Ford Mustang GT350: officiële cijfers zijn bekend!

Auteur: , 24 Reacties

De laatste tijd vinden de Amerikanen het fijn om de wereld te laten gissen naar precieze vermogenscijfers van de krenten uit de Ford-pap. Gelukkig zijn de getallen voor de hete GT350 nu bekend.

Ford Mustang GT350: officiële cijfers zijn bekend!

Ford’s 5,2 liter V8 is in de GT350 en GT350R goed voor maar liefst 526 pk en 580 Nm, maar het wordt nog beter! De redline ligt namelijk op een vrij on-Amerikaanse 8.250 rpm. Verder is 90% van het koppel uitgesmeerd van 3450 tot 7000 rpm, het vermogen piekt op een stevige 7.500 rpm.

Gelukkig voor de purist wordt de V8 in de GT350(R) gekoppeld aan een handbak met zes versnellingen. Slechte nieuws is alleen dat we ‘m hier in Nederland waarschijnlijk niet of nauwelijks gaan zien, terwijl je de hete Mustang in Amerika voor een habbekrats kunt oppikken. Bummer!

P.S. Ford, maken jullie binnenkort ook een keer de exacte cijfers van de nieuwe Focus RS bekend? Thanks.
24 reacties

Ik kan alleen maar zeggen wat een heerlijke wagen.
Alleen wel een beestenboel binnen. Slangen en pony’s
@jpoers: Kalm maar, is allemaal nep, alles is plastic, niets om je druk om te maken :)
PS: Maar wat een heerlijk agressieve Muscle-car look … misschien toch maar naar Belgie verhuizen (want: slechts ~44K en instap V8 rond de 40K)
@mauritsh: voor de Focus RS kun je denk ik twee 5 jes veranderen in twee 3 tjes… 326 en 380 zal erg dichtbij de finale cijfers zitten.
@w0o0dy: Tja, da’s de vraag. Bij BNR zei een Ford-man nog dat de Focus 350 pk zou krijgen. Maar het daadwerkelijke vermogen zal inderdaad in de buurt liggen van wat jij zegt.
Ben geen fan van Amerikaans spul, maar dit is pure porno!
Was trouwens misschien wel leuk geweest om in de tekst het verschil te verklaren tussen de ‘gewone’ en de R, want ik heb geen idee nu. Geeft ’t stukjie tekst meteen wat meer inhoud. En dit filmpje voor het geluid: https://www.youtube.com/watch?v=mahe7UorTq8
Purno de purno!!!

Zo jammer dat ons belastingstelsel het voor de “gewone” man onmogelijk maakt om zo’n auto te rijden.
Volgens mij zijn ze daar oorspronkelijk voor bedoeld?!
@mikem3: in the good old US of A koop je zo’n bak voor dezelfde prijs al waar je hier een polo voor kunt kopen. Dus idd voor het volk ja, behalve het Nederlandse volk dankzij Den Haag.
@str8six: ik denk dat deze auto ook in Amerika best kostbaar zal zijn. De spirituele viorganger, de Boss 302 Laguna Seca zat volgens mij net onder het prijsniveau van de E92 M3 (in de States, uiteraard.)

Dus voor de prijs van een Polo? Mwah, dat wordt een beetje lastig. Maar voor de prijs van een Golf GTI met wat opties heb je daar wel een leuke Mustang GT 5.0.
@gtwillem: ja dat denk ik eerlijk gezegd ook. Maar gaat meer om het idee, dat je daar een mooie musclecar kan rijden voor de prijs van een musligebakje hier.
Geweldig! Hopelijk rijdt het ook erg goed
Daar kan je veel premium merken van laten zweten!
Mooi ding, jammer dat dit in Europa gewoon onbetaalbaar is.
En het geluid komt niet via de boxen de cockpit binnen? Reden genoeg om dit te kiezen :D
Als ik de loterij win komt deze voor de deur. Wat een fantastische auto echt een botergeile blaas bak.
Hoezo gaan we ‘m in Nederland niet zien? Als Wiebes de BPM echt wegkeilt is deze Mustang niet eens zo idioot duur meer.
@knipperlichtje: Ik denk dat hij hier niet te koop zal zijn. En importeren, jah, maar dat houdt een hoop mensen al tegen denk ik.
Heel vet! Tot je de bpm mag aftikken…
@scottishcarspotter2000: om nog maar niet te spreken over de slurptaks…
Wat een brute bak!
Doe die zonder R maar, die spoiler vind ik maar niks. En die wit blauwe kleurstelling staat hem geweldig.
Behoorlijk bruut!
Car of the Year
Lang leve de milieu rukkers!
Filmpje met de GT350 en de GR350R op een circuit… Vooral het geluid binnen in de auto (aan het eind) is gaaf… Verder vond ik het een beetje irritant worden…. Gelukkig bouwen ze leukere auto’s dan dat ze filmpjes maken!
Ford Shelby GT350 & GT350R Mustang:
https://youtu.be/nVt-4iXJ_PQ

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).