Aston Martin onthult hun nieuwe GT-racers

Auteur: , 13 Reacties

Heet spul uit Gaydon.

De GTE-versie van de nieuwe Vantage kwam vrijwel meteen na de introductie van de straatversie. Dit zodat de auto op tijd aangepast kon worden aan de regels voor Le Mans 2018. Daar zal de felgroene Aston Martin Vantage GTE debuteren komende zaterdag. Ondertussen komt Aston Martin met twee nieuwe racers: de Vantage GT3 en GT4.

Afgezien van de kleur lijken de GT3 en de GTE op elkaar, de verschillen zitten voornamelijk onder de carrosserie. De GT3-regels zijn namelijk iets minder streng dan de GTE-regels en dus kon Aston Martin met de Vantage GT3 het volledige potentieel van de racer benutten. Dat doen ze door de auto zo’n 540 pk en 700 Nm koppel te geven, uiteraard uit de standaard vierliter V8 van AMG. Het zorgt ervoor dat de GT3 nog beestachtiger is dan de GTE. En die is ook al niet het toppunt van tam.

Eén klasse lager vinden we de Vantage GT4. Je ziet eigenlijk meteen dat die dichtbij de straatversie van de Vantage zit qua uiterlijk. Dat klopt ook, GT4 is voor de GT-klasses waar de minst krachtige wagens zich vestigen. Er wordt nergens gesproken over specificaties, dus reken maar dat het gewoon een straat-Vantage is met een spoiler en gestript interieur. Overigens ook niks om je voor te schamen.

De auto’s zijn nog niet klaar om te racen op Le Mans dit jaar, maar zullen aangepast worden aan de regels voor 2019. Wel zijn beide bolides te aanschouwen op een showcase van Aston Martin tijdens het LM-weekend. Daar neemt een Aston-testrijder plaats achter het stuur van de Vantage GT3 en geeft een demonstratie van de kracht van de nieuwe GT-racer.13 reacties

Vooral de GT4 ziet eruit als een Mazda-product van rond 2008. De kleurstelling doet hem ook weinig goeds
Aston Martin is ook niet meer wat het geweest is. Er is werkelijk niets elegants meer aan te bekennen. Jammer hoor!
@dirkv: gaat hier om raceautos dus minst belangrijk is de elegantie ervan ;-)
@cabrioot: nou, autoracen die je primair om reclame te maken. Dus een beetje elegantie (vaak ook aerodynamisch) mag best. De lelijke achterspoiler dient dan ook vooral als reclamebord.
De GT3 lijkt hard op de Toyota Supra GR concept.
Doet me denken aan een Marcos.
ik stoor me nog het meest aan de koplampen of het licht ervan dat erin lijkt te zijn gephotoshopped.
Zie hier de AMG GT3 en GT4 in een ander jasje.
@breinstein: De AMG GT3 heeft de atmosferische 6.2 V8 als ik me niet vergis.
@mercedesamg63: daar kan je wel eens gelijk in hebben, in ieder geval de eerste lichting heeft die. Weet niet of die met een eventuele update vervangen is.
Heb de GTE op Spa gezien, echt een plaatje!
Het lijkt wel of de Engelse autoindustrie het paard van Troje binnen heeft gehaald met de Duitsers.

Ogenschijnlijk een godsgeschenk door het kapitaal dat ze inbrengen, maar ondertussen wordt de heritage van merken als Aston Martin, Bentley en Rolls-Royce Royce finaal om zeep geholpen en worden het net zulke zielloze producten als de Germanen zelf maken.
Eigenlijk gaan die raceklassen nergens over: uiterlijk en techniek staan mijlen af van het origineel om ze sneller te maken, maar tegelijkertijd is de motor begrensd. Zou liever het omgekeerde zien, alsof het getunede straatauto’s zouden zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).