Financiële investering TT Assen NIET voor Formule 1

Auteur: , 26 Reacties

Dit betekent niet dat Assen geen interesse heeft in de koningsklasse van de racerij.

Assen

Vandaag heeft het bestuur van TT Circuit Assen bekendgemaakt dat er tot 2019 acht miljoen euro zal worden geïnvesteerd. Dit geld is voor een deel afkomstig van het circuit en voor een deel van de provincie Drenthe.

Het geld zal worden gebruikt voor een nieuwe tribune die straks plaats moet bieden aan 10.000 toeschouwers. Daarnaast zijn andere tribunes aan onderhoud toe en ook deze zullen worden aangepakt van dit geld. Een ander deel van het geld is voor het terrein. Tevens zullen er nieuwe camera’s worden geplaatst en wordt het mogelijk om elektronisce te betalen bij horecagelegenheden van het circuit.

In dit huidige plan is er geen geld opzij gezet om de baan te verbreden. Assen heeft wel aangegeven dat mocht de kans zich voordoen, ze hun vinger op zullen steken. Extra investeringen om de F1 naar Assen te krijgen behoort absoluut tot de mogelijkheden, aldus TT-voorrzitter Arjan Bos. ALS de F1 naar Nederland komt is het nog maar de vraag of Assen deze eer krijgt. We zagen immers al eerder een mysterieuze pica passeren met Prins Bernard, eigenaar Circuit Park Zandvoort, en ome Bernie. (via DVHN)26 reacties

En brandweerwagens zijn rood. Next!
Eigenaardig zo’n tribune boven een zandbak, of is dit een Mario kart-achtige doorgang
@janmetdelangeachternaam: Je kunt daar een stukje afsnijden, wel oppassen voor de bananen.
@janmetdelangeachternaam: dit is de tribune aan het begin van het rechte stuk, met een heerlijke ‘chicane’ waar altijd spektakel is! Gegarandeerd veel actie te zien!
@janmetdelangeachternaam: Ik heb zelf geen idee maar het zou me niets verbazen als de tribuner er was voor de chicane geplaatst werd.
8 miljoen voltran tribune en een paar pinapparaten pooehh zeg…
@tofas:*voltran =voor een
@tofas: Dat geld wat van de provincie Drente komt mag alleen uitgegeven worden aan de vriendjes (tribunebouwers etc) van de ambtenaren, die rekenen dan weer teveel om het allemaal te laten doen want die moeten de ambtenaren weer wat terug betalen voor de vriendendienst. Zakkenvullers..
8 miljoen ..
dat kost de Bijlmer per dag ..
Schijntje dus ..

Anyway .. die motorraces zijn toch van een serieus hoger niveau dan de F1 ??
@lincoln: Ligt er aan of die ene Nederlandse coureur Max Verstappen mee doet ofzo. Schijnt een totale hype te zijn..
Artikel over het Circuit Paul Ricard die we weer terug gaan zien op de kalender?
@dennisjuh95: Grapje, ik zie dat die er al is :)
T zou zo leuk zijn!
Ook al is Zandvoort lekker nostalgisch, het is totaal geen realistische optie voor de F1. Assen is dat zeker wel.
@baklava: Assen ook niet. Het ligt veel te ongunstig in de top van NL. Gewoon een compleet nieuw centraal gelegen circuit bouwen is de oplossing. Dat idee van laatst bij Almere is echt zo gek nog niet!!
@venividivici:

Hoezo ongunstig? Het heeft een station, er loopt een snelweg langs en een vliegveld ligt er ook vlakbij. Waarom een circuit in het midden van Nederland plaatsen? Nederland is belachelijk klein, je bent overal binnen 2 a 3 uur. Motogp zit ook altijd vol met mensen uit alle uithoeken van Nederland. Investeren in een nieuw circuit is het niet waard. Upgrade Assen naar F1 standaard en je houd een boel geld over.
@baklava: Almere idee is beter gezien er een nieuwe toffe layout gemaakt kan worden waarmee het circuit te boek kan komen te staan als 1 van de leukste en uitdagendste circuits van het seizoen. Zelf vind ik het leuk bedacht dat waar je ook zit op de tribunes je vrijwel uitkijkt over de hele baan (soort arena). Daarnaast kunnen fans overal ter wereld op Schiphol vliegen (ook later nog Amsterdam bezoeken) en vliegveld Lelystad is voor de toekomst dan ook interessanter.

Assen is leuk, maar de layout van de baan is op een paar bochtjes na erg saai en veel te kort. Verder schiet TT Assen voor een internationale toestroom toch te kort mijns inziens.
@venividivici: ach man, assen is nog een uur rijden vanuit de top van Nederland. Je hebt afstand en je hebt tijd. En wat tijd betreft is Assen uitstekend bereikbaar vanuit nagenoeg heel Nederland. Daarbij een heel stuk beter bereikbaar vanuit Duitsland dan nagenoeg iedere andere logische plek.
@venividivici: Het is vanaf bijvoorbeeld spa net zover naar Assen als andersom. En getuige het aantal Nederlander dat daar fluitend naar toe rijdt of het aantal belgen, Duitsers en Britten dat voor de motogp naar assen komt kijkt me dit geen bezwaar.
Goed dat assen investeert is goed voor het bestaan van de baan! Jammer dat ze dat niet met zandvoort doen, word toch wel een beetje een ouwe zooi zo.
Een F1 race in Nederland zie ik snel gebeuren, we hebben ge circuit wat voldoet.
Zandvoort en Assen zijn niet echt te gebruiken voor F1, beide banen zijn te smal en de verdere fataliteiten stammen nog uit de vorige eeuw.
Ik verwacht dat bij beide banen voor minimaal € 50 miljoen aanpassingen doorgevoerd moeten worden om minimaal in overweging te worden genomen.
Om nog maar te zwijgen van wat er betaald moet worden om een GrandPrix daadwerkelijk binnen te halen als je een baan hebt die voldoet.
Als Nederland al iets wil, dan zal er iets vergelijkbaar moeten komen als bv de “EuroSpeedway Lausitz” en dan ergens in de polder met hele goede infrastructuur, vliegveld Lelystad zal in de toekomst een dependance van Schiphol worden, dus dat zal prima passen in het geheel.
Ik vermoed dat Max al 5X wereldkampioen geworden is voor dat er een F1 GrandPrix in Nederland aan de Horizon verschijnt.
De baan is net zo breed als de hongaroring. Niet versmallen, dat doet afbreuk aan MotoGP.
@bassx: bedoel niet verbreden natuurlijk :)
@bassx: Je kan natuurlijk wat andere lijntjes tekenen om de baan iets smaller te maken voor de MotoGP. Daar zijn an sich wel mooie oplossingen voor te vinden. Zou de baan echt breder moeten voor een F1? Ik vind vaak die smallere circuits wel spannend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).