FIOD slaat weer toe, neemt Ferrari 488 en andere sportauto’s in beslag

Auteur: , 33 Reacties

De zaken gaan goed.

FIOD slaat weer toe, neemt Ferrari 488 en andere sportauto's in beslag

Vandaag heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) bekendgemaakt dat het gisteren vier mannen heeft aangehouden, die verdacht worden van btw-fraude bij de export van metaal. Dat de FIOD bij de fraudeurs heeft aangeklopt is allerminst verrassend, want de belastingdienst is een enorm bedrag misgelopen. Naar verluidt is er voor 23 miljoen euro weggesluisd.

Bij verschillende doorzoekingen van de FIOD heeft de dienst beslag gelegd op een groot aantal bezittingen. Allereerst heeft de dienst de administratie van de onderneming mee naar huis genomen. Daarnaast zijn er zes luxe- en sportauto’s (Bentley, Range Rover, Ferrari, Porsche, BMW, Mercedes), een Bombardier-motor, een platinabaar, merkkleding- en schoenen, schilderijen, 70.000 euro aan contant geld, sieraden en 10 horloges (ieder rapper’s favorites, zoals Rolex, Patex Philippe en Cartier) geconfisqueerd. Dit alles is gevonden in zes woningen en twee bedrijfspanden in de omgeving van Amsterdam en Rotterdam. De FIOD heeft tevens de vier mannen (30, 32, 33 en 34 jaar) achter de operatie aangehouden.

De FIOD heeft dit onderzoek gestart nadat er eerder al een strafrechtelijk onderzoek was uitgevoerd naar drie groothandelsbedrijven, die zich bezighouden met metaal. De dienst denkt dat het bedrijf in kwestie in het buitenland metaal levert aan zogenaamde ‘ploffers’. Dit zijn bedrijven die bewust geen btw afdragen, terwijl dit eigenlijk wel de bedoeling is. Bedrijven die weten dat ze aan een ‘ploffer’ leveren, mogen niet het nultarief hanteren. Doen ze dit wel, dan is dit strafbaar.

De FIOD is de laatste tijd goed op dreef. Vorige maand wist het namelijk eveneens een grote vis aan de haak te slaan. Destijds legden ze beslag op een AMG GT, een 911 en een Nissan GT-R, evenals een flinke stapel biljetten en sieraden.

FIOD slaat weer toe, neemt Ferrari 488 en andere sportauto's in beslag33 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
50 euro voor 488
@tortuga: oke, dan bied ik 50 euro voor de Panerai.
Hopsakee weg ermee
Binnenkort te bewonderen bij de Domeinen…
@venividivici: mijn bod staat al vast
@tortuga: niet laten meeslepen. Heel verstandig
*Patek Philippe ;)

Nu ben ik stiekem wel erg benieuwd welk bedrijf het is. Niet een kleintje als je voor 25 miljoen euro btw-fraude pleegt.

Bij €0,- 21% belasting betalen moet je 120 miljoen omzetten, wil je 25 miljoen euro fraude kunnen plegen. Maar aangezien je ook btw bij inkoop betaalt, nog veel meer.

En het is een onrealistische aanname dat ze 100% van de te betalen belasting ontlopen.

Kortom: een grote speler die voor langere tijd heeft gefraudeerd!
@desalen: kan dit natuurlijk ook 23 miljoen over een periode van 10 jaar zijn. Zou het nog steeds een vrij grote organisatie maken maar klinkt aannemelijker.
@foramen: een bedrijf dat in 10 jaar tijd 240 miljoen euro omzet genereert (dan hebben ze de helft van de te betalen belasting betaald) is alsnog een heel groot bedrijf ;)
@desalen: Alles is relatief, mijn werkgever zette vorig jaar 205 miljard om en nagenoeg niemand kent ze… Maar desalniettemin zullen ze er wel werk van hebben moeten maken.
@markie123: dat ligt eraan wie je kent en hoe ingevoerd ze zijn.
@markie123: grote naamsbekendheid is wat anders dan een grote speler zijn….

En daarnaast hangt het er vooral vanaf wie je vraagt. Met 205 miljard euro omzet zijn jullie ongetwijfeld een grote speler in de markt.

Je zet geen 205 miljard euro per jaar om als niemand je kent ;)
@markie123: Vitol toevallig?
@mennok: Ik wil m’n privacy een heel klein beetje beschermen, maar ik werk inderdaad in de commodities. Commodity business genereert inderdaad al snel grote omzet… Verkoop maar eens een paar panamaxen met om het even welke commodity, marges zijn dun maar je zet tientallen miljoenen om per transactie.
@foramen: Veel meer kan het ook niet zijn ivm de leeftijd van de verdachten.
@desalen:

Volgens het OM ..
Die zijn nog nooit betrapt op waarheden ..
@desalen: Drie metaalgroothandels volgens het artikel van de NOS:
https://nos.nl/l/2259375
Hahaha. Die platinum staaf die er zo als oud vuil bij ligt. Ik denk dat iedereen dat ding weg zou smijten. Niet wetende dat het platinium idem dus anderhalve ton waard is.
Zo zo .. daar ligt wel 1000 euro cash ..
Stonden wel bekend in Hillegersberg en omstreken..
Wat ik nooit begrijp: als je illegaal bezig bent, waarom koop je dan een gele Ferrari?

Ik bedoel: als je voor 23 miljoen aan belasting weet te ontduiken: ben je professioneel bezig. Hoe kan je dan nog wel zo dom zijn om als 4 jonge mannen in 6 auto’s te gaan rijden waarmee je duidelijk opvalt.

En goed dat de FIOD dit soort zaken openbaar maakt. Ik mag hopen dat ze dat alleen doen bij zaken waarbij het vrij duidelijk is dat ze de lul zijn.
@gregorius: Tja, als je in een Audi of VW gaat rijden maak je geen indruk
@gregorius: ze waren onschuldig en hebben allee teruggekregen. Dus dan kan die gele Ferrari weer
@rovadepo: dat denk jij. Maar de auto’s zijn teruggegeven omdat deze van de leasemaatschappijen zijn. Dan kunnen deze niet in beslag genomen worden.

Inmiddels zijn ze alles weg aan het doen want onderzoek loopt nog zoals altijd in deze zaken.

Duurt nog wel even voordat ze voor moeten komen. Maar gaan zeker voor gaas. Moeder van deze heren ook al aan de slag in kledingzaakje om wat bij te verdienen. Dure auto’s worden weggedaan.

Reizen momenteel naar suriname…. wellicht dat daar een ander handeltje te doen is.

Rekeningen worden niet meer betaald, de levensstijlen moeten toch even aangepast worden. 0 tariefleveringen zullen niet meer gaan, spelletje over en dan verdien je niet zo veel om zo te leven in de schroothandel. Tenzij je paar 100 miljoen hebt om te werken.
Ik snap nooit dat ze er geen rekening mee houden dat ze een keer gepakt gaan worden.
@tttijn: Deze boiis rollen hard in YOLO mode, ‘rekening houden met’ past daar niet bij.
@tttijn: ze hebben het toch gehad ondertussen. Met fraude geld een Ferrari kopen, dan de rechtzaak ondergaan en een boete betalen die een fractie is van het bedrag dat er gegradueerd is geweest. Tenminste, zo gaat het in België, in Nederland is er ook zo’n watjes justitie toch?
Ze rijden rond in gele Ferrari met een dik horloge en een staaf zilver voor hun kop. Volgens mij hebben ze ook iedereen verteld hoe je de belasting oplicht.
Dit is volgens mij wel dezelfde auto, maar of dit ook de boosdoeners zijn… https://www.autojunk.nl/2016/05/ferrari-488-spider-8
die blanke mannen altijd…
@deeberton: ze waren onschuldig en hebben alles teruggekregen
Boefjes
Als we toch bezig zijn

FIOD rolt autoverhuurbedrijf voor de onderwereld op

https://www.ad.nl/binnenland/fiod-rolt-autoverhuurbedrijf-voor-de-onderwereld-op~a8df696d/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).