Ferrari GTC4Lusso Azzurra van Lapo Elkann is smurftastisch

Auteur: , 18 Reacties

Speelt Eiffel 65 al in je hoofd?

Wanneer je een nieuwe auto koopt is de keuzevrijheid enorm. In de configurator van elk merk zitten genoeg mogelijkheden om jouw auto uniek te maken. Eén van de moeilijkste keuzes is meestal de kleur, want dat is toch de grootste bijdrage aan de présence van de auto. En in de meeste gevallen valt er daarbij over (wan)smaak niet te twisten.

Een goede “in het midden”-kleur is dan ook blauw. Elke tint blauw staat bijna iedere auto wel goed. Toch kun je ook te ver gaan met je blauwe obsessie. Zoals bijvoorbeeld Lapo Elkann dat doet.

De laatste creatie van zijn bedrijf Garage Italia Customs is een Ferrari GTC4Lusso, maar dan uitgevoerd in vijftig tinten blauw. Eerdergenoemde claim over de kleur blauw ligt dan toch weer iets gevoeliger, omdat Lapo met zijn creatie wel de grenzen opzoekt.
Het exterieur is gespoten in Le Mans Blue, wat misschien wel de lekkerste Ferrari kleur in het assortiment is. Omdat Lapo’s bedrijf geen genoegen neemt met “simply the best”, krijg je er een streep in de kleur “Azzurro Lapo” bij, die ook de grille van de auto siert. Binnenin is het helemaal feest: het dashboard is bekleed met twee soorten blauw leer, met een vloer van blauw alcantara. De stoelen zijn Ferrari’s comfortstoelen, half om half bekleed met dezelfde twee kleuren blauw leer en een blokjesmotief.

Het blauwe wordt hier ineens een smaakkwestie, maar het is in ieder geval subtieler dan enkele van Lapo’s andere creaties. In de gallerij kun je in ieder geval de ‘Lusso vanuit alle hoeken bewonderen.18 reacties

Dit is dus echt zo zonde. Afzichtelijk is een understatement
@silverscope: Volledig met je eens. Het interieur doet me vreemd genoeg denken aan de wachtkamer bij de tandarts, zegt genoeg lijkt me ;)
Lelijk.
Heeft vast inspiratie gehad van het nummer “I’m Blue ” van Eiffel 65
Ouch. Niet alles wat aangepast kan, moet je ook aanpassen… Net alsof iemand met een set goedkope bussen verf z’n ouwe stinkauto heeft ‘gepimpt’.
That said; ik herinner me een artikel, denk uit Autokampioen, over een zilveren 456 GT met een interieur met dezelfde kleuren als dit hok. Maar dan wél chique. Was een plaatje van een auto.
Die Lapo is gewoon lijp, vind er weinig bijzonders aan tot nog toe.
Zo’n prachtige auto op deze manier verzieken, zo jammer
Grappig, ik vind dit soort creaties meestal verschrikkelijk.

Dit vind ik dan weer verschrikkelijk mooi!
@radeox: na de inleiding zit ik in de “brace for horror” houding door de gallerij te kijken en denk tot mijn grote verbazing “helemaal niet zo gek en misschien zelfs wel mooi”.
@radeox: yes, ik vind em ook wel nice. Eindelijk eens geen rode Ferrari;)
Volkswagen is kennelijk niet de enige die dierproeven doet…

Het schijnt dat deze kleur blauw op de neus van deze Ferrari ook op apen uitgetest is:

https://silveroftheluna.files.wordpress.com/2012/10/mandrill.jpg?w=660
Wat een wansmaak! Oh wacht, het was Leepu en niet Lapo toch?
Ik gok dat Lapo weer iets te diep in het Colombiaanse poeder gedoken is…
Neus staat zichtbaar krom bij deze notoire poedersuiker ruiker
Walgelijk…..net zoals een i8 een porsche eruit poept zo lijk de voorkant op een Peugeot 407 die er uit wilt.
Porno! Pony pack in de middenarmsteun en trappen met die bak!
Exterieur iets te, maar vooral het interieur vind ik eigenlijk best wel mooi.. Maar wat is hij slecht afgewerkt, vooral op foto 14 goed te zien.
De grote Smurf zal blij zijn. Of is het de ijdel Smurf? In iedergeval er wordt goed gesmurfd in Milaan.
Ik heb nog geen auto gezien die ik na de bemoeienis van Leipo mooier ben gaan vinden. Dit is er een goed voorbeeld van.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).