Ferrari SP FFX: wordt het een eenmalige supercar?

Auteur: , 15 Reacties

De veelbesproken patenttekeningen van een onbekende Ferrari zouden wel eens iets speciaals kunnen betekenen. Letterlijk. Jammer genoeg zal de productie dan maar op één exemplaar blijven steken.

Even een korte recap over deze patentschetsen van Europees Patentenbureau. Ze werden begin deze maand ontdekt en tonen een Ferrari-achtige met dezelfde zijspiegels en voor- en achterlichten als de FF. Dat we, gezien de motorkapsleuven en luchtopeningen in de zijschermen, daarom met een sterkere coupévariant van de FF te maken hadden leek aannemelijk.

Totdat iemand besloot ze met de California te vergelijken en de overeenkomsten groot waren, waarmee een nieuw gerucht was geboren: het zou gaan om de geheel nieuwe California. Iets dat ondersteund wordt door het feit dat er een afneembaar dakje op lijkt te zitten. Ietwat vroeg, gezien de recente facelift van Ferrari’s instapmodel, maar niets is onmogelijk.

Ferrari California overlay

En nu komt optie drie op tafel: het is een auto van Ferrari Special Projects, het coachbuildprogramma van Ferrari dat verantwoordelijk is voor tal van unieke auto’s voor de meest trouwe en beroemde klanten. Een recent voorbeeld hiervan is de SP12 EC van Eric Clapton. Een tipgever van Jalopnik ontdekte namelijk dat op vier oktober zowel de patenten voor het ontwerp als de naam ‘SP FFX’ werden ingediend. En 1 + 1 = 2.

‘SP’ staat dus voor Special Projects, terwijl ‘FF’ in FFX het model aangeeft. We kunnen op termijn dus een ruigere, V12-aangedreven coupé op basis van de vierwielaangedreven FF van Ferrari verwachten. Een auto waarvoor iemand bereid is de nodige miljoenen te lappen, want echt goedkoop zijn deze maatwerk-Italianen doorgaans niet.

Ergo: optie drie snijdt het meeste hout.

X-Tomi kleurde de lijntjes van de patenttekening alvast in, en kwam op onderstaand resultaat uit. Roept u maar: maken of kraken?

Ferrari SP FXX15 reacties

Ja maken, als je van een afstand kijkt heeft hij een.beetje weg van een oude Opel Monza
@fabian: Sta je wel heel ver af.
@fabian: Ik zou even langs de opticien gaan
@fabian: zal ik even meer wortelen eten als ik jou was
Ziet er wel ziek uit. Jammer dat er maar 1tje van komt.
Als vervanging van de California klonk wel als een goed idee. Heb dat model nooit zo mooi gevonden en de FF wel.
Als dat het geval zou zijn zou ik zeggen zeker doen, maar als een one-off niet. Ik zie de paar miljoen die het zal gaan kosten er niet aan af.
Heeft ook wel wat weg van de 550 of de 575! Wat trouwens een prachtige auto is
@fabian: briljante opmerking :-D
@ricardo: Misschien even de titel aanpassen, FXX is een andere ;)

OT: Ziet er netjes uit, maken die hap!
Kraken sws
Lijkt een beetje 250 GTO, toch?
Beetje retro-look. Erg nice.
Lijkt toch verdacht veel op een standaard model serie
Als ik het ontwerp zo zie denk ik toch het meest aan een rally uitvoering, zou wel tof zijn :-)
Ben benieuwd of de vierwielaandrijving is behouden. (^^,)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).