FIA wil een alternatief voor de geblokte vlag

Auteur: , 32 Reacties

Van handwerk komen ongelukken.

Winnie Harlow en de vlag

Afgelopen weekend hebben we weer mogen genieten van de Canadese GP waar Max een podiumplek pakte. Teamgenoot Daniel Ricciardo rijdt vlak achter hem en staat op het punt de snelste ronde van Verstappen af te pakken in de laatste ronde. Tenminste, daar leek het op, want de race wordt ineens beëindigd met de geblokte vlag in ronde 69 van de 70. Vervelend voor Ricciardo, want de regels zeggen dat de race ten einde is bij het zwaaien van de vlag. Ook als die niet juist gezwaaid wordt om wat voor reden dan ook. Naast dat maakte het niet veel uit voor het verloop van de race.

Dit vervelende foutje is niet te wijten aan één persoon. Degene die de vlag zwaaide was fotomodel Winnie Harlow, maar omdat F1 niet haar gebied van expertise is doet ze dat op een signaal die de officials geven. Blijkbaar is er door één van de twee, of door miscommunicatie, een foutje gemaakt waardoor de race dus te vroeg beëindigd werd. Overigens is het niet de eerste keer dat dit gebeurt, in 2002 was de eer aan voetballer Pelé om de geblokte vlag te zwaaien. Hij was echter te laat, waardoor de race juist een ronde langer door ging.

Je zou zeggen dat met een interval van 16 jaar, zonder desastreuze gevolgen, dit gewoon een keer kan gebeuren. Maar een dergelijk voorval is al genoeg voor de FIA om de regels te verscherpen. Want wat is dat eigenlijk voor een omslachtig proces, dat zwaaien met een vlag. Er zijn toch veel betere manieren om een race te beëindigen zonder dat er onduidelijkheid ontstaat?

Oké, er zit ook een veiligheidsmaatregel aan. Als een race te vroeg wordt afgevlagd is er een kans dat marshals de baan oprennen en aangereden worden door een coureur die volgens de officiële telling rijdt. Natuurlijk is veiligheid de ondertoon voor elke maatregel van de FIA. Hoofdpersoon Charlie Whiting zou vinden dat de vlag ook digitaal boven de start/finish getoond moet worden. Zo kunnen de marshals of eventuele gastzwaaiers altijd zeker weten of de race afgelopen is of niet.

Image-credit: Winnie Harlow op Twitter.32 reacties

Maar dat zorgt dan toch júíst voor verwarring? Stel dat de vlagzwaaier met de vlag zwaait terwijl die niet digitaal wordt weergegeven, dan weet helemaal niemand hoe de vlag er officieel bij hangt…
En ik wil een alternatief voor de FIA.
@slipstreamer: echt he
@slipstreamer: Hoofdpersoon Charlie Whiting zou ook digitaal boven de start/finish getoond moet worden.
@healey: alstublieft niet.
De FIA is wel zo’n intens kinderachtige organisatie, elke keer als er ook maar iets fout gaat moet er gelijk een kussen met ducttape omheen geplakt worden zodat ze zich niet twee keer aan de zelfde tafelpunt stoten. Wat een stelletje fucking mietjes…
@goodolddays:
Nee
De FIA is volledig gericht op het degeneratie proces van de mensheid, hier te lande zien we dit proces vooral bij fietsers.
Niet meer zelf hoeven denken , maar zulke regels bedenken dat eigen verantwoordelijkheid niet meer noodzakelijk is.
Enerzijds: prima op tijd afgevlagd want de prik was er al een tijdje af. Anderzijds: had Max nog een plaatsje op kunnen schuiven met 1 extra lap?
Winnie kleurt leuk bij die vlag trouwens 8-)
@renegade: Max had dik gewonnen als ze niet had afgevlagd…
@renegade: Winnie mag ook niet in die Belgische LaFerrari met die camowrap plaatsnemen want dan is ze niet meer waarneembaar.
@renegade: laatste dacht ik ook net
Wanneer je van 69 houdt maar de race 70 ronden duurt.
Dat is niet bepaald wat Charlie Whiting gezegd heeft. Vrij vertaald uit AMS:”tuurlijk is een elektronisch systeem mogelijk, maar dat is een heleboel gedoe voor een probleem dat eens per 10 jaar voorkomt”. Ik zie het dus niet zo snel ervan komen.
Ik stem voor ballonnen en confetti op de finishlijn
@gulli:

Inderdaad en pakjes caprisonne en gummy beertjes voor de beroepschauffeur die als eerste deze confettiparade passeert.
Het ging mis omdat die miep continu met haar haren bezig was. Zelfs toen ze de vlag zwaaide zat ze haar haren nog goed te leggen.
Prima, maar om nu een gevlekt persoon neer te zetten is wel heel extreem…
@2wheeler: ze moeten gewoon ophouden met VIPs (very ignorant people) de vlag laten zwaaien. Nog even en een sponsor kan z’n gasten gele en blauwe vlaggen laten zwaaien, als het maar geld in het laatje brengt van Liberty Media. Als je jezelf als autosport organisatie serieus neemt, dan laat je alleen officials met vlaggen zwaaien.
Vuurwerk & topless vrouwen met de onafhankelijksvlag, en de top 10 die zijn banden oprookt voor het podium!
Gridgirls waren sexistisch enzo want vrouwen zijn meer dan lustobjecten.
Laten ze een model eens wat meer doen dan alleen mooi zijn, gaat het meteen fout.
@harrie: dat lag eerder aan de kwijlende official die dankzij de opvallende patronen van het betreffende model helemaal vergat wanneer ronde 69 en 70 voorbij kwamen en haar dus te vroeg aan het werk zette. Ze zouden eerder iets aan kwijlende officials moeten doen dan aan dames die met een vlag mogen zwaaien ;)
@Alex_79: noem me maar discriminerend tegen mensen met een ziekte ofzo, maar ik vond dr de hele dag echt oerlelijk. leuk dat er mensen zijn die haar mooi vinden, maar ze hoeft echt niet langs te komen bij mij.
@gwnbmw: Ik zou er zelf ook niet op vallen, maar het is echt wel een mooie vrouw verder.
@berlinetta: agree to disagree…
@gwnbmw: nee, jij vindt haar oerlelijk. Ik vind het een mooie vrouw, maar ik zou er niet op vallen.
@gwnbmw: Dus jij koppelt je mening direct aan het feit dat ze vitiligo heeft. Hoe kortzinnig kun je zijn. Ik denk dat ze wel meer redenen kan bedenken om niet bij jou langs te komen.
@towi1989: calm ur tits… ik vind haar niet mooi door die huidziekte. net als dat ik dikke vrouwen niet mooi vind, omdat ze dik zijn.

of is dat ook fatshaming? want als er iets is op deze wereld wat ten zeerste aangemoedigd moet worden, is dikke mensen zich slecht laten voelen over hun dikheid, waardoor ze hopelijk iets doen om daar vanaf te komen. ik zeg niet dat je ze moet pesten, maar je mag ze wel vertellen dat ze te dik zijn en dat dit slecht is voor hun gezondheid.

deze mevrouw was met het exact zelfde gezicht, koplampen en achterwerk nooit een model geworden.
@gwnbmw: je hebt duidelijk nog veel te leren. Zo’n ziekte is niet iets waar je voor kiest en genezen is ook niet bepaald een optie. Ik ben benieuwd of jij ook continu door anderen op je imperfecties wordt gewezen.

De vergelijking met je vorige stelling en mensen met overgewicht valt niet te maken (hoewel ook dat een medische achtergrond kan hebben). Je hebt je oordeel al klaar liggen gebaseerd op wat je in de eerste 3 seconde ziet. Mensen hebben ook andere kwaliteiten behalve hun uiterlijk. Wie denk jij wel niet dat je bent om zo over anderen te oordelen?

Ik wens je veel succes in de toekomst om jouw plek in deze samenleving te vinden, want met deze instelling ga je niet ver komen.
@towi1989: ik wordt niet continu afgewezen, maar er zijn meerdere relaties in de soep gelopen toen de moeder ofzo erachter kwam dat ik autisme heb. ook niet voor gekozen trouwens.

misschien is het wel een hele lieve vrouw, maar als model vind ik haar niet mooi. gegronde rede om iemand niet aantrekkelijk te vinden toch?
Het is dramatisch allemaal. Ik kan er niet van slapen.
Zullen we het nog veiliger maken en voortaan in de simulator tegen elkaar racen?
kunnen we dan ook geen virtuele marshalls gebruiken om er zeker van te zijn dat alles veilig is🙄

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).