NL’se fraudeur verliest AMG GT, 911 en GT-R aan FIOD

Auteur: , 41 Reacties

Zwaai maar dag met je handje.

NL'se fraudeur verliest AMG GT, 911 en GT-R en meer aan FIOD

De FIOD heeft deze week weer een grote vis aan de haak geslagen. Het bureau meldt dat het gisteren een 44-jarige man heeft aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar grootschalige fraude. De FIOD doorzocht verschillende locaties van de man in Nederland (Den Haag, Vlaardingen) en in het buitenland (Curaçao en Duitsland). Hierbij legde de overheidsinstantie beslag op een vijftal auto’s, evenals een flinke verzameling biljetten en accessoires.

De bezittingen zijn afgenomen van een Nederlandse ondernemer die zijn vermogen heeft weten te vergaren als directielid van een investeringsfonds dat zich bezighield met levensverzekeringen. Althans, in plaats van zijn baan uit te oefenen, verrijkte het figuur zichzelf met het geld van de investeerders. Hoewel de onderneming alweer tien jaar failliet is, blijkt de door de FIOD ongenoemde ondernemer zeker niet krap bij kas te zitten.

NL'se fraudeur verliest AMG GT, 911 en GT-R en meer aan FIOD

Dit alles is niet zozeer vreemd te noemen, want de fraudeur stal naar verluidt voor tientallen miljoenen euro’s aan beleggingsgelden. Zelfs na het faillissement in 2008 heeft de ondernemer voldoende poen overgehouden om luxe te leven, getuige zijn vele dure spullen.

Bij de doorzoekingen ontdekte het overheidslichaam dat de man naast twee andere bolides in het bezit was van een Mercedes-AMG GT C, een Porsche 911 Targa 4 GTS en een Nissan GT-R. Afgezien van de in beslag genomen voertuigen, ontnam de FIOD ook nog 66.000 euro aan cash, een reeks horloges en verschillende bitcoin wallets.

Wijzelf houden de informatie van de FIOD aan, maar volgens Quote is het overduidelijk met welke ondernemende fraudeur we hier te maken hebben. Volgens de publicatie waren de spullen van de aan Easy Life verbonden John Wolbers. Gezien de leeftijd en het verhaal lijkt de bewering van het blad te kloppen.

NL'se fraudeur verliest AMG GT, 911 en GT-R en meer aan FIOD41 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Je mag tegenwoordig ook helemaal niks meer
@mart144: investeerders oplichten ligt idd wat gevoelig.
@mart144: geen idee of je het verhaal van Easylife investments kent, maar je moet je voorstellen dat jij of iemand in je familie geld(lees: veelal miljoenen) in een beleggingsfonds voor huizen op de Palm in Dubai stopt, met het idee er rendement uit te halen, en de mannen achter dat beleggingsfonds met jouw geld een luxeleven beginnen. En dan niet zuinig aan maar gewoon de Bentley dealer inlopen en zeggen; doe mij die maar, of nee, doe er maar meteen 3 tegelijk.

Goed dat de overheid dit soort types gewoon oppakt.
@ghost: Klinkt idd als een easy life!
@ghost: Dat was Palminvest, ander bedrijf, zelfde soort bloedzuigers…
@drf76: excuses! Je hebt helemaal gelijk! 😅
@ghost: bedrijf in kwestie (EasyLife) verkocht levensverzekeringen in Amerika, geen huizen in Dubai. https://www.ad.nl/economie/fiod-houdt-oud-topman-easy-life-aan~abfde19a/
@henk_he: ik was even in de war met PalmInvest, mijn excuses!
@ghost: mijn oude werkgever idd… de werknemers wisten van niks, we waren succesvol we hadden het idee dat we ook daadwerkelijk mensen iets te bieden hadden. Niet wetende dat de heren hun eigen zakken vulden.
@ghost: Ps. Easy life had niks met palminvest te maken. Maar het overkopen van levensverzekeringen van “arme” Amerikanen die nu geld wilde hebben.

Dus levensverzekering zou 1 mil zijn, afkopen voor 400k nu. Bij overlijden kreeg de investeerder dan 800k en easy life 200k
@jvthof: in dit geval hoop ik dat de beste man overgeleverd wordt aan de VS, dan mag hij echt een levensverzekering afsluiten zodra hij de bajes in gaat aldaar
@ghost: mensen die investeren en snel rendememr willen dachten idd.easy life
@ghost: nou ja ze hadden er ook wel 10 jaar en een tipgever voor nodig. Voorlopig is ie gewoon weer 3x een autohandel binnengelopen om een bedrag uit te geven dat gemeld dient te worden bij de belastingdienst, en niemand die er daar iets geks in zag blijkbaar.
En terecht!
Alles afpakken en lekker als zwerver op straat dumpen. Als ie dan nog mensen tot last is een flinke schop onder z’n ballen. Zo dat lucht op
@chriscross: welkom in NL, waar de grootste boeven nog een dak boven het hoofd worden aangeboden..

Free John, Free koevoet. Hoop bradda snel vrijkomt, zonde van z’n waggies.
Ziet er uit als Ypenburg, maar ik kan het mis hebben.
@Rick-dos: ja zeker bij het centrum
@Rick-dos: ypa070!!
@Rick-dos: altijd weer dezelfde
Easy life ja en ik dacht dat ie allang vast zou zitten deze John wolbers. Destijds namen ze ook al beslag op z’n villa waar hij een mannetje in had zitten met een pistool om pottenkijkers buiten te houden.
Lijkt me een GT-C ipv GT-R
@focusrs: gaat daarbij om de Nissan vermoed ik ;-)
@focusrs: bijna weekend
Iemands auto afpakken doe je gewoon niet. Laffe klote actie.
Triest voor al die investeerders, maar ze hebben het ook wel een beetje aan zichzelf te danken…

2009 was die gast al te zien in het programma van Harry Mens.

Je zou verwachten dat iedereen toch wel weet dat Business Class een soort Opsporing Verzocht is, maar dan in omgekeerde chronologische volgorde: Harry Mens kondigt de dader aan, vertelt wat over zijn achtergrond zodat we weten wat de verzachtende omstandigheden zijn.

Vervolgens mag de dader ook nog wat leugens en fabels verkondigen en mag de kijker raden wat voor een crimineel feit er binnenkort gepleegd gaat worden, wanneer dat plaats gaat vinden en een gooi doen naar de hoogte van het bedrag die de toekomstig gedupeerden kwijt zullen gaan zijn.

Ondanks dat ik Harry Mens een kwal vind, en je niets kan winnen als je alle antwoorden goed hebt vind ik het een leuk programma.
@moveyourmind: inderdaad, net als een mooie vrouw in een kort rokje of een oud omaatje de bijbget afrekenen haar portemonnee geeft. Mafkees!
John Wolbers, is ie weer! Uberkneus
@mezelf, klojo, het staat al in de tekst
Er is maar één reden waarom ik de 916 Spider zou laten staan, en dat is de GTV.

Die is gewoon nóg mooier dan de Spider met die enorm lekkere daklijn. Beide zou ik met een gerust hart durven kopen, je weet waar je bij aanschaf op moet letten, de goede exemplaren zijn makkelijk van de rommel te onderscheiden en als je denkt dat je een goede gevonden hebt zijn er genoeg goede specialisten waar je een aankoopkeuring kan laten doen zodat je minder snel voor verrassingen komt te staan.
@moveyourmind: Excuus, deze reactie hoort natuurlijk bij het vorige artikel.
Lijkt me wel iemand die op elk artikel op autoblog commentaar geeft want hij heeft er zelf 1.
Helaas zijn dit soort vermogende personen in staat om een advocaat zoals Sprong in dienst te nemen. En met wat geringe voorwaardelijke straf ervan af te komen. Zodat hij na enkele maanden weer operationeel en op volle toeren weer zijn werkzaamheden kan hervatten.
Hij is ook ooit bij Wegmisbruikers of een dergelijk programma geweest. Moest ie z’n rijbewijs inleveren omdat ie grof te hard reed in zijn F430 ‘skoederria’.
@roland78: https://youtu.be/goaXgfN2vwM
@roland78: Toch heeft die man wel de moed om met die Ferrari lekker boven de 200 te rijden en niet zoals die porschemietjes steeds 120-130 rijden.
En terecht!
Wat is dit toch met die investeerders? Hier in de buurt staat een ferrari 599 te koop. De fotos op de website staan (heel slordig) fotos van onderhoudsboekje met naam van de eigenaar. Ff een snelle google opdracht leert dat de ex eigenaar momenteel een straf van 12 jaar uitzit wegens, jawel, hetzelfde vergrijp. Beetje andermans geld verbrassen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).