Force India’s nieuwe naam is het toppunt van SAAI

Auteur: , 24 Reacties

*zucht*

Force India's nieuwe naam is het toppunt van SAAI

Soms zit het mee, soms zit het tegen. In dit geval hebben we te maken met het eerste scenario. Waar we jullie vanmiddag nog uitgebreid probeerden uit te leggen hoe de verwarrende situatie rondom Force India nu precies in elkaar steekt, blijkt het uiteindelijk een enorm simpel verhaal te zijn. Zojuist heeft de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) namelijk bevestigd dat Force India de rest van het seizoen afmaakt, al zij het onder een iets andere naam.

We zijn natuurlijk gruwelijk benieuwd waarmee Lawrence Stroll en cohorten op de proppen zijn gekomen. De groep investeerders die Force India recentelijk overkocht, heeft immers even de tijd gehad om over een toepasselijke naam na te denken. Aangezien Vijay Mallya niets meer met het team te maken heeft, kan de naam Force India in de prullenbak worden geworpen. Tijd voor een schone lei, een revolutie!

Wel, wie naarstig zat te wachten op een portie verfrissing, mag zijn hoop bij deze door het toilet spoelen. Force India heet voortaan namelijk… Racing Point Force India. Treurig.

Overigens zal dit waarschijnlijk een tijdelijke naam zijn, als een soort tussenstap, omdat ze verplicht zijn om de naam Force India te voeren, aangezien dat de constructeur van de wagen is. Het team zal volgend jaar dus Racing Point F1 gaan heten, of iets dergelijks.

Maar goed, persoonlijk heb ik ineens minder vertrouwen in het gehele plan. Zeker aangezien de overstap van Lance Stroll naar het vernieuwde Racing Point Force India onvermijdelijk lijkt. Daarbij is de kans groot dat de veelbelovende Esteban Ocon plaats moet nemen bij McLaren, Stoffel Vandoorne het veld moet ruimen en Robert Kubica een zetel krijgt bij Williams. Okay, toch nog een lichtpuntje in dit verhaal.

De nieuwe naam van Force India heeft nog een belangrijke verandering als gevolg. Omdat de FIA Racing Point Force India inschrijft als een nieuw team, worden de punten die Force India in het constructeurskampioenschap bijeen heeft gesprokkeld uit het raam geworpen. Esteban Ocon en Sergio Perez behouden hun punten, maar Force India raakt ze kwijt. Tenslotte neemt Otmar Szafnauer de taken van teambaas over.24 reacties

Ocon naar McLaren? Ik zie hem als Mercedes protege eerder naar Williams gaan.
@harrie: Ocon zou naar Renault, dat was al zo goed als rond. De contracten waren zelfs al getekend maar moesten enkel nog naar de advocaten. Niemand had er op gerekend dat RIC ‘ja’ zou zeggen tegen het aanbod van Renault, dus die gooide de boek weer op de kop.
McLaren is een betere optie dan Williams. Het mag dan wel met Mercedes rijden, maar dat zegt niet alles.
@harrie: Mercedes heeft bevestigd dat Ocon zelf mag bepalen naar welk team hij wil gaan en wat voor hem het beste voelt. Zal ook wel mee te maken hebben dat Mercedes misschien in Russell een groter talent ziet en zodoende Ocon vrij laat?
Nu ze ( voorlopig ) van de ondergang gered zijn kunnen ze weer jagen op de racing points…
Ik ga er van uit dat dit een tussenstap is naar de uiteindelijke en definitieve naam van volgend jaar.
@rick-dos: Team zal volgend jaar dus waarschijnlijk Racing Point F1 Team gaan heten, ze zijn verplicht om nu nog Force India te voeren, omdat dat de constructeur van de wagen is… Een verwarrend iets want de constructeur blijft dit seizoen dus gewoon Force India-Mercedes, echter is het wel een geheel nieuw team… Het is dus hetzelfde als toentertijd dat Spyker Midland tijdens het seizoen overnam, de constructeur van de wagen was dus MF1 en werd de naam Spyker MF1 Racing, het jaar daarop was het gewoon Spyker F1 Team. Dat zal dus nu ook wel weer zo gaan met Racing Point, nu moeten ze met Force India in de naam rijden, en dus volgend jaar Racing Point F1 Team.
@atteh: Vraag mij allesn ar waar Racing Point vandaag komt… 🤔
@rick-dos: Zo. Oke… “alleen af”
@rick-dos: Dat is pas deze maand opgericht.
Racing Point is actually two entities – Racing Point UK Limited and Racing Point UK Holdings Limited – both of which were incorporated on 2 August 2018.
@atteh: dank, heb nog even wat info verwerkt in het artikel!
@atteh: zo blijf je nieuwe shirtjes, petjes, mokken en balpennen bestellen… :)
@rick-dos: nog steeds een naam om te janken.
@ikschrijfookoverautos: Inderdaad niks inspirerend.
@ikschrijfookoverautos: Ach, zeiden we dat ook niet toen bekend werd dat VJ zijn naam Force India ging noemen, wat voor belachelijke naam dat wel niet was? En ook daar zijn we gewend aan geraakt. Oké, ik geef toe, Racing Point is geen spannende naam.
Racing Point UK Limited is overigens al op 2 augustus geregistreerd, slechts enkele dag na het onder curatele stellen van Force India, ze waren er maar snel bij! Benieuwd ook onder welke vlag ze gaan rijden, zal wel de Britse zijn nu? Of toch Canadees?
@atteh: “Force India ging noemen, wat voor belachelijke naam dat wel niet was? ”

Ik heb altijd verondersteld dat die naam komt van “Force Motors”, een grote fabrikant van tuktuks, oude Mercedesbusjes en terreinwagens uit India (http://www.forcemotors.com) Force Motors heeft al meer dan 45 jaar een partnership met Mercedes-Benz, wat de keuze voor een MB motor logisch maakt in de Force India.

Al kan ik nergens in de officiële communicatie van Force India een vermelding van zo’n connectie met Force Motors vinden.
Al je punten kwijt, maar zeker weten dat je nog minstens 2 teams achter je kunt laten in het WK. Lekker hoor
@awesome: maar hierdoor raken ze ook het geld kwijt dat ze met die punten bij elkaar hadden gesprokkeld.
Ik had gehoopt op Maple Leaf Racing. Bekt lekker, benadrukt de Canadese roots van Stoll en zijn partners zonder het er zo enorm dik op te leggen als Force India
@ikschrijfookoverautos: ik geloof het allemaal, maar de naam Otmar Szafnauer die heb je duidelijk zelf verzonnen…
@pomoek: neh
@pomoek: Otter Schnautzer is toch niet zo gek!?
Had toch meer gehoopt op iets als “They see me Strolling” F1 ofzo.
Er had een “i” tussen gezet moeten worden … R.I.P. Force India….
Dat Stroll alle hardware opgekocht heeft is een slimme set, het kan nu zomaar doorverkocht worden aan een nieuwe deelnemer die zijn intrede wil maken in de Formule 1. (met winst)
Daarom zit er ook geen Stroll in de naam verwerkt, en zal er waarschijnlijk ook niet komen.
Voor Stroll SR is dit een Business opportunity, dat was tenminste de verklaring van zijn zoon.
Door het financieel overeind te houden kunnen ze er nu alle kanten mee op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).