de auto in productie genomen wordt. Echter, wij weten dat dit slechts een kwestie van tijd zal zijn. Hoeveel de auto moet gaan kosten, is eveneens niet bekend.26 reacties

Niet verkeerd. Alleen een cabrio in noord west europa is vrij nutteloos. Kan me niet voorstellen dat dit goed verkoopt.
@baklava: zal waarschijnlijk allang verkocht zijn. Prima investering en geweldige auto uiteraard.
@baklava: Blijkbaar nog nooit een cabrio gehad, anders had je beter geweten.
@baklava: nooit een cabrio gehad hier in Nederland? Ons klimaat is een stuk beter voor een cabrio dan een tropisch klimaat. Als het 30 graden of meer is met volle zon is een cabrio niet geweldig, maar met temperaturen van 10 tot 25 heel erg lekker. De betere nieuwere cabrio’s met airscarf e.d. kun je met een paar graden boven nul nog rijden
@lekkerlinksrijden: ook een MR2 Roadster wil prima in de winter
@baklava: juist ideaal ,een cabrio als je bijvoorbeeld een tuinman bent.
Hark en schoffel neem je moeiteloos mee.
Ik denk dat dit een verkoopknaller gaat worden.
@baklava: heb de mijne vorig jaar zelfs even als daily gereden, in sneeuw en herfstig weer, dakje open wanneer het maar droog was, heerlijk!
En juist bij een machine als de Pista waar geluid groot deel van de beleving vormt, wil je er toch zoveel mogelijk zelf van mee krijgen? Ik wist t wel, doe maar de dakloze variant.
@baklava: juist in ons klimaat is een cabrio fijn, omdat je dan van de spaarzame zon kan genieten. In een klimaat waar altijd de zon schijnt, heb je liever airco. En paar jaar terug werden ook nergens zoveel cabrio’s verkocht als in groot Brittannië en in Nederland.
@baklava: 🤣
@baklava: ik rijd denk ik 90% van mijn ritjes open. Alleen regen en sneeuw zijn echt vervelend, maar die blijken in praktijk minder vaak uit de lucht te vallen dan je denkt.
@baklava: Nee hoor, de coupe 488 Pista’s worden in de regel ook alleen maar met goed weer uitgelaten dus die zullen niet schrikbarend veel meer asfalt ruiken dan de spiders.
@baklava: ik daily al 3 jaar een slk en rij zowel in de zomer als winter met open dak. Dank dat je vertelt dat cabrio’s hier nutteloos zijn, hoe was ik er anders ooit achter gekomen?
@bakingmynextbenz: ik daily? Wow
Achter het stuur mag je het wel warm of koel krijgen.bijrijder heeft maar 1 roostertje zo te zien.
@alfarobert: Er zit een roostertje naast het zwarte deel van het dashboard hoor! Slecht zichtbaar op de foto.

Blijft een raar iets, die cabrio versies van Performance modellen, want maar liefst 90kg zwaarder!
Maar goed, weinig eigenaren gebruiken hun auto daadwerkelijk op de grens, en dan geeft het dakje open natuurlijk wel extra beleving.
Een strikje hoeft niet…


Een vast dak wel als het even kan.
Mooi gelukt maar niet zo mooi als de dichte versie. Maar de 458 Speciale A vind ik nog steeds mooier.
@viezefreddyw: de mooiste Ferrari van dit moment vind ik de Portofino, mooi gelijnde auto die open en dicht mooi is
@lekkerlinksrijden: Ja dat snap ik wel. De Portofino vind ik geen fotogenieke auto maar in het eggie is hij wel erg mooi. Heb er laatst even ingezeten bij Kroymans en was wel onder de indruk. Maar daarnaast stond een 812 Superfast in British Racing Green met een cognacbruin interieur en gele remklauwen. Toen was ik de Portofino heel snel vergeten. Wat een auto.
@viezefreddyw: die kleurencombinatie is erg lekker, maar kan beter, geen cognacbruin maar chocoladebruin, vind ik net even mooier. Misschien toch maar eens een kijkje nemen
@lekkerlinksrijden: de Portofino is voor mij, de ideale en meest praktische Ferrari die ook nog steeds een mooie en goede Ferrari is.
Wow 720pk?!!
haha, bij het maken van foto 7 is de fotograaf vergeten zijn blikje coca cola uit de bekerhouder te halen.
@escort77: Dat is de sleutel
Jammergenoeg geen foto’s van de werking van dit klapdak, of is het een los targadakje dat je thuis moet laten?
Eindelijk weer een moderne Ferrari die er wel lekker uit zien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).