Ferrari is van plan Leclerc te benadelen

Auteur: , 30 Reacties

Verrassing!

Ferrari is van plan Leclerc te benadelen

Ferrari mag dan eindelijk een coureur uit zijn opleidingsprogramma naar het officiële fabrieksteam hebben gepromoveerd, de Scuderia zal Charles Leclerc niet gelijk behandelen als stercoureur Sebastian Vettel. In navolging van de onthulling van de SF90 heeft teambaas Mattia Binotto laten weten Leclerc als een pion te zullen gebruiken, wanneer het dit nodig acht.

De Italiaanse equipe staat erom bekend zijn sterkste coureur te ondersteunen door middel van een tweede viool en deze traditie lijkt het voorlopig nog niet te gaan doorbreken. Hoewel Charles Leclerc door velen wordt gezien als een toekomstig wereldkampioen, zal Ferrari de Monegask met name in de eerste fase van het seizoen opofferen, als blijkt dat Vettel daardoor een voordeel in het kampioenschap kan krijgen. De viervoudig wereldkampioen moet in zijn vijfde jaar bij de renstal de titel nu écht naar Maranello brengen.

Volgens Binotto, die opgeklommen is van technisch tot algemeen directeur van de renstal, is dit niet meer dan logisch. Zo vertelt de Italiaan:

“I think it’s normal, especially early in the season, that if there are particular situations our priority will be Sebastian. He is the guide with which we aim for the championship. But there’s no prejudice – the absolute priority is for Ferrari to win.”

Binotto geeft daarbij als kanttekening dat zijn krachtige rijdersduo van Vettel en Leclerc juist een positieve draai aan het verhaal geeft, in plaats van een negatieve. Natuurlijk zijn er in de geschiedenis voldoende vergelijkbare gevallen geweest die uitliepen op oorlog, met het juiste leiderschap kan een dergelijke verhouding absoluut vruchtbaar zijn. En als Leclerc wederom zo kan groeien als vorig jaar, dan zal Vettel zijn borst nat mogen maken.30 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
… Binotto had vervolgens nog enkele boude uitspraken voor ons in petto, waaronder de stelling dat water nat is.

Kortom: niks aan de hand, doorlopen svp.
@vaakbenjetebang: dat wisten we
Het is Ferrari, die Leclerc wordt gewoon vanaf moment 1 keihard genaaid.. Iedereen danst daar naar Vettel zijn pijpen. Met goed leiderschap hoeft dat geen probleem te zijn inderdaad, maar Ferrari en goed leiderschap is een beetje als Messi als schaatscoach. Die hele bedrijfsstructuur en die constante onsla cultuur daar zorgt dat iedereen zijn eigen hachje boven het teambelang plaatst. Ze lijken het toch nooit te leren
@jje003:

Dit inderdaad. Een zwaktebod in mijn optiek. Laat Leclerc hem het vuur maar aan de schenen leggen, zou het maximale uit beiden moeten halen.
@troljedemoeder: Ik vind het op zich helemaal geen probleem dat een team een eerste en een tweede rijder heeft. Dat kan absoluut werken en zelfs noodzakelijk zijn. Bij Schumacher werkte het, bij Hamilton ook.

Bij Ferari werkt het nu niet, maar dat komt vooral omdat Vettel de druk niet aankon, of om een andere reden faalde en daarnaast is de leiding bij het team ook wat dubieus.
Eén ding doen ze wel goed.. naar mijn mening: er gewoon open voor uitkomen.
@dracae:

Ik ben het niet oneens met je, maar het verschil is dat Leclerc nog geen meter gereden heeft naasf Vettel en de slagorde al bepaald is. Kijk het dan twee races aan, dan weet je wat. En het zou me niet verbazen als Vettel hem niet zomaar de baas is.
@jje003: Want geen enkel ander top team doet dit. O wacht.
@dees: niet zo openlijk en schaamteloos als Ferrari. En ja, we kunnen toch wel concluderen dat de teamdynamiek en managementstijl al langere tijd niet erg succesvol is.
@jje003: Ferrari komt er openlijk voor uit. Vind ik beter dan dat huichelaar gedrag van Mercedes. Doen alsof hun hart breekt, omdat ze team orders moesten geven.
@benja01: “Valteri, it’s James..”
Zou wat zijn toch!
Is er weer een voor stichting open deur.
Kijken wat Lilcoln nu weer te zeiken heeft?
@aschja: hij is waarschijnlijk met zijn ouders in een landall huisje zonder WIFI in zijn kamertje aan het huilen.
Als Leclerc nou gewoon de eerste race wint dan is hij de nr 1…
@w0o0dy: zou toch fantastisch zijn… en ineens is Vettel no 2, en probeer dat maar eens uit te leggen aan de vinger.
@maferick74: nee max of hamilton wordt 1
Was helemaal te verwachten,
Denk wel dat zodra leclerc beter gaat presteren dan vettel, en vettel dit jaar alweer de titel misloopt dat leclerc nr1 in het team word volgend jaar met giovinazzi als pion bijvoorbeeld
Haha, Vettel die als leider optreedt.

Misschien wel als lijder, aan het een of ander. Gebrek aan leiderschap, bijvoorbeeld.
De resultaten bepalen wie er eerste rijder is. En tijdens de eerste race zijn er sowieso geen teamorders. Pole pakken en winnen dus.
Persoonlijk vond ik Mercedes veel schaamtelozer vorig seizoen met het benadelen van Bottas . Zijn tranen waren echt toen hij vorig jaar een zekere GP overwinning aan Lewis moest laten vanwege onnodige teamorders…Lewis was evengoed fluitend wereldkampioen geworden!
@r9c11: en wel, mocht Toto ‘pinokkio’ wolff in italie, rusland en duitsland niet ingegrepen hebben, was valtterri zeker 2e geworden in het wk. Heeft dus eigenhandig het seizoen en een deel van de carriere van bottas naar de klote geholpen met zn schijnheilige smoel.
Dat worden een hoop ‘we’ll talk later’ momentjes dan.
Vreemde reacties hier…. vervang dat Vettel eens door Verstappen… en Leclerc door Gasly… en lees het dan nog eens opnieuw…
of zet je roze bril af..
@hans75: vreemde reacties? Je bent nieuw hier op Autoblog? 😆
Leclerc gaat Vettel helemaal om de oren sturen.
@jochempie: ik hoop het, zou mooi zijn
Wat een geneuzel
Vind het op zich niet meer dan logisch. Leclerc gaat dit jaar sowieso geen kampioen worden. Vettel zou evt kunnen. We moeten niet nu gelijk gaan doen of Leclerc in z’n eerste jaar bij ferrari gelijk meedoet om de titel. Sebbi is niet voor niks al viervoudig kampioen..
Valteri had de pech dat Hamilton voor liep in de stand. Toch vind ik het slim, om een eerste rijder te hebben vanaf dag 1. In het verleden is heel vaak het wk beslist op een enkel puntje. Gister nog op youtube zitten kijken naar Villeneuve die Schumacher aftroefde in Jerez. Voor de race was er maar 1 puntje verschil….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).